- Home
- Cultură-Media
- BISTRIŢA, (23.08.2014, 16:46)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragnea: Mai ales în Transilvania şi în nordul Moldovei, dorinţa pentru cămine culturale este uriaşă
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, că a iniţiat un program naţional pentru construcţia sau refacerea căminelor culturale în toate satele, în Transilvania şi în nordul Moldovei dorinţa pentru aceste "aşezăminte culturale" fiind "uriaşă".
Urmărește
201 afișări
Liviu Dragnea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)
"La solicitarea premierului Victor Ponta, am iniţiat un program naţional pentru a reface, construi sau reabilita cămine culturale, în aşa fel încât în România să existe în fiecare localitate rurală cel puţin un aşezământ cultural", a spus vicepremierul Liviu Dragnea, la o întâlnire cu primarii din Bistriţa-Năsăud în care a semnat mai multe contracte pentru finanţarea unor obiective de investiţii derulate prin MDR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă vor exista activităţi culturale sau mai degrabă se vor face nunţi în aceste cămine, Liviu Dragnea a afirmat: "Acest aşezământ cultural, în primul rând, creează posibilitatea reală ca acolo să înceapă să se refacă tradiţiile culturale şi să revitalizeze multe activităţi culturale, iar acest obiectiv public va fi folosit de către comunitate".
Vicepremierul a explicat că oamenii, mai ales din Transilvania şi nordul Moldovei, vor cămine culturale la fel de mult ca apă sau canalizare.
"Nu am găsit nicio excepţie, în toată ţara, în care undeva, o comunitate, să nu-şi dorească foarte mult un cămin cultural. Am găsit localităţi în care, dincolo de alimentare cu apă, de canalizare, de asfaltarea uliţelor, aveau ca prioritate căminul cultural, mai ales în Transilvania şi în nordul Moldovei. Aici dorinţa pentru cămine culturale este uriaşă, mult mai pregnantă decât în sud şi în zona de mijloc", a spus Dragnea.
Întrebat dacă există un plan în baza căruia să fie construite sau reabilitate căminele, el a răspuns: "Există un plan mic, parte din planul mare, planul Ponta pentru România".
"Obiectivul nostru strategic este următorul: să avem în fiecare localitate rurală din România un pachet minim de obiective publice care să asigure pentru fiecare cetăţean de la sat un nivel minim de civilizaţie. Vorbim de alimentare cu apă, canalizare, de şcoală, de cămin cultural, biserica să fie renovată şi în bune condiţiuni, un parc, un târg sau un obor, depinde ce e specific în zona respectivă, o farmacie, câteva obiective minimale, iar căminul cultural reprezintă unul dintre ele. Cred că e unul din marile proiecte de ţară pe care un guvern responsabil trebuie să şi le asume. Acesta este şi sensul Ordonanţei 28 care are o componentă importantă - modernizarea satului românesc - şi care, împreună cu PNDR din cadrul Programului European pentru Agricultură, vor duce, sperăm noi, ca banii să nu mai fie risipiţi şi să fie parte din finanţarea acestui program strategic", a spus el.
Vicepremierul a spus că, în Bistriţa-Năsăud, sunt în diverse faze de execuţie 13 cămine culturale, iar alte şapte cămine culturale vor fi preluate de Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru finalizarea lucrărilor începute în alţi ani.
Sâmbătă, la Bistriţa, vicepremierul Liviu Dragnea a semnat 30 de proiecte de dezvoltare locală care au primit finanţare de circa 8,5 milioane de lei. Ele se vor derula prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi vizează modernizarea infrastructurii rutiere, reţelele de alimentare cu apă şi canalizare, sisteme de epurare a apelor uzate.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe