Filmul "Reis", despre viaţa preşedintelui turc Erdogan, un eşec al cinematografiei de propagandă

Lansarea filmului având ca subiect viaţa lui Recep Tayyip Erdogan a avut loc cu şase săptămâni înaintea referendumului, programat pentru 16 aprilie, asupra unor reforme constituţionale, care ar urma să acorde preşedintelui turc puteri mult sporite.

Urmărește
261 afișări
Imaginea articolului Filmul "Reis", despre viaţa preşedintelui turc Erdogan, un eşec al cinematografiei de propagandă

Filmul "Reis", despre viaţa preşedintelui turc Erdogan, un eşec al cinematografiei de propagandă (Imagine: Hepta/ Mediafax Arhiva Foto)

Intitulat "Reis" ("Şeful") filmul urmăreşte evoluţia lui Erdogan de la copilăria petrecută într-un cartier popular din Istambul, trecând prin perioada în care a fost primar al oraşului (1994-1998), până în zilele noastre.

Erdogan şi soţia sa, Eminel, sunt interpretaţi de actorii Reha Beyoglu şi Özlem Balci.

"Un om nu moare decât o dată şi, dacă va fi să murim, atunci s-o facem ca nişte bărbaţi!" – este una dintre replicile eroice pe care le rosteşte în film personajul Erdogan.

Regizorul filmului, Hudaverdi Yavuz, a explicat, pentru Agenţia France Presse, de unde vine titlul peliculei: "Toţi prietenii din copilărie, toţi apropiaţii îi spuneau aşa."

Filmul "Reis" s-a dovedit, însă un uriaş eşec, şi încă unul foarte costisitor. Săptămâna trecută, în sălile de cinema a fost vizionat de doar 1.771 de spectatori, asta într-o ţară cu 75 de milioane de locuitori.

De la lansarea în cinematografe (3 martie) "Reis" a avut doar 172.000 de spectatori, care au generat venituri de 500.000 de euro, în vreme ce producţia a costat 8 milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici