- Home
- Cultură-Media
- (20.07.2021, 14:11)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EXCLUSIV INTERVIU „Incubatorul” de evenimente muzicale, Allan Hardenberg, îl aduce pe Armin van Buuren la Bucureşti. Ce pregăteşte românilor la SAGA Festival?
- Allan Hardenberg este un nume relevant în industria muzicală globală, este co-fondatorul ALDA, companie globală care a iniţiat şi produce evenimente cunoscute în întreaga lume, precum Armin Only, A State of Trance, Electronic Family, AMF, We Are Connected, New Horizons, The Flying Dutch, Saga Festival, A Day At The Park.
- CEO-ul ALDA a vorbit, pentru MEDIAFAX, despre prima ediţie SAGA Festival din Bucureşti şi despre show-ul Armin Van Buuren.
- Totodată, organizatorul de evenimente a împărtăşit reţeta de succes a organizării unui festival muzical reuşit, dar şi despre compania de evenimente.
Urmărește
580 afișări
FOTO Allan Hardenberg
Bucureştenii sunt aşteptaţi la prima ediţie SAGA Festival din Capitală, în Parcul Izvor, între 10-12 septembrie, dar şi la evenimentul Sound of Bucharest, cu Armin van Buuren.
Cine este Allan Hardenberg - CEO Alda? Ce nu ştiu oamenii despre tine?
Cred că oamenii nu ştiu multe lucruri despre mine. Îmi place să citesc, mai ales biografii, sunt fascinat de ele. Sunt un mare fan al filmelor, mai ales al serialelor, aşa că îmi place să îmi ocup timpul liber urmărind seriale. Îmi place foarte mult să călătoresc, este unul dintre hobby-urile mele principale, intru în contact cu oameni diferiţi, din culturi diferite. Călătoresc foarte des datorită jobului meu, acesta este un imens avantaj.
De asemenea, am făcut două turnee mondiale cu Hardwell, în cadrul cărora am fost regizorul evenimentului. El şi-a dorit să facă turneele cu ALDA şi eu să fiu implicat ca regizor. Un moment memorabil din turneu a fost show-ul de la Ultra Music Festival, era un eveniment pe care îl admiram dintotdeauna, aşa că imaginaţi-vă câte emoţii am avut să fiu parte din show în calitate de regizor, în care trebuia să controlez şi să stabilesc tot ce se întâmplă (visuals, lasere, lumini, absolut tot)! Foarte amuzant era că în timpul primelor două piese aveam emoţii uriaşe şi eram stresat, iar Hardwell, de pe scenă, de pe laptopul lui, îmi scria mesaje pe chat să glumească şi să mă relaxeze.
Ne poţi spune ce presupune, succint, activitatea ALDA la nivel internaţional? Cum a luat naştere ALDA şi ce proiecte derulează?
Vrem mereu să aducem o experienţă completă şi complexă în fiecare loc în care ALDA ajunge în lume. De exemplu, am început acum 20 de ani cu primele show-uri Armin van Buuren şi ne-am dorit ca de la prima interacţiune, oamenii să simtă experienţa ALDA, de la primul mail până când ajung la locaţia evenimentului. E foarte important cum arată totul, vrem întotdeauna ca fiecare eveniment să fie făcut la superlativ, customizat, combinat cu specificul local. Deşi suntem un brand global, vrem mereu să venim cu un touch local, aşa că lucrăm cu echipe din fiecare ţară în care dezvoltăm proiecte, pentru a ne asigura că implementăm corespunzător şi unim cele două viziuni.
ALDA a început în anii '90, am fondat compania împreună cu David Lewis, partenerul meu de business. Am pornit cu evenimente mici, de 500-600 de oameni, şi de acolo am crescut, am devenit tot mai mari. Aceasta a fost ambiţia noastră, să ne dezvoltăm, să nu fim doar o companie din Olanda, ci să ne extindem. Unul dintre primele noastre evenimente a fost internaţional. În timp, aproximativ 80% din evenimentele noastre au ajuns să fie internaţionale, cum ar fi Armin Only sau Amsterdam Music Festival. După aproximativ 5 ani, am decis să facem totuşi mai multe evenimente în Olanda, aşa că am început o strategie despre cum să ne dezvoltăm mai mult aici.
Care este reţeta de succes a organizării unui festival muzical reuşit? Împărtăşeşte-ne, te rog, din secretele tale.
Întotdeaua spun că nu trebuie să te focusezi pe bani sau pe rezultat. Trebuie să ai pasiune pentru ceea ce faci şi să ai o idee bună. Fără aceste două ingrediente, mai bine te opreşti.
Un alt sfat, ce am menţionat şi mai devreme, fă evenimentul customizat pe specificul local! Chiar dacă venim cu experienţa din Olanda, dar vrem să facem evenimente în Argentina, Japonia etc, nu pornim de la ideea că noi ştim mai bine. Investighează mult, fă mult research, vino cu idei, lucrează cu o echipă locală, pentru că ei cunosc mult mai bine teritoriul.
Şi nu în ultimul rând, cei 5P: preţ, loc (place), personal, produs şi promovare. Chiar dacă poate e clişeu sau basic, sunt cei 5 piloni pe care se construieşte un festival reuşit, dacă totul este făcut cum trebuie şi profesionist.
De exemplu, dacă alegi locaţia evenimentului nepotrivită, un loc pe care oamenii nu îl plac sau nu merg acolo, chiar dacă e o locaţie specială, înseamnă că nu e alegerea potrivită. Sau dacă preţul e prea mare, înseamnă că evenimentul e exclusivist. Dacă e prea mic, te poţi gândi că e un eveniment slab.
Aşa că, cei 5P, plus pasiune şi o idee bună, sunt ingredientele cu care poţi construi un festival de succes.
Ce pregătiţi românilor? Ce ne poţi spune despre festivalurile care urmează - SAGA Festival si al show-ului Armin Van Buuren din Bucuresti? La ce să ne aşteptăm?
Avem multe lucruri stabilite pentru publicul din România, lucrăm neîncetat pentru prima ediţie SAGA Festival din Bucureşti, Parcul Izvor, între 10-12 septembrie. Am început deja de doi ani şi jumătate şi tot perfecţionăm şi îmbunătăţim de atunci pe toate palierele, pentru a crea o experienţă memorabilă pentru cei care vor veni la festival. Este un standard deja ridicat în ceea ce priveşte piaţa festivalurilor atât în România, cât şi în lume, aşa că vrem să îi surprindem pe festivalieri, vrem ca odată intraţi pe terenul SAGA, să uite de viaţa de zi cu zi şi să simtă entuziasmul pe care l-au avut când au mers prima dată într-un parc de distracţii.
În ceea ce priveşte evenimentul Sound of Bucharest, cu Armin van Buuren, este un milestone important pentru noi, ALDA, un concert uriaş şi special. Lucrăm cu Armin deja de 20 de ani, am făcut împreună 5 turnee în întreaga lume, iar acum, el revine cu un show special, după 7 ani de la ultimul lui concert în Bucureşti, cel mai mare solo show din Europa, în Piaţa Constituţiei, în faţa Casei Poporului, pe 25 septembrie.
Lucrăm deja de ceva timp la acest concert, va fi un show inovator, cu invitaţi speciali, dar mai multe nu pot spune acum. :)
Electronic dance, un gen de muzică nemuritor, mereu în trend. Cu ce artişi şi formaţii colaboraţi? Cum pot tinerele talente să ajungă în portofoliul vostru?
Lucrăm mult cu Armin van Buuren, aşa cum am menţionat deja, David Guetta este un prieten apropiat ALDA, am făcut multe show-uri împreună cu el şi programăm un show care se numeşte Future Rave. De asemenea, lucrăm mult cu Tiesto, Timmy Trumpet, W&W, Don Diablo, Hardwell (am făcut 2 turnee mondiale cu el, câte 45 de ţări pe an).
Avem festivaluri la care avem scene special destinate tinerelor talente, am făcut acest lucru la New Horizon, la The Flying Dutch. Doritorii puteau trimite un mix de 10-15 minute pe mail, iar un juriu îi alegea pe cei care vor urma să fie pe scenă.
Căutăm mereu noi DJi, producători şi artişti pasionaţi şi talentaţi, pe care ne bucurăm să îi susţinem.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe