- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (06.09.2016, 08:00)
- Eugen Istodor
Concursul Enescu 2016: Tian Tian şi Caterina di Cecca sunt câştigătorii Secţiunii Compoziţie
Tian Tian din China este câştigătorul Secţiunii de Compoziţie a Concursului Enescu 2016, categoria Muzică Simfonică, cu lucrarea intitulată „Concerto for orchestra”, iar Caterina di Cecca din Italia a fost desemnată câştigătoare la categoria Muzică de Cameră, cu lucrarea „Isole per 7 strumentisti”.
Urmărește
296 afișări
Concursul Enescu 2016: Tian Tian şi Caterina di Cecca sunt câştigătorii Secţiunii Compoziţie
În total, 34 de tineri compozitori şi-au înscris partiturile în cadrul Concursului Enescu 2016. Juriul de specialitate al Secţiunii Compoziţie care a selectat câştigătorii a fost format din presonalităţi de calibru: Zygmunt Krauze, Preşedinte al Juriului la Secţiune Compoziţie, Tim Benjamin, Dan Dediu, Adrian Iorgulescu, Peter Ruzicka, Hubert Stuppner şi Cornel Ţăranu.
Juriul a desemnat câştigătorii secţiunii Compoziţie. Tian Tian din China este câştigătorul Secţiunii de Compoziţie a Concursului Enescu 2016, categoria Muzică Simfonică, cu lucrarea intitulată „Concerto for orchestra”, iar Caterina di Cecca din Italia a fost desemnată câştigătoare la categoria Muzică de Cameră, cu lucrarea „Isole per 7 strumentisti”.
Procedurile concursului sunt precizate în Comunicatul de presă al Concursului Enescu:
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Data de trimitere a partiturilor pentru înscrierea la Concursul Enescu 2016 este aceeaşi cu înscrierea pentru celelalte secţiuni ale Concursului - 1 iunie. Lucrările înregistrate sunt trimise juriului de specialitate, fără a conţine numele compozitorilor, ci însoţite doar de un plic sigilat marcat cu motto-ul fiecărei lucrări de compoziţie şi înăuntrul căruia sunt datele compozitorului, o procedură care asigură echidistanţa. În perioada 15 iulie - 15 august, juriul de specialitate a analizat şi a jurizat compoziţiile. Independent, fiecare membru al juriului a notat fiecare compoziţie în parte, iar câştigătoare au fost alese lucrările tinerilor artişti care au acumulat, în total, cel mai pare punctaj pentru categoria Muzică Simfonică şi pentru categoria Muzică de Cameră. După stabilirea punctajului final, juriul a deschis plicurile şi a dezvăluit numele celor doi compozitori câştigători. Data anunţării rezultatelor la Secţiunea Compoziţie compoziţie nu este legată de data începerii secţiunilor pe instrumente.
Între 3 şi 25 septembrie, 196 de tineri artişti de pe tot globul vin la Bucureşti să-şi trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediţiei 2016 a Concursului Internaţional George Enescu. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum şi premii speciale şi oportunităţi de promovare internaţională. În cadrul Concertului de Deschidere a Concursului Enescu 2016 a fost interpretată în premieră lucrarea câştigătorului Secţiunii Compoziţie a ediţiei 2014 a Concursului, compozitorul Sebastian Androne.
Desfăşurat într-un nou concept, la ediţia 2016, Concursul Enescu aduce pe aceeaşi scenă şi artişti consacraţi - membri ai juriului, laureaţi din anii anteriori care şi-au dezvoltat o carieră internaţională, precum şi câştigătorii competiţiei din 2014, care vor susţine recitaluri extraordinare. În egală măsură, Concursul Enescu 2016 implică publicul prin intemediul unei aplicaţii inedite, care permite utilizatorilor să-şi înscrie propriul vis de viaţă pe site-ul Concursului şi Festivalului. Recitalurile şi concertele cu orchestră din cadrul Concursului Enescu 2016 sunt transmise live în România, pe www.festivalenescu.ro, la TVR 2 şi pe un ecran în faţa Ateneului Român, precum şi în întreaga lume, de către postul de muzică clasică online Medici TV.
Biletele pentru Finala de Pian şi recitalul extraordinar Josu de Solaun sunt deja epuizate. Publicul mai poate găsi bilete la Finala de Violoncel şi Finala de Vioară, precum şi la recitalurile extraordinare. Acestea sunt puse în vânzare în reţeaua EVENTIM, iar preţurile variază între 40 şi 50 de lei.
“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” - sunt cuvintele lui George Enescu, pe care ediţia 2016 a Concursului Enescu le readuce în lumină, printr-o provocare pe care o lansează atât tinerilor artişti, cât şi publicului: “Trăieşte-ţi visul!”. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi şi ca societate. Concursul Enescu 2016 invită la o recunoaştere şi celebrare a visurilor care ne duc mai departe, din perspectiva tinerilor artişti selectionaţi care intră în competiţie, precum şi din perspectiva publicului care vine să îi susţină în sala Ateneului Român.
Detalii pentru presă despre Concurs: Ana-Maria Onisei (anamaria.onisei@omavision.ro; 0752220420).
Citeşte şi: Concursul Internaţional George Enescu 2016 debutează pe 3 septembrie printr-un concert de deschidere - VIDEO
Citeşte şi: INTERVIU Oana Marinescu: Concursul Enescu arată ceea ce putem noi, românii, să facem, dacă facem echipă - FOTO
Citeşte şi: Dan Dediu, despre legătura nebănuită peste timp dintre compozitorul Adrian Enescu şi George Enescu
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump