COOLTURA de WEEKEND: Festivalul Untold. Inima bate pe beat electro: DJ la platane, swing în noapte - GALERIE FOTO

În weekend-ul ăsta sunt trei dintre cele patru zile de festival Untold:Parov Stelar cântă electro-vintage jazz,Armin van Buuren mixează pe ritmul alert al inimii festivalierilor.În Bucureşti şi Comana, va fi Festivalul "Gellu Naum".Citiţi "orarul de distracţie", sunt fel şi fel de evenimente:

Urmărește
651 afișări
Imaginea articolului COOLTURA de WEEKEND: Festivalul Untold. Inima bate pe beat electro: DJ la platane, swing în noapte - GALERIE FOTO

COOLTURA de WEEKEND: Festivalul Untold. Inima bate pe beat electro: DJ la platane, swing în noapte

VINERI şi SÂMBĂTĂ

Festivalul "Gellu Naum"

În perioada 5-6 august 2016, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, împreună cu Fundaţia „Gellu Naum” şi în parteneriat cu Green Hours jazz-café, organizează prima ediţie a Festivalului Gellu Naum, care se va desfăşura pe parcursul a două zile, la Bucureşti şi Comana, şi va reuni multe dintre cele mai importante nume de poeţi români contemporani, apropiaţi într-un fel sau altul de Gellu Naum şi de scrierile sale. Vineri, pe 5 august, ora 19:00, Green Hours jazz-café (Calea Victoriei 120): seară de jazz şi poezie. Accesul se face în ordinea sosirii. Sâmbătă, pe 6 august, ora 14:00, Pensiunea Bujoru din Comana: lecturi de poezie. Invitaţi: Constantin Abăluţă, Radu Andriescu, Magda Carneci, Svetlana Cârstean, Marius Chivu, Cipariu Dan Mircea, Dan Coman, Denisa Comanescu, Tudor Creţu, Domnica Drumea, Teodor Dună, Dinu Flămând, Sorin Gherguţ, Florin Iaru, Nora Iuga, Claudiu Komartin, Vasile Leac, Micleuşanu Mitoş, Vasile Mihalache, Petrişor Militaru, Gabriel Nedelea, Marius Oprea, Simona Popescu, Nicolae Prelipceanu, Alina Purcaru, Sebastian Reichmann, Merlich Saia, Angelica Stan, Dan Stanciu, Elena Vlădăreanu, Nina Zivancevic (SUA/Serbia), Subcapitol şi Home. Invitat special: Mircea Tiberian. Gazdele celor două evenimente vor fi Simona Popescu şi Sebastian Reichmann. Intrarea este liberă.

Pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://goo.gl/nx0oYY.

UNTOLD, Noapte şi Magie

Festival Untold 2016 se va desfăşura în perioada 4 – 7 august la Cluj-Napoca. După o primă ediţie de succes, Untold intenţionează să aducă artiştii doriţi de public, potrivit unui top realizat de fani în perioada de pre-înregistrare. Cele 4 zile de festival vor aduce 5 headlineri EDM, 5 dintre cei mai doriţi artişti de către publicul din România şi în special, de către publicul Untold. Faithless, Parov Stelar, Scooter, Chase&Status Dj, Sasha, Clean Bandit, James Arthur, RudimentalDj, Lost Frequencies, Dub Fx, Kwabs, Netsky Dj, PendulumDj, Dannic, Dubfire, Sharam, Nahko, Route 94, Jamie Jones, The Asteroids Galaxy Tour, Ella Eyre, Y akoto, Jeru The Damaja si Mazde sunt doar câţiva dintre artiştii care vor crea o atmosferă unică şi vor face în această vară fanii să vibreze la Untold Festival.

La scenele celui mai bun festival din Europa, publicul va avea parte de o experienţă completă şi o aventură prin diferite genuri muzicale: electronic, live acts, dance&trance, house-techno, drum&bass. Fie că sunt câştigători de premii Grammy sau discuri de platină şi aur, cu toţii au ales să completeze lista artiştilor de anul acesta.

VINERI, 5 AUGUST: HARDWELL / SCOOTER/ TUJAMO/JAMIE JONES/SETH TROXLER/CHASE AND STATUS DJ SET/DOPE DOD

SÂMBĂTĂ, 6 AUGUST: ARMIN VAN BUUREN/W&W/SATOSHI TOMIIE/SASHA/FOREIGN BEGGARS/PENDULUM DJ SET&VERSE/KWABS

DUMINICĂ, 7 AUGUST: AFROJACK/MARTIN GARRIX/PAROV STELAR/DUBFIRE/JOHN DIGWEED/SHARAM/ NETSKY DJ SET

Pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://goo.gl/47tsCt.

Ateliere de vară la Cărtureşti

Asociaţia Work At Home Moms v-a pregătit ateliere fresh alături de mamele creative. Dăm cuvântul organizatorilor: "Ne vedem la Librăria Cărtureşti Verona, Bucureşti, în fiecare weekend de acum până în august cu noi invitaţii pentru activităţi captivante, lansate de către mamele care lucrează de acasă. Iată ce v-am pregătit pentru acest sfârşit de săptămână"

Sâmbătă, 6 august: Atelier de tors lână alături de Loredana Joiţa Roşu, Atelier de împâslit tablouri din lână alături de Adriana Oprea şi Atelier de croitorie alături de Narcisa Stănciulescu

Duminică, 7 august: Decupaj pe lemn alături de Loredana Onilov, Decoraţiuni din fetru alături de Loredana Joiţa Roşu şi Atelier creativ cu lut şi culori alături de Loredana Joiţa Roşu

Pagina de Facebook a evenimentului: https://goo.gl/vbKpbF.

SÂMBĂTĂ

Arabian Bazaar Night: O noapte cât o mie şi una de nopţi în Bazarul Arab, la Cinema Elvira Popescu: Film, ceai şi narghilea

"Pentru că ne plac poveştile bine spuse şi ne place să povestim până noaptea târziu, vă propunem un maraton de film şi o serată dintr-o mie!", spun organizatorii.

Pe lângă aceste desfătătări exotice, publicul este invitat la scotocit comori ascunse în bazarul de la Cinema Elvira Popescu, unde vor găsi negustori cu gusturi fine ca IHeart Conceptstore, Maison Ilia şi ModaMania Unique Jewelry.

„O Mie şi Una de Nopţi” este un film hibrid docu-fantasy în care autorul Miguel Gomes, inspirat de poveştile Orientului Mijlociu, transpune o serie de evenimente ce explorează dificultăţile aduse Portugaliei de perioada de austeritate, “ca un Buñuel social-realist, cu fărâme din reflecţiile existenţialiste ale romancierului José Saramago: cu acelaşi tip de absurdism, dar şi cu un scepticism politic legitim”.

Filmul va rula începând cu ora 18.30 şi va fi subtitrat în limba română. Publicul este aşteptat în grădină de la 17.00.


Pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://goo.gl/oyjxAF.

Plimbări Urbane-TUR: Bulevarde prin mahala, Foişorul de Foc

Un eveniment sub egida Plimbări Urbane. Teaser al organizatorului: "Vă propun o plimbare pe traseul La Belle Epoque în Bucureşti – Bulevarde prin mahala. Vom discuta în această prezentare despre bulevardele Bucureştiului, cele de influenţă haussmanniană, despre viaţa la început de secol 20 şi despre dispariţia treptată a mahalalei. Intrând în zona Sf. Ştefan-Popa Soare vom descoperi cum a apărut “locuinţa vagon” şi cum era împărţită o astfel de construcţie, în legătură directă cu viaţa din perioada respectivă. Veţi afla cum a început modernizarea Bucureştiului şi vom vedea ce s-a mai păstrat din atmosfera de început de secol. Ca de fiecare dată veţi putea vedea direct în stradă planuri, schiţe şi imagini de epocă din zonă."

Pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://www.facebook.com/events/1181138785251257/.

DUMINICĂ

Make a Point: Traseu în Pantelimon

Organizat de Make a Point, Traseu în Pantelimon se desfăşoară în următoarele zile:

Sâmbătă, 6 august, între orele 18:00 - 20:00.
Duminică, 7 august, între orele 10:30 - 12:30.

Punctul de plecare va fi staţia de metrou Ing. Costin Georgian (ieşirea din dreapta). Participarea este gratuită. Nu este necesară o rezervare în prealabil a locurilor.

Bucureştiul, pentru a fi iubit trebuie redescoperit. De aceea, Make a Point vă invită să exploraţi unul din cartierele dens populate ale sale, pentru a afla ce se ascunde în spatele blocurilor care nu mai sunt gri, ci pestriţe, dar încă cu o reputaţie nu neaparat bună.

Primul tur prin Pantelimon (lent şi aventuros)
Sâmbătă, 6 august, între orele 18:00 - 20:00. Ne întâlnim la staţia de metrou Ing. Costin Georgian (ieşirea din dreapta).
Opriri: Fabrica de Paraşute - Spitalul Malaxa - Parcul Sticlăriei - Facultatea de Pompieri - Turnul de Artă & Make a Point
Pentru a înţelege mai bine dimensiunea de cartier-dormitor înconjurat de industrie, ne vom opri sa observam din exterior Fabrica de Parasute, urmată de Spitalul Malaxa, vom vizita împrejurimile fostei Fabrici de Sticlă, cât şi puţin cunoscuta junglă urbană din Parcul Sticlăriei. Traseul va ocoli pe cât posibil străzile principale, astfel încât eclectismul vieţii din spatele blocurilor va ieşi în evidenţă. Un ultim scurt popas va fi la Facultatea de Pompieri, iar turul se va incheia cu o panoramă a cartierului-dormitor de pe platforma Turnului de Artă (turnul de apă al Postăvăriei Române).

Al doilea tur prin Pantelimon (alert şi intens)
Duminică, 7 august, între orele 10:30 - 12:30. Ne întâlnim la staţia de metrou Ing. Costin Georgian (ieşirea din dreapta).
Opriri: Turnul de Artă - Parcul Florilor - Mănăstirea Mărcuţa - Piata Delfinului - Ostrov
Vom trece pe locul fostelor căi ferate ce serveau transportului de marfă şi de navetişti şi vom povesti despre istoricul fabricilor din zona. Ulterior vom privi cartierul-dormitor de pe platforma Turnului de Artă (turnul de apă al Postăvăriei Române), trasând în continuare itinerariul. Ne vom opri scurt în faţa unuia dintre puţinele monumente realist-socialiste încă în picioare — statuia Rascoalei din 1907, aflată acum în Parcul Florilor.
Ne vom îndrepta in continuare spre Biserica Mărcuţa, una dintre cele mai vechi din Bucureşti, ascunsă în cartier. Trecând prin cimitirul vecin bisericii, vom ajunge la Balta Dobroieşti, punctul extrem al cartierului şi casă pentru un întreg ecosistem. Vom coborî spre binecunoscuta Piaţa Delfinului – sau „circul foamei” – va fi un punct de oprire dedicat evoluţiei arhitecturale a mall-urilor în Bucureşti şi un ultim loc de observaţie va fi peninsula Ostrov de pe lacul Fundeni, un spaţiu rezidenţial inedit, cu care se va termina turul.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://goo.gl/fFY4zw

Picnic în Parc, la Domeniul Manasia

Iată ce spun organizatorii: În prima dumincă a lunii august croim o nouă experienţă Domeniul Manasia. Am plănuit cu grijă fiecare detaliu astfel încât să transformăm o escapada de o zi în afara oraşului într-o poveste. Tot ce trebuie să faci este să porneşti pe drumul vechi spre Marea Neagră, în căutarea unui loc ce păstrează amintirea unui trecut aristocratic.

Odată ce ai ajuns, echipa Domeniul Manasia te va întâmpina cu următoarele...

Coşul de picnic | cu un meniu creat de Chef Alexandru Iacob: Salată de vară cu piept de curcan şi caise, Mix de brânzeturi şi fructe uscate, Tortilla cu cremă de avocado şi mortadella, Mousse de ciocolată cu fructe de pădure, Vin sau prosecco | 250ml

Relaxare şi activităţi | în conacul aristocratic sau pe peluza cu gazon englezesc: Turul ghidat al conacului Hagianoff, Patură de picnic, Boardgames | Monopoly şi Catan, Palete de badminton şi mingi de volei

Accesul pentru fiecare persoană este posibil doar pe bază de rezervare la contact@domeniulmanasia.com sau la numărul de telefon +40 744 378 888.

O bijuterie de patrimoniu unică în peisajul Bărăganului – inclusă în Ansamblul Conacului Hagianoff, Domeniul Manasia este primul monument istoric Clasa A, de importanţă naţională, restaurat integral în judeţul Ialomiţa. Domeniul include conacul boieresc, parcul de două hectare şi crama de sub conac, monumente înnobilate de istoricul aristocratic al moşiei.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://goo.gl/JkSrGn.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici