- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (04.12.2014, 14:40)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video CONFERINŢA "The Future of TV Advertising" - Headvertising: Consumatorii îşi amintesc 5 reclame pe zi. Trebuie îmbunătăţită calitatea publicităţii - VIDEO
Consumatorii îşi amintesc cel mult 5 reclame într-o zi, potrivit unui studiu al Discovery, citat de Şerban Alexandrescu, Managing Partner, Headvertising, care a precizat că această cifră dovedeşte că publicitatea TV "nu îşi face treaba" şi că este necesară creşterea calităţii spoturilor publicitare.
Urmărește
184 afișări
Şerban Alexandrescu, Managing Partner al Headvertising, a vorbit despre importanţa creşterii calităţii publicităţii, joi, la conferinţa "The Future of TV Advertising", organizată de agenţia de presă Mediafax, Gandul.info şi Discovery Networks joi, la hotelul Radisson din Bucureşti.
El a făcut referire la faptul că, potrivit unui studiu pan-regional Discovery Networks despre impactul şi viitorul publicităţii TV, furnizorii de conţinut TV trebuie să găsească un echilibru între ce îşi doresc consumatorii şi ce este util pentru branduri. Acest aspect este cu atât mai important cu cât raportul arată că 70% dintre consumatori îşi amintesc cel mult cinci reclame într-o zi. Cel mai scăzut procent la nivelul regiunii s-a înregistrat în Cehia şi Polonia, unde 40% dintre respondenţi îşi pot aminti o singură reclamă la finalul unei zile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
"Problema principală pe care o văd eu este că, într-un fel sau altul, oricât de rău ar fi TV-ul, el cumva îşi face treaba. Şi oricât de bună ar fi publicitatea, cred că ea mai degrabă nu-şi face treaba în momentul de faţă sau cel puţin nu la standardele pe care le aştept eu. Cifra care m-a îngrozit pe mine e cea de 5 reclame pe care le ţin minte într-o singură zi (consumatorii, n.r.), deşi aparent sunt 17.000 de posibile mesaje (comerciale, în medie, pe zi, n.r.). Nu că ar fi posibil să ţii minte 17.000, dar cred că totuşi cifra de 5 este extraordinar de scăzută", a spus Şerban Alexandrescu.
El a mai spus că, în general, dacă întrebi un om de ce cumpără un produs sau un serviciu, acesta va spune că i-a fost recomandat de prieteni, de rude ş.a.m.d.
"De obicei, prin TV injectezi cumva într-un fel sau altul o campanie, un brand, în popor. Or pentru asta vedem că rolul lui e fantastic de mic (...) Eu cred că el (TV-ul, n.r.) subperformează îngrozitor din punctul meu de vedere. Cred că ar putea să fie mult mai bine. Cred că momentan industria publicităţii are aşa un fel de comportament de naş: «eu am venit la nuntă, eu dau banul, acuma tre' să mai fiu şi mişto şi inteligent şi deştept şi să spun bancuri?» (...). Şi din cauza asta cred că nu ne luăm în serios rolul de calitate (...) E o industrie pornită extensiv, deci nu intensiv. Ea şi-a făcut banii şi şi-i face în continuare vânzând media, intermediind vânzare de media, nu neapărat vânzând creaţie sau creaţie bună sau creaţie foarte foarte bună", a mai spus Şerban Alexandrescu.
De asemenea, Şerban Alexandrescu consideră că ar trebui ca reclamele din calupul publicitar difuzat la TV să fie chiar mai bune decât conţinutul emisiunii TV în timpul căreia care sunt transmise.
"Cred că ar trebui să fie mult mai uşor să faci un program de 30 de secunde (de publicitate, n.r.) decât un program de o oră de emisiune (...) Dar aici se cască o prăpastie îngrozitoare între calitatea conţinutului din ora de program şi calitatea conţinutului de publicitate (...) E nevoie de o schimbare fundamentală, ca să avem reţinute mai mult de 5 reclame pe zi din cele 17.000 difuzate într-o zi (...) Cred că e foarte foarte mult loc de crescut aici", a spus Şerban Alexandrescu.
El a precizat că îi displace inclusiv gruparea reclamelor în "calupul de publicitate". "Mi se pare un comportament de inferioritate al calupului de publicitate. Hai cu toţii, nu contează că sunt 30 de reclame la un loc, nu contează că suntem slabi şi neinteresanţi", a spus Alexandrescu, precizând că ar fi necesară spargerea calupului de publicitate pentru ca el să fie interesant, însă în acest sens ar trebui modificări inclusiv de natură legislativă.
Potrivit lui Şerban Alexandrescu, "consumul de publicitate la bucată s-a mutat cumva pe online".
Alexandrescu a mai spus că, pe vremuri, era asumat faptul că în timpul calupului de publicitate telespectatorul se putea duce "până la toaletă" sau "să îşi scoată ceva din frigider". "Acum e şi mai nasol de atât", a spus Alexandrescu, precizând că telespectatorii au acum la îndemână telefonul mobil şi pot să îl acceseze imediat când văd că reclamele de la televizor sunt neinteresante. "Ar trebui să fim mult mult mai inteligenţi şi mai captivanţi (în realizarea reclamelor TV, n.r.), având în vedere că suntem la un click distanţă de uitare. Toată lumea, când are un minuţel liber, intră să vadă ce se mai întâmplă pe Facebook-ul lui (...)", a mai spus Şerban Alexandrescu.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe