- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (23.09.2016, 14:05)
- Katy Marinescu
Consiliul de Administraţie al SRTv a aprobat joi participarea la Eurovision 2017
Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat participarea la Eurovision Song Contest 2017, sub rezerva acceptării de către EBU a unor condiţii favorabile Televiziunii Române, potrivit unor surse din cadrul TVR.
Urmărește
343 afișări
Consiliul de Administraţie al SRTv a aprobat joi participarea la Eurovision 2017 (Imagine: Ovidiu Micsik / Mediafax Foto)
Consiliului de Administraţie s-a reunit într-o şedinţă joi, 22 septembrie, una dintre hotărâri fiind participarea la Eurovision, ediţia de anul viitor.
În cadrul întrunirii s-a discutat şi despre situaţia datoriilor către EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune), precum şi situaţia plăţilor.
De asemenea, potrivit informaţiilor obţinute de MEDIAFAX, EBU va oferi consultanţă gratuită, care va fi asigurată de directori generali şi directori (foşti şi actuali) ai unor televiziuni europene. În următoarea lună consultanţii, specialişti din partea EBU, se vor întâlni cu reprezentanţii TVR pentru a realiza forma finală a proiectului de reorganizare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Totodată, în urma întrunirii membrilor CA al SRTv, a fost aprobată încheierea unui contract de mandat cu operatorul de cablu şi furnizor de energie electrică RDS&RCS pentru colectarea taxei tv, demers care vizează creşterea veniturilor SRTv.
De asemenea, s-a decis ca bugetul TVR 3 să aibă un capitol de producţie, astfel încât să se pornească procesul de reconfigurare a profilului TVR 3, devenind o televiziune culturală şi regională. Conform raportului şedinţei CA de joi, o serie de producţii culturale, printre care "Nocturne", "Drumul lui Leşe", "Teatru TV", o serie de interviuri din cadrul Festivalului "George Enescu" vor fi difuzate, în premieră, pe TVR 3, la o oră de maximă audienţă.
Amintim că în luna aprilie Televiziunea Română a fost retrasă de la serviciile EBU din cauza datoriilor acumulate încă din 2007.
Una dintre consecinţele excluderii TVR de la serviciile EBU a fost eliminarea României din competiţia muzicală Eurovision, astfel că Ovidiu Anton, câştigătorul finalei selecţiei naţionale a Eurovision, nu a avut ocazia de a participa la concursul muzical.
Referitor la situaţia datoriilor, reprezentanţii TVR au precizat atunci, printr-un comunicat, faptul că România are cea mai scăzută taxă pentru servicii de televiziune din Uniunea Europeană şi una dintre cele mai mici din Europa – aproximativ 11 euro/an.
Această taxă nu a fost indexată niciodată din anul 2003, în condiţiile în care costurile, inclusiv drepturile de televizare a evenimentelor majore contractate de la EBU şi ceilalţi parteneri au crescut în fiecare an.
Această situaţie, coroborată cu un regim restrictiv de difuzare a spoturilor publicitare şi alte prevederi legislative (eliminarea scutirii de TVA pentru programe şi licenţe, introducerea contribuţiei pentru CNC de 15% din veniturile din publicitate - faţă de 3%, în cazul posturilor comerciale- etc) au afectat veniturile televiziunii publice, potrivit reprezentanţilor TVR.
Citeşte şi: Selfiemania cucereşte România. Vlad Logigan, Magi: „Veselia este o alegere, zâmbetul o opţiune” - VIDEO
Citeşte şi: Premiile Arhitext East Centric pentru arhitectură şi design, se decernează în weekend, în Capitală
Citeşte şi: COOLTURA de WEEKEND: Toamnă în ritm de jazz la Bucureşti. Occupy Casa Poporului în lumini electrizante
Citeşte şi: INTERVIU Vlad Alexandrescu: „Mari talente şi manageri mediocri; cultura trebuie reformată radical”
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
astăzi, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria