Concert de muzică barocă la auditorium-ul MNAR

Spectacolul de muzică barocă din Transilvania, "Codex Caioni", care are la bază o carte de partituri regăsită în mod miraculos în zidul unei mânăstiri din Transilvania în 1988, va avea loc marţi şi miercuri la auditorium-ul Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR).

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Concert de muzică barocă la auditorium-ul MNAR

Concert de muzică barocă la auditorium-ul MNAR

Conform organizatorilor spectacolului, Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din Bucureşti, culegerea de partituri poartă numele unui organist franciscan care, timp de treizeci de ani, a transcris pentru propriul uz cântecele şi muzica de dans care puteau fi auzite în secolul al XVII-lea în Transilvania, precum şi propriile compoziţii.

Aceste compoziţii sunt, anul acesta, interpretate în public pentru prima dată după patru secole, de Ansamblul XVIII-21, dirijat de Jean Christophe Frisch, căruia i s-au alăturat muzicieni şi dansatori români.

Spectacolul "Codex Caioni - muzica barocă din Transilvania, la răscrucea dintre Europa şi Orient" va permite descoperirea excelenţei şi originalităţii muzicii baroce româneşti şi, în special, a aceleia din Transilvania, care se situa în secolul al XVII-lea în inima Europei muzicale: Codex este în acelaşi timp român, ungar, german, dar şi italian, francez etc.

Accesul la concertul de marţi, 9 octombrie, se va face pe bază de invitaţie. Biletele pentru concertul din 10 octombrie sunt deja în vânzare la Institutul Francez din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici