CNA a dat aviz negativ propunerii legislative privind intrarea în insolvenţă a TVR

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a dat aviz negativ, joi, iniţiativei legislative a lui Călin Popescu Tăriceanu de modificare a Legii de funcţionare a SRR/ SRTv (Legea 41/1994) privind posibilitatea Consiliului de Administraţie (CA) de a decide intrarea în insolvenţă.

Urmărește
597 afișări
Imaginea articolului CNA a dat aviz negativ propunerii legislative privind intrarea în insolvenţă a TVR

CNA a dat aviz negativ propunerii legislative privind intrarea în insolvenţă a TVR (Imagine: Alexandru Solomon/ Arhiva Mediafax Foto)

CNA nu este de acord cu posibilitatea TVR de a intra în insolvenţă.

Guvernul României a solicitat CNA, prin Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul, opinia motivată a Consiliului "privind susţinerea sau respingerea iniţiativei legislative" a preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu de modificarea a Legii 41/1994 referitoare la organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi a Societăţii Române de Televiziune (SRTv); propunere legislativă care ar pemite Consiliului de Administraţie (CA) al TVR să poată decidă intrarea în insolvenţă a societăţii.

Adresa a fost discutată în cadrul şedinţei publice anterioare (de marţi, 5 aprilie), când membrii nu au putut lua o decizie deoarece fiecare dintre cele trei variante supuse la vot (trimiterea punctul de vedere de la Serviciul Juridic al instituţiei, trimiterea unui aviz favorabil sau trimiterea unui aviz negativ) nu a întrunit numărul minim de şase voturi.

Astfel, potrivit regulamentului instituţiei, votul a fost reluat în şedinţa curentă de joi, 7 aprilie. Propunerile supuse la vot în această şedinţă au fost două: aviz negativ sau aviz pozitiv.

Cei şase membri care au votat trimiterea unui aviz negativ au fost Valentin Jucan, Lorand Turos, Gabriel Tufeanu, Radu, Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu.

Pe de altă parte, trei membri, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu şi Radu Călin Cristea au fost de acord cu iniţiativa legislativă care ar permite Societăţii Publice de Radio şi Televiziune de a intra în insolvenţă potrivit votului de joi. Aceştia au votat în favoarea avizului pozitiv.

În şedinţa de joi, 7 aprilie, au fost prezenţi nouă din cei 11 membri ai Consiliului: Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu, Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu de modificare a Legii 41/ 1994 prevede completarea articolului 27 din această lege cu noi cinci alineate care să prevadă atribuţii noi Consiliului de Administraţie al TVR în procedura insolvenţei, prin derogarea de la Legea 85/ 2014 (privind procedurile de prevenire a insolvenţei).

Cele cinci noi alineate sunt: CA decide intrarea în procedura insolvenţei cu votul majorităţii membrilor săi şi formulează cererea de deschidere a acesteia; această cerere de deschidere va fi semnată de preşedintele-director general; CA desemnează preşedintele-director general în calitate de administrator special; CA are atribuţii privitoarela strategia şi structură programelor şi supraveghează respectarea obligaţiilor editoriale asumate în schema de programe şi în licenţa eliberată de CNA; SRR şi SRTv nu pot face obiectul falimentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici