- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (09.07.2016, 11:35)
- Monica Stoica
Kit pentru Vacanţa de Vară: Top 3 Cele mai frumoase cărţi şi albume muzicale pentru plajă
Cărtureştii au pregătit o selecţie de produse cu discount de până la 30%, perfecte pentru a fi luate în bagajul de vacanţă. Printre vrafuri şi umbreluţe, Mediafax a ales trei cărţi şi trei albume, cât să se potrivească la fix cu scoica ta culeasă de pe plajă, ochelarii de soare,cu marea şi meduzele.
Urmărește
751 afișări
Kit pentru Vacanţa de Vară: Top 3 Cele mai frumoase cărţi şi albume de muzică pentru plajă (Imagine: Shutterstock)
Cărţi de citit pe plajă sau la munte, pentru cei mari, dar şi pentru cei mici, ghiduri şi hărţi, muzică pentru a face timpul din avion să treacă mai repede, jocuri şi jucării pentru a ţine prichindeii ocupaţi, şi fel de fel de accesorii amuzante pentru a vă colora vara, zic librarii de la Cărtureşti.
Ne ademenesc în promoţia "Călătoreşti din Cărtureşti: kit de vacanţă". Uite ce îndemn văratic ne transmit librarii: "A venit vacanţa cu trenul din Franţa, aşa că, te provocăm să începi să Călătoreşti din Cărtureşti pentru a-ti alege kitul de vară potrivit. Promoţia de la Cărtureşti este valabilă exclusiv pe carturesti.ro în perioada 28 iunie - 19 iulie. În limita stocului disponibil.
TOP 3 cărţi de plajă. Selecţie de pe site-ul Librăriei Cărtureşti:
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
1. "Solenoid" de Mircea Cărtărescu
„Vreau să scriu o dare de seamă despre anomaliile mele. În viaţa mea obscură, în afara oricărei istorii, şi pe care doar o istorie a literaturii ar fi putut-o fixa în taxinomiile ei, s-au întâmplat lucruri care nu se întâmplă, nici în viaţă şi nici în cărţi. Aş fi putut scrie despre ele romane, dar romanul tulbură şi ambiguizează sensul faptelor. Aş putea să le păstrez pentru mine, cum le-am ţinut până acum, şi să mă gândesc la ele până-mi crapă capul în fiecare seară în care stau ghemuit sub pătură, pe când afară ploaia izbeşte furios în geamuri. Dar nu mai vreau să le păstrez doar pentru mine. Vreau să scriu un raport, deşi nu ştiu încă în ce fel şi ce-am să fac cu paginile astea. Nu ştiu nici dacă e timpul potrivit pentru asta. Încă n-am ajuns la nici o concluzie, la nici o coerenţă, faptele mele sunt vagi fulgerări în netezimea banală a celei mai banale vieţi, mici crevase, mici inadvertenţe. Formele astea informe, aluziile şi insinuările, accidentele de teren uneori insignifiante în sine, dar căpătând, luate-mpreună, ceva străin şi obsedant, au nevoie de o formă ea însăşi nouă şi neobişnuită ca să poată fi relatate. Nu roman şi nici poem, căci ele nu sunt ficţiune (sau nu pe de-a-ntregul), nici studiu obiectiv, fiindcă multe dintre faptele mele sunt singularităţi ce nu se lasă reproduse nici măcar în laboratoarele minţii mele.“, scrie Mircea Cărtărescu în roman.
2. "Viaţa şi opiniile lui Zacharias Lichter", de Matei Călinescu.
„S-ar zice: un Bal-Shem-Tov văzut de Sterne.“, spune Emil Cioran.
„Încercând să explic ideea de Lichter… tentativa de-a face incredibilul credibil, de a justifica poziţia cea mai dificilă, de a crea un «sfânt» din perspectiva unui necredincios, de a construi o psihologie şi o logică profetică dintr-o perspectivă sceptică. Succesul unei astfel de întreprinderi se măsoară după tentaţia finală a autorului de a se converti la filozofia personajului, care-i apare necesară, inevitabilă, de-un adevăr incontestabil.“, scrie Matei Călinescu
„Matei Călinescu imagina, vizionar, un sistem social în care n-ar fi existat decât hoţi şi cerşetori. Hoţii ar fura de la cerşetori, cerşetorii ar cerşi de la hoţi şi totul ar merge strună. De unde ai ştiut, Matei, cum aveam să ajungem în aşa scurtă vreme?“, scrie Mircea Cărtărescu.
3. "Alice în Ţara Minunilor" de Lewis Carroll
Într-o după-amiază însorită de iulie, în anul 1862, un profesor de la Oxford, pe numele lui Charles Lutwidge Dodgson, porneşte într-o plimbare cu barca pe râul Tamisa, împreună cu cele trei fetiţe ale prietenilor săi, dintre care una se numeşte Alice. Ca să-şi distreze micuţele însoţitoare, cel ce mai târziu avea să semneze cu pseudonimul Lewis Carroll plăsmuieşte pe loc aventurile unei fetiţe care porneşte pe urmele unui personaj neobişnuit: un iepuraş alb cu ceas în buzunarul vestei, scrie carturesti.ro.
Astfel s-a născut povestea lui Alice în Ţara Minunilor, în care creaturi stranii precum Iepurele de Martie, Pisica-Cheshire, Regina de Cupă sau Falsa Broască Ţestoasă sfideaza legile firii şi ale limbajului cu o dezinvoltură pe care numai copiii o pot înţelege pe deplin. Dincolo de încercările exegeţilor de a descifra jocurile de limbaj şi aluziile presărate în text, Alice rămâne şi astăzi ceea ce a fost pentru atâtea şi atâtea generaţii: o „carte a cărţilor“ pentru copii, în care imaginaţia şi umorul îşi găsesc expresia desăvârşită.
TOP 3 albume muzicale pentru plajă. Selecţie de pe site-ul Librăriei Cărtureşti:
1. Album de Blues: "Rough Guide to John Coltrane: Birth Of A Legend"
John William Coltrane s-a născut pe 23 septembrie 1926, în Hamlet, Carolina de Nord. Lui John i se spunea "Trane" saxofonistul. Era şeful de formaţie şi compozitorul de jazz american cu cel mai extatic şi spiritualizat chip atunci când îşi ţinea în saxofon în mâini ca pe un şarpe tropical îmblânzit.
E emblematic pentru jazzul secolului 20. Dacă la începutul carierei sale a cântat mai mult be-bop şi hard-bop, a fost apoi în avangarda stilului free jazz. De-a lungul carierei a pus la cale cel puţin 50 de şedinţe de înregistrare în calitate de lider, apărând alături de multe nume celebre în epocă: trompetistul Miles Davis şi pianistul Thelonious Monk. Muzica sa a influenţat generaţii după generaţii de saxofonişti. Spre sfârşitul carierei, muzica sa a căpătat tot mai mult accente spirituale. Este unul dintre motivele pentru care a fost canonizat sub numele de Sfântul John William Coltrane de Biserica Africană Ortodoxă.
3. Album de Blues:"Rough Guide to Robert Johnson".
Robert Johnson, Regele cântăreţilor de blues din Deltă. Pact cu Diavolul şi prestidigitaţie pentru Blues
Robert Leroy Johnson a fost un chitarist şi cantautor american, reprezentant însemnat al muzicii blues, mai ales în stilul country blues şi „blues din Delta fluviului Mississipi”. S-a acompaniat mai ales de chitară bass-boogie, Johnson a înregistrat foarte puţin, dar discurile sale conţinând 29 cântece din anii 1936-1937, caracterizate de o îmbinare inspirată a talentului de instrumentist, de cântăreţ şi textier, tehnici ca „slide guitar” şi falsete vocale, au influenţat mai apoi multe generaţii de muzicieni, inclusiv cântăreţi rock: Eric Clapton şi alţii. Creaţia sa a devenit larg cunoscută după reeditarea înregistrărilor sale în anul 1961 pe un LP intitulat King of the Delta Blues Singers (Regele cântăreţilor de blues din Deltă). Între cântecele sale cel mai des difuzate se numără „Crossroad Blues” (Blues de la răscrucea de drumuri), „Sweet Home Chicago”, „Stop Breaking Down Blues” şi „Love in Vain” (Dragoste zadarnică). Melodioarele de blues au fost interpretate şi de Led Zeppelin, Rolling Stones, Bob Dylan, Eric Clapton.
Biografie din bolgia infernului. Whisky-ul, stricnina şi Diavolul
Robert Leroy Johnson s-a născut la Hazlehurst, Mississipi în 1911, ca fiu al lui Julie Dodds, născută Julie Ann Major, şi a unui muncitor zilier, Noah Johnson aflat în trecere prin localitate, într-o perioadă în care se despărţise temporar de soţul ei, Charles Dodds Jr., un tâmplar relativ prosper. După un timp Julie a revenit la soţul ei, care şi-a schimbat numele în Charles Spencer. Nu se ştiu multe detalii despre viata artistului. Familia s-a mutat în anul 1918 la Robinsonville. Robert, care se numea in copilărie Robert Spencer a aflat abia mai târziu de la mama sa cine era tatăl său biologic şi a ales numele de familie al acestuia, Johnson. De mic copil, a arătat o înclinare pentru muzică, şi a cântat la harpă, şi la armonică. Nu a fost atras de învăţătură şi a întrerupt şcoala în 1927, sub motivul unoe tulburări de vedere.
În februarie 1929 el s-a însurat cu Virginia Travis, în vârsta de 16 ani. Tânăra soţie a murit însă curând, la naştere, împreună cu noul ei născut în aprilie 1930. Johnson s-a căsătorit din nou cu Esther Lockwood, mamă a unui copil, Robert Lockwood Jr. care va deveni la rândul său cântăreţ de blues, pe urmele tatălui său vitreg. Johnson a făcut în anii 1936-1937 două sesiuni de înregistrări, prima la San Antonio, Texas, în 23, 26 şi 27 noiembrie 1936, şi a doua la Dallas, Texas, la 19 -20 iunie 1937.
Moartea sa s-a petrecut în circumstanţe neclare. Dupa unii, ar fi murit otrăvit cu whiskey amestecat cu stricnină de un soţ gelos, proprietarul unui bar în care Johnson era angajat. După alte surse, ar fi murit de pneumonie sau de sifilis. Dupa certificatul de deces, a murit la 16 august 1938 la Greenwood, şi nu a fost supus autopsiei. S-au păstrat doar două fotografii ale sale.
O legendă renumită povestea că într-o bună zi, la răscrucea şoselelor 61 şi 49 la Clarksdale, Mississipi, Robert Johnson şi-ar fi vândut sufletul Satanei, , în schimbul virtuozitaţii de neîntrecut în cântarea blues.
2. Albumul "Bossa Nova Around The World", de Various Artists
Bossa-nova este un stil muzical brazilian, popularizat de poetul Vinicius de Moraes, compozitorul Antônio Carlos Jobim şi cântăreţul João Gilberto. Bossa-nova (în portugheză înseamnă„tendinţă nouă”) a atras mulţi adepţi, iniţial tineri muzicieni şi studenţi. Deşi mişcarea bossa-nova iniţială a durat doar şase ani (1958-63), a contribuit cu numeroase melodii la repertoriul standard de jazz.
Bossa-nova a fost totodată un stil de dans, inventat de coreograful american Lenni Dale care a fost la modă la începutul anilor 1960.
Artişti reprezentativi ai stilului bossa-nova: João Gilberto, Lisa Ono, Rosa Passos, Roberto Menescal, Astrud Gilberto, Antonio Carlos Jobim, Vinicius de Moraes
Citeşte şi: Stagiune estivală la Palatul Mogoşoaia: Teatru interactiv, concerte de pop simfonic, expoziţii, grafică
Citeşte şi: COOLTURA de WEEKEND. De la muzică clasică la bairam: Party pe acoperiş.Teatru sub Lună. Nopţi cu Mozart
Citeşte şi: ZD (HI)STORY: Baladă pentru Reykjavik
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe