Mail.ru devine acţionar majoritar al reţelei de socializare ruseşti VK

Grupul de internet Mail.ru a anunţat marţi că a achiziţionat 12% din capitalul celei mai mari reţele de socializare ruseşti VKontakte (VK), fapt care îi permite să devină acţionarul majoritar al "Facebook-ului rusesc", aflat într-o situaţie complicată din cauza unui conflict între proprietarii săi.

Urmărește
135 afișări
Imaginea articolului Mail.ru devine acţionar majoritar al reţelei de socializare ruseşti VK

Mail.ru devine acţionar majoritar al reţelei de socializare ruseşti VK

Portalul online controlat de miliardarul Alisher Usmanov posedă de acum 52% din capitalul VK, după ce a cumpărat Bullion Development, compania care deţinea această participaţie, se precizează într-un comunicat emis de Mail.ru, informează AFP. Suma cu care a fost încheiată tranzacţia nu a fost dată publicităţii.

Bullion Development era deţinută de Ivan Tavrin, directorul general al operatorului de telefonie mobilă MegaFon, companie controlată tot de Usmanov.

Această achiziţie formalizează controlul deţinut de miliardarul rus asupra VK în momentul în care reţeaua traversează o perioadă agitată de un conflict între tânărul ei patron Pavel Durov, susţinut de Mail.ru, şi fondul de investiţii United Capital Partners (UCP), care deţine 48% din capital.

UCP îl acuză pe Durov că a folosit resursele VK pentru a crea, anul trecut, aplicaţia de mesagerie instantanee Telegram, independentă de reţeaua de socializare, care a avut mare succes.

La sfârşitul lunii februarie, fondul a ameninţat că va depune plângere în justiţie pentru a soluţiona acest conflict.

Comparat uneori cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, Pavel Durov, în vârstă de 29 de ani, a creat reţeaua - care a depăşit în fosta URSS concurentul american -, după ce a absolvit Universitatea Sankt Petersburg în 2006.

Pavel Durov a renunţat în ianuarie la capitalul deţinut în companie, vânzându-şi partea sa de 12% lui Ivan Tavrin, CEO al operatorului de telefonie mobilă MegaFon, dar păstrându-şi totuşi funcţia de director general. În urma acestei tranzacţii, Pavel Durov ar fi obţinut, potrivit cotidianului rusesc Vedemosti, peste 400 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici