- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (19.10.2016, 15:50)
- Monica Stoica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cronică de film. "Fata necunoscută", de fraţii Dardenne. Nimic nou la Cannes. Poliţist,social & realist - VIDEO
Comentariul social e binevenit la Cannes şi fraţii Dardenne se pliază perfect, sunt în competiţia oficială a Festivalului cum e timbrul pe scrisoare. Nelipsiţi. Previzibili. Regia e impecabilă, dar flască. Fără vitalitate. Însă poveste bună de Festival, despre oameni, viaţă şi situaţii-limită.
Urmărește
364 afișări
Cronică de film. "Fata necunoscută", de fraţii Dardenne. Nimic nou la Cannes. Poliţist,social & realist - VIDEO (Imagine IMDB)
Doctorul Jenny Davin e protagonist în filmul detectivist old-school. Se fixează pe chipul unei femei moarte pe care o vede doar în imagini (sau, în acest caz, e doar o scurtă întrezărire a feţei surprinsă de o cameră de supraveghere).
Femeia în cauză, neidentificată până în ultima scenă a filmului, este o imigrantă africană, capturată cu puţin timp înainte de a fi găsită moartă, cu o fractură craniană, pe malurile râului din împrejurimile cabinetului medical al doctoriţei, de camerele de supraveghere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
După ce ajunge poliţia, medicul îşi dă seama cu groază că femeia sunase la uşa cabinetului, însă, pentru că trecuse de orele programului stabilit de lege, ignorase deliberat soneria. Ba chiar îl sfătuise şi pe stagiarul pe care încerca să-l iniţieze în "detaşarea emoţională" implicită a medicului, să se abţină de la impulsul de a deschide.
Doctoriţa îi zice învăţăcelului ei: "Nu-i lăsa pe pacienţi să te obosească". Just. Evident, nedeschizând uşa, îşi asumă imperturbabilă riscurile. Femeia de 18 ani moare în condiţii suspecte.
Medicul nu se poate linişti la gândul că o uşă deschisă ar fi putut salva viaţa femeii, şi înnebunită de durere la ideea că imigranta ar putea fi îngropată fără un nume pe piatra funerară, Davin porneşte o investigaţie pe cont propriu. Ancheta ei pornită din impuls o conduce în mijlocul monotonei lumi interlope din Liège. Sau în casele modeste ale localnicilor, pacienţii ei.
"Implicarea emoţională conduce la un diagnostic rău", îşi mustra doctoriţa stagiarul sensibil Julien. Dar prin contrast (previzibil contrast la nivel scenaristic), pe parcursul filmului, doctoriţei Davin îi este din ce în ce mai greu să menţină distanţa clinică faţa de povestea fetei ucise.
În film sunt viniete ce arată spectactatorului cum e medicul francez. Adică o vedem pe Davin în casa unui adolescent care se luptă cu leucemia sau în timp ce schimbă pansamente, străpunge cu acul intravenos, îngrijeşte răni grave. Cabinete imaculate, devotament şi pasiune pentru slujbă, sobrietate & inteligenţă. Deci filmul rezidă într-o reflectare precisă a vieţii de medic.
Comentariul social e binevenit la Cannes şi fraţii Dardenne se pliază perfect, sunt în competiţia oficială a Festivalului cum e timbrul pe scrisoare. Nelipsiţi. Previzibili. Regia e impecabilă, dar flască. Fără vitalitate. Însă poveste bună de Festival, despre oameni, viaţă şi situaţii-limită. Deci chapeau bas! pentru fraţii regizori care au făcut un film de o rigoare matematică (deşi plictisitor) despre responsabilitatea umană şi vina morală.
Citeşte şi: "O scrisoare pierdută", operă de Dan Dediu, revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti după o absenţă de patru ani - FOTO
Citeşte şi: Reguli pentru desfăşurarea campaniei electorale în acest an - radiodifuzorii trebuie să anunţe lista emisiunilor electorale până la 10 noiembrie si sa publice tarifele aplicate
Citeşte şi: Cronică de film. "Inimi cicatrizate". O viaţă tristă, plină de humor. Chef monstru, amor şi moarte - VIDEO
Citeşte şi: Comitetul Nobel renunţă să-l mai contacteze pe Bob Dylan. Barack Obama: Dylan nu e genul cu care să te tragi de şireturi
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: "O scrisoare pierdută", operă de Dan Dediu, revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti după o absenţă de patru ani - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46