Familia Păunescu, care controlează B1 TV, vrea să lanseze o nouă televiziune - GDS TV

Gheorghe Constantin Păunescu, acţionar al B1 TV, vrea să lanseze o nouă televiziune - GDS TV -, care ar urma să emită în oraşul Craiova şi în alte localităţi din judeţul Dolj şi Olt.

Urmărește
1458 afișări
Imaginea articolului Familia Păunescu, care controlează B1 TV, vrea să lanseze o nouă televiziune - GDS TV

Familia Păunescu, care controlează B1 TV, vrea să lanseze o nouă televiziune - GDS TV (Imagine: Shutterstock)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, o solicitare a societăţii Media Sud Europa SA de acordare a unei licenţe audiovizuale prin reţele de comunicaţii electronice pentru televiziunea generalistă GDS TV.

Potrivit dosarului depus la CNA, acţionarii societăţii Media Sud Europa SA sunt Curierul Naţional SA - 0,03%, Company Finmacht SA (Elveţia) - 91,46% (cu acţionar unic Gheorghe Constantin Păunescu), SC Spet Shipping SA - 8,45%, SC Dac Air SA - 0,03% şi SC Transexim 96 SA - 0,03485%. Gheorghe Constantin Păunescu este acţionar şi în societatea SC B1 TV Channel SRL, care deţine televiziunea de ştiri B1 TV, potrivit CNA.

La şedinţa CNA de joi a participat o echipă a GDS TV, din care au făcut parte Cristian Nedelcu, reprezentant editorial, şi Adrian Voinea, administratorul societăţii.

Potrivit lui Cristian Nedelcu, decizia de a înfiinţa o televiziune vine "ca o dezvoltare firească" a societăţii Media Sud Europa, care activează de 15 ani pe piaţa media, deţinând şi postul Radio Sud, cotidianul regional Gazeta de Sud, revista de afaceri Oltenia Bussines şi publicaţii online (www.craiova.ro, www.gds.ro).

"În momentul de faţă, producem conţinut video pe care îl difuzăm pe site-ul nostru. Pasul următor a fost acela de a deschide o televiziune", a spus Cristian Nedelcu. "Principalul obiectiv pe care GDS TV îl urmăreşte este servirea interesului comunităţii. Acesta este şi motivul pentru care Gazeta de Sud este cel mai important cotidian regional din ţară", a spus Nedelcu.

El a precizat că echipa televiziunii GDS TV va fi formată din 27 de ziarişti.

Potrivit dosarului depus la CNA, GDS TV va emite în oraşul Craiova şi în alte circa 50 de localităţi din judeţele Dolj şi Olt.

Televiziunea GDS TV va avea un program generalist şi va emite producţie proprie 100%, zilnic, între orele 07.00 - 24.00 (în intervalul orar 00.00 - 07.00 va fi difuzat program videotext).

Grila GDS TV va cuprinde programe de informare (53,94%), programe educative (1,75%), programe culturale (3,50%), programe de divertisment (23,72%) şi publicitate (17,09%).

De asemenea, în dosarul depus la CNA sunt prezentate cheltuielile estimate ale GDS TV pentru anii 2013 (107.167 lei), 2014 (514.944 lei) şi 2015 (562.163 lei).

CNA a decis să amâne luarea unei decizii în privinţa acordării licenţei televiziunii GDS TV, la solicitarea membrului Consiliului Monica Gubernat. Aceasta a considerat că denumirea televiziunii GDS TV creează confuzie cu organizaţia nonguvernamentală Grupul pentru Dialog Social (GDS).

Întrebaţi dacă au vreo legătură cu Revista 22 şi cu Grupul pentru Dialog Social, Cristian Nedelcu şi Adrian Voinea au negat.

Adrian Voinea a spus că societatea pe care o reprezintă deţine marca înregistrată "gds.ro".

Totodată, Cristian Nedelcu a spus că în Craiova şi în localităţile în care ar urma să emită GDS TV, oamenii identifică denumirea GDS cu Gazeta de Sud.

"Confuzia este cam mare. Aţi fi de acord să vă schimbaţi denumirea? Pentru că s-ar putea ca la un moment dat să vreţi să vă dezvoltaţi la nivel naţional", i-a întrebat Monica Gubernat pe reprezentanţii GDS TV.

Adrian Voinea a spus însă că GDS TV va fi "un post local" şi este "un brand acolo unde există".

În cele din urmă, CNA a decis să amâne discutarea subiectului şi să solicite un punct de vedere de la ong-ul Grupul pentru Dialog Social privind marca "GDS TV".

"Eu am o problemă cu denumirea acestei societăţi. Nu cred că e corect să folosească acest brand atât de cunoscut în România", a subliniat Monica Gubernat.

"Nu e treaba noastră să le cerem să îşi schimbe denumirea", a spus, în schimb, Valentin Jucan, un alt membru al CNA.

Propunerea Monicăi Gubernat de amânare a discutării solicitării de acordare unei licenţe televiziunii GDS TV a fost adoptat cu şapte voturi "pentru" (Monica Gubernat, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu şi Răsvan Popescu) şi două voturi "împotrivă" (Florin Gabrea şi Valentin Jucan).

Pe de altă parte, în şedinţa CNA de joi, Consiliul a decis să acorde o licenţă audiovizuală unei alte societăţi - TV Oltenia SRL -, care va lansa o televiziune ce va emite în oraşul Craiova - TV Oltenia Plus.

În acest caz, licenţa a fost acordată cu şapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu şi Răsvan Popescu) şi unul "împotrivă" (Christian Mititelu).

Acţionarul unic al societăţii TV Oltenia SRL este Barbu-Daniel Cruceru, care a fost prezent şi la şedinţa CNA de joi, alături de responsabilul editorial al televiziunii TV Oltenia Plus - Laurenţiu Barbu.

Potrivit dosarului depus la CNA, televiziunea generalistă TV Oltenia Plus va difuza programe producţie proprie. Grila televiziunii va include programe de informare - 50%, programe educative - 10%, programe culturale - 10%, programe de divertisment - 20% şi publicitate - 10%.

"Proiectul nostru se vrea un proiect cu oameni, despre oameni şi pentru oameni. Ne referim în mod special pentru municipiul Craiova, având un obiectiv cât se poate de simplu, acela de a informa cetăţeanul. Vrem să mergem în zona de presă de informare", a spus Laurenţiu Barbu.

El a precizat că echipa TV Oltenia Plus va fi formată din 15 angajaţi. Investiţia în lansarea televiziunii TV Oltenia Plus este de 90.871 euro (investiţia în echipamente), la care se adaugă o sumă de 400.000 de lei (investiţie în amenajarea spaţiului).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici