- Home
- Cultură-Media
- (15.12.2016, 17:11)
Filmul „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin
Cel mai aşteptat film românesc al anului 2017, „Ana, mon amour“, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (9-19 februarie) şi va putea fi vizionat în cinematografele din România din 3 martie, la scurt timp după premiera internaţională.
Urmărește
1759 afișări
Filmul „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin
După ce a câştigat „Ursul de Aur” cu pelicula „Poziţia copilului”, regizorul Călin Peter Netzer revine pe marile ecrane cu un nou film ce explorează dinamica celor mai importante relaţii din viaţa unui om. „Ana, mon amour” este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu.
Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.
Conform regizorului, filmul nu explorează erodarea relaţiei lui Toma cu Ana, ci mai degrabă imposibilitatea de a construi în mod corespunzător o relaţie. ,,Ana, mon amour" este o poveste despre încercarea unui om de a afla cum ceea ce nu a văzut, ceea ce nu a spus, chiar şi ceea ce nu a gândit i-au format viaţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Rolurile principale sunt interpretate de către Mircea Postelnicu şi Diana Cavallioti. Cunoscută publicului pentru rolurile sale din „Amintiri din epoca de Aur-2“ şi din serialele de televiziune ,,Cu un pas inainte" şi „O săptămână nebună“, actriţa Diana Cavallioti se află la prima sa colaborare cu regizorul Călin Peter Netzer.
Revelaţia acestui film este Mircea Postelnicu, care odată cu prestaţia sa din filmul ,,Ana, mon amour“ marchează primul său rol principal într-un lungmetraj, după ce a jucat în piese de teatru precum: ,,Biloxi Blues“ (regia Iarina Demian), ,,One nite stand“ (regia Dan Vasile), ,,Revanşa“ (regia Vlad Cristache) şi ,,Cum vă place“ (regia Vlad Cristache).
Alături de ei interpretează îndrăgiţii actori precum: Adrian Titieni, Vlad Ivanov Carmen Tănase, Vasile Muraru, Tania Popa şi Igor Caras Romanov.
Scenariul este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu şi Iulia Lumânare, şi a fost inspirat de romanul „Luminiţa, mon amour“ scris de Cezar Paul Bădescu. Directorul de imagine este Andrei Butică, montajul şi sound design-ul îi aparţin Danei Bunescu, decorurile sunt realizate de Mihaela Popescu, costumele de Augustina Stanciu, sunetul înregistrat de Andre Rigaut, iar machiajul a fost realizat de Christina Paul. Producătorii filmului sunt Călin Peter Netzer şi Oana Iancu.
„Ana, mon amour“ este al patrulea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer. El a semnat regia filmelor: ,,Maria” (2003), premiat la prestigiosul Festival de la Locarno, ,,Medalia de onoare” (2009), care a câştigat premiul Silver Alexander la Thessaloniki şi „Poziţia copilului” (2013), filmul românesc care în perioada lansării sale cinematografice a deţinut recordul pentru cel mai mare succes de box office al ultimilor 15 ani.
,,Ana, mon amour" este o producţie Parada Film în co-producţie cu Augenschein Filmproduktion (DE) şi Sophie Dulac Productions (FR). Filmul a fost sprijinit de Centrul Naţional al Cinematografiei, Eurimages, Programul MEDIA al Uniunii Europene, Film- und Medienstiftung NRW, Aide aux Cinémas du Monde / Institut Francais, HBO România, Studio Video Art, Watch Me Production, Orange România, Next Advertising, McCann Bucharest, Dedeman , OMD, Lay’s, Dacia, Tuborg, Vodafone România, JYSK România, United Media, BDG Import, Caranda Baterii, OMV Petrom, Rosal.
Un film distribuit în România de Freeman Entertainment, „Ana, mon amour” va putea fi vizionat în premieră pe marile ecrane, din 3 martie 2017.
Pagina oficială de Facebook a filmului poate fi accesată aici.
Citeşte şi: Pictura "Ţărăncuţe (De la fântână)" de Nicolae Grigorescu, un tablou al lui Adrian Ghenie şi lucrări din colecţia lui Adrian Năstase, în licitaţia de iarnă de la Artmark
Citeşte şi: VIDEO Animaţia "Ţestoasa roşie", cel mai important film de animaţie al anului, se va lansa vineri în România
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe