- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (09.04.2024, 19:12)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Concert la Ateneul Român la unul dintre cele mai vechi violoncele din lume
- Violoncelistul Cristian Florea şi pianistul Viniciu Moroianu vor susţine miercuri un concert extraordinar pe scena Ateneului Român.
- Cristian Florea va interpreta la un violoncel de o vechime remarcabilă, construit în Milano în anul 1663, anunţă Ministerul Culturii.
Urmărește
202 afișări
Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, programul recitalului cuprinde lucrări de Claude Debussy, Gabriel Fauré, Robert Schumann şi Serghei Rahmaninov.
Violoncelistul Cristian Florea este recunoscut ca laureat al unor prestigioase concursuri internaţionale din Belgrad, Colmar (1978), Geneva (1979), München (1982) şi altele. A avut o carieră impresionantă pe scenele din România, Elveţia şi Germania, colaborând cu dirijori de renume precum Nello Santi, Ferdinand Leitner, Erich Leinsdorf, Kirill Kondraşin, Rudolf Barshai, Mstislav Rostropovici, Leopold Hager şi alţii. A fost implicat în numeroase proiecte de muzică de cameră, inclusiv cu formaţii precum Trio cu pian George Enescu, Trio de coarde Livschitz (mai târziu Trio Zürich), Cvartetul de coarde Winterthur şi Orchestra de Cameră Winterthur din Elveţia, precum şi Ansamblul 13 din Baden Baden. De asemenea, a fost prim-violoncelist în Orchestra Tonhalle din Zürich.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Conform reprezentanţilor ministerului, în prezent, Cristian Florea ocupă poziţia de prim-dirijor al Orchestrei Naţionale de Cameră a Republicii Moldova, după ce a fost solist al Filarmonicii din Sibiu până în 2020. A condus ansamblul în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” în ediţiile din 2011 şi 2015.
„Pe lângă activitatea sa ca artist, a fost şi un profesor dedicat, predând violoncelul în Germania la Şcoala Superioară de Muzică din Freiburg şi Trossingen, şi muzică de cameră şi orchestră în Spania la Conservatorul Diputació de Tarragona. A susţinut numeroase cursuri şi a fost membru în juriul unor concursuri internaţionale prestigioase în ţări precum România, Germania, Spania şi Armenia”, se arată în comunicat.
Pianistul Viniciu Moroianu este, de asemenea, laureat al unor concursuri internaţionale importante din Paris („Guilde française des artistes solistes”, 1979) şi Bucureşti („George Enescu”, 1991). A primit numeroase premii şi a avut o activitate artistică bogată, incluzând apariţii pe scenele din întreaga lume, colaborări cu orchestre şi participări la festivaluri de prestigiu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe