- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (30.05.2016, 17:15)
- Letitia Provian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Concert Postmodern Jukebox: Muzică pop preschimbată în sonorităţi vintage, step, glamour şi culoare
Muzicienii Postmodern Jukebox au adus pentru prima oară, duminică seară,în faţa publicului bucureştean al Sălii Palatului hituri internaţionale transpuse în sonorităţi vintage,de la jazz la soul, foxtrot, charleston, într-un concert scânteietor şi plin de agilitate muzicală care a durat două ore.
Urmărește
303 afișări
Concert Postmodern Jukebox: Muzică pop preschimbată în sonorităţi vintage, step, glamour şi culoare
Dacă Jay Gatsby s-ar fi născut în secolul XXI şi ar fi dat petrecerile sale strălucitoare şi fulminante, pline de forfotă, paiete şi artificii, muzica pe care ar alege-o ar fi cea a trupei Postmodern Jukebox. Dacă scriitorul american F. Scott Fitzgerald alături de Zelda ar da vreun party azi cu scriitori şi artişti, tot PMJ ar fi alegerea lor, ba chiar mai mult, dacă artiştii americani ai trupei ar fi trăit în secolul XX, atunci sigur s-ar fi numărat printre entertainerii petrecerilor de altădată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Vocile membrilor trupei Postmodern Jukebox s-au făcut auzite în seara de duminică, 29 mai, în Sala Palatului din Bucureşti, arhiplină, scăldând publicul în prepondereneţă tânăr (undeva la 30 plus ar fi media de vârstă) în sonorităţile vintage ale unor melodii contemporane pop precum "Bad blood" a lui Taylor Swift, "Bad Romance" a lui Lady Gaga, "Halo" de Beyonce, "Burn" de Ellie Goulding, "Stay with Me" de Sam Smith etc. Pop-ul cu faţa sa vintage a încântat auditoriul Sălii Palatului mai mult decât ar fi putut-o face înşişi cântăreţii, divele sau DJ-ii scenei muzicii internaţionale.
Ansamblul vocal-instrumental a dovedit că ştie să facă echipă în spiritul muzicii vintage, dar şi al celei contrmporane, cu umor, dezinvoltură şi prezenţă scenică, gluming cu publicul, invitându-l să aplaude pe ritmul melodiilor şi tachinându-l cu prietenie.
Vocalistele invitate Sara Niemietz, Aubrey Logan, Cristina Gatti, Haley Reinhart precum şi cântăreţii LaVance Colley, Von Smith, saxofonistul Ben Golder-Novick, trombonistul Quentin Ziegler, precum şi toboşarul Dave Tedeschi, vocalistul Casey Abrams şi Adam Kubota, basistul ansamblului au dovedit că muzicienii din New York-ul anilor 2016 se poate ridica la înălţimea numelor legendare ale jazzului anilor 1920-1930 precum Mamie Smith, Ma Rainey, Bessie Smith, Lonnie Johnson, Ella Fitzgerlad, Louis Armstrong şi alţii. Spectacolul a fost completat şi condimentat cu momentele de virtuozitate extremă ale dansatoarei de step Sarah Reich, îmbrăcată în costume sclipitoare, cu pene colorate şi paiete parcă desprinse din Tripticul Metropolis al pictorului Otto Dix.
Cu spirit ludic şi salturi sprinţare realizate cu vocea, Aubrey Logan a fost printre preferatele publicului, alături de cântăreţul afro-american LaVance Colley, costumat în sacouri colorate şi spectaculoase ca ale maeştrilor de ceremonii din sălile de concerte ale Americii din "The roaring 20's", nebunii ani '20 când lumea respira după Primul Război Mondial şi spera în ani de efervescenţă, creativitate şi lux.
Seara muzicală a debutat direct cu două melodii, "Bad romance" a lui Gaga şi "Bye bye bye" care au primit ovaţiile publicului, urmată de "Rude", melodia celor de la Magic! cântată de Von Smith şi Sara Niemietz.
De altfel, Aubrey Logan a fost prima care s-a adresat publicului dându-i bineţe cu nonşalanţă: „Salut, tuturor! Este prima zi din viaţa mea în Bucureşti. E de-a dreptul frumos. Mă numesc Aubrey. Voi cum vă numiţi? Salut, Mike!” după care a cântat cu o coloratură vocală demnă de o divă de jazz cu glasul matur, format, realizând salturi spectaculoase între octave. Ritmurile dansurilor anilor '20-'30, influenţa muzicii black, Ragtime, chiar un filon gospel sau note de blues, au făcut deliciul publicului.
Divele serii, Sara Niemietz, Aubrey Logan şi Cristina Gatti au purtat haine specifice anilor 20, rochii brodate cu paiete strălucitoare, cu volane jucăuşe, pantofi cu baretă, sau rochii mini, mulate, cântând programul serii cu voci coapte, lascive, iar Vaughn Lee "Von" Smith, a apărut costumat asemeni unui Fred Astaire purtând o pălărie de paie cu bandă neagră. Acesta a impresionat publicut cu un moment mai liric cântând melodia „Cry me a river” a lui Justin Timberlake.
Spectacolul a fost unul total, iar pata de culoare a show-ului a fost chiar reprezentaţia lui LaVance Colley care a cântat o variantă inedită a melodiei „My Heart Will Go On”, alături de Aubrey, Sara şi Cristina, jucându-se cu sunetul limbii engleze îmbrăcat în cântec armonios, melodia lui Celine Dion aproape pierzându-şi dramatismul.
Concertul a fost punctat şi de momente de intermezzo şi de improviaţie; de pildă, toboşarul trupei şi dansatoarea de step s-au luat la o întrecere de virtuozitate, toboşarul bătând cu beţele de tobă direct pe platforma pe care dansa Sarah Reich, dansatoarea de step fiind intens aplaudată.
Melodiile ritmate au alternat cu cele mai lente, iar publicul a fost invitat de membrii PMJ să se ridice în picioare pentru a dansa pe ritm, la un moment dat, o parte a sălii aprinzându-şi lanternele de la telefon, cum se petrecea pe vremuri, la marile concerte când auditoriul îşi aprindea brichetele.
În încheiere, publicul a cerut prelungirea concertului cu un bis, acordat cu bucurie de artiştii PMJ care au promis că se vor întoarce în România cu un nou concert: „Vrem să vă transmitem că suntem pe drumuri de aproape 4 luni şi să venim aici să avem un public ca dvs şi să fim într-o ţară atât de frumoasă ca a voastră scoate tot ce e mai bun din noi. Acesta este primul nostru concert şi vrem să revenim. Deşi sunt basistul trupei, sunt şi managerul listei de e-mail al formaţiei. Aşa că vă transmit, dacă vreţi să aflaţi când ne întoarcem în România înaintea tuturor celorlalţi (...) atunci trimiteţi-mi un video AICI şi dacă chiar vreţi să citesc e-mailul, puneţi la subiect «Adam este minunat» sau intitulaţi-l «Aceasta este teoria mea a Game of Thrones».”, a transmis basistul Adam Kubota.
În finalul concertului, toţi muzicienii au venit pe scenă pentru a se prezenta încă o dată în timp ce publicul dansa bucurându-se de sunetul ansamblului vocal-instrumental. Aplauzele au fost furtunoase şi au scăldat minute în şir muzicienii trupei Postmodern Jukebox, evenimentul organizat de Events fiind o reuşită printre concertele lunii mai.
Cu un număr impresionant de susţinători fideli pe YouTube (ating în curând 2 milioane de abonaţi, cam cât populaţia Bucureştiului) şi peste 400 milioane de vizualizări, Postmodern Jukebox reiau hituri pop contemporane şi le transformă în bijuterii vintage, o muzica atât de interesantă încât devine virală.
Membrii trupei au devenit cunoscuţi pe YouTube atunci când coverul lor "We Can't Stop" (Miley Cyrus) a adunat peste 14 milioane de vizualizări. Au continuat prin a transforma piesa lui Taylor Swift "Blank Space" în cabaret de epocă, au alunecat în jazz cu piesa lui Meghan Trainor "All About The Bass", au pus soul-ul anilor '70 în "I Want It That Way" (Backstreet Boys) şi au lansat o emoţionantă variantă voce/ pian a celebrului "Take Me to Church" (Hozier).
Postmodern Jukebox, cunoscută sub acronimul PMJ, este o trupă muzicală cu membri invitaţi fondată de compozitorul şi pianistul din new York Scott Bradlee în 2011. PMJ este cunoscută pentru transpunerea hit-urilor moderne în diferite genuri muzicale vintage, cu precădere în stiluri muzicale ale secolului al XX-lea, precum swing şi jazz.
În fiecare săptămână, Postmodern Jukebox urcă pe YouTube un nou videoclip, majoritatea fiind filmate în sufrageria lui Scott Bradlee. Repertoriul trupei include artişti de la Lady Gaga, The Strokes, Katy Perry şi White Stripes. Deşi începuturile stau sub marca unui grup restrâns de prieteni care se adunau pentru a cânta muzică într-un subsol din Queens, PMJ a ajuns sub lumina reflectoarelor cu mai mult de 70 de spectacole şi turnee muzicale pe patru continente.
Citeşte şi: INTERVIU - Cristina Modreanu: Cum se duc banii Bucureştiului pe teatrul Stela şi operele Simion
Citeşte şi: Stagiunea "Teatru în TVR" începe cu spectacolul "Clowns", în curtea Televiziunii Române, pe 1 iunie
Citeşte şi: Vlad Alexandrescu şi Levente Molnár, în juriul Festivalului de Film despre mediu şi oameni Pelicam
Citeşte şi: Fondatorul trupei “Londonbeat” vine la ICEEfest să explice cum muzica te poate face mai eficient la birou
Citeşte şi: S-a lansat Muzeul Corupţiei în România, cu o Galerie a Şpăgilor: "De la milioane de euro la o oaie"
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe