- Home
- Cultură-Media
- WASHINGTON, (05.01.2017, 11:08)
- Raluca Manga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fondatorul WikiLeaks: Un adolescent ar fi putut să acceseze contul de e-mail al lui John Podesta
Fondatorul WikiLeaks a declarat, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Fox News, că un adolescent ar fi putut să acceseze contul de e-mail al lui John Podesta, şeful campaniei lui Hillary Clinton, şi să sustragă mesajele pe care site-ul le-a publicat în timpul campaniei de anul trecut.
Urmărește
819 afișări
Fondatorul WikiLeaks: Un adolescent ar fi putut să acceseze contul de e-mail al lui John Podesta (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)
"Am publicat mai multe...e-mailuri care arată cum Podesta răspunde la un e-mail care foloseşte metoda de fraudare electronică numită phishing", a spus Julian Assange în prima parte a interviului, difuzat marţi noapte. "Podesta a dezvăluit (n.r. răspunzând la acel e-mail) că parola sa este cuvântul ‘password’. Propria sa echipă i-a spus că acest e-mail pe care l-aţi primit este perfect valid. Deci (...) un copil de 14 ani ar fi putut accesa contul de e-mail în felul acela", a mai spus Assange.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Assange a mai spus că Clinton însăşi nu a făcut "aproape nicio încercare" de a-şi securiza e-mailurile private de faţă de statele ostile în timpul cât a ocupat funcţia de secretar de Stat.
"Acum să vedem, a încercat ea să-şi securizeze e-mailurile faţă de republicani? Probabil", a spus Assange. Dar în ceea ce priveşte statele, nu a existat aproape nicio încercare", a continuat el.
Julian Assange a acordat interviul la ambasada Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat din iunie 2012.
El a refuzat din nou să spună care este sursa care a transmis către WikiLeaks documente furate din căsuţa de e-mail a lui John Podesta, şeful campaniei candidatei democrate Hillary Clinton.
Hillary Clinton a acuzat Guvernul rus că ar fi responsabil de aceste scurgeri de informaţii, punct de vedere împărtăşit şi de Administraţia americană, şi a acuzat WikiLeaks că l-a ajutat pe adversarul său republican, Donald Trump, care a câştigat alegerile prezidenţiale.
"Sursa nu este Guvernul rus", a insistat Julian Assange, un critic înfocat al lui Hillary Clinton. Assange a spus că este "imposibil de spus" dacă dezvăluirea acestor e-mailuri a favorizat alegerea magnatului imobiliar în funcţie de preşedinte al Statelor Unite.
În prima parte a interviului, Assange a criticat o analiză a atacurilor cibernetice făcută de FBI şi Departamentul de Securitate Internă. După ce a fost publicat raportul, Administraţia Barack Obama a decis expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi din SUA după ingerinţele ruse care ar fi facilitat victoria lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial.
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis să nu aprobe cererea Ministerului rus de Externe de expulzare a 35 de diplomaţi americani, argumentând că aşteaptă instalarea Administraţiei Donald Trump, la Washington, pentru a relansa relaţiile ruso-americane.
"Rusia nu va expulza pe nimeni ca reacţie la măsurile luate de Washington contra Rusiei din cauza presupuselor atacuri cibernetice", a declarat vineri Vladimir Putin. "Însă Rusia îşi rezervă dreptul de a riposta la noile sancţiuni americane. Moscova consideră măsurile neprieteneşti ale Administraţiei în exerciţiu a SUA, condusă de Barack Obama, drept provocări menite să afecteze şi mai mult relaţiile cu Rusia", a mai subliniat atunci Putin.
Assange a mai spus că site-ul ar fi publicat informaţii stânjenitoare şi despre Trump dacă le-ar fi primit.
"Nu există surse care să spună prin intremediul altor jurnalişti că 'am dat către WikiLeaks aceaste informaţii despre Trump sau...Vladimir Putin şi stiţi ce? Nu le-au publicat'. Nimeni nu a venit să spună asta", a spus Asange.
Fondatorul WikiLeaks i-a avertizat de asemenea pe democraţi că criticarea site-ului pentru publicarea e-mailurilor este "o manevră prostească".
"Este acelaşi motiv pentru care au pierdut alegerile, şi anume, că în loc să se concentreze pe substanţă, ei s-au concentrat pe alte lucruri cum ar fi această încercare de a spune cât de scandalos este faptul că publicul american a primit informaţie adevărată înaintea unor alegeri" , a spus Assange. "Publicul nu crede asta. El vrea cât mai multe informaţii adevărate", a continuat el.
Citeşte şi: Charlie Hebdo îşi propune să fie şi mai ofensiv, la doi ani de la atentatul din 7 ianuarie 2015
Citeşte şi: O nouă ipoteză privind scufundarea Titanicului prinde contur, după mai bine de 100 de ani
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe