- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞYI, (27.07.2024, 07:14)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
Muzeul de ceară din Dublin retrage figura lui Sinéad O'Connor ca să facă alta
Muzeul Naţional de Ceară din Dublin este „angajat” să creeze o nouă figură de ceară a cântăreţei irlandeze Sinéad O'Connor, după o reacţie publică negativă, potrivit BBC.
Urmărește
338 afișări
Sursa foto: AP
Acest lucru se întâmplă după ce muzeul a dezvăluit o figură de ceară a regretatei cântăreţe şi activiste pentru a coincide cu aniversarea unui an de la moartea sa.
O'Connor a fost găsită moartă la vârsta de 56 de ani în locuinţa sa din sudul Londrei în iulie anul trecut.
Figura a fost dezvăluită joi ca un omagiu adus cântăreţei, dar muzeul a declarat acum că va fi îndepărtată pentru a crea „o reprezentare mai exactă”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Exportul de arme ruseşti s-a prăbuşit cu 92% în anul 2024, a scăzut de 14 ori faţă de 2021, la sub 1 miliard de euro. Paradoxal, România a ajuns Rusia la exportul de arme
-
Germania ar fi dispusă să trimită trupe de menţinere a păcii în Ucraina: „Suntem cel mai mare partener NATO din Europa”
-
Şeful gigantului grup austriac de construcţii Strabag, prezent şi în România, „a murit brusc şi neaşteptat” la vârsta de 44 de ani
Printre cei care au criticat figura originală s-a numărat şi fratele lui O'Connor, John. El a declarat că a fost şocat când a văzut prima dată figura de ceară online şi a spus că era „nepotrivită”.
„Nu semăna deloc cu ea şi mi s-a părut hidoasă”, a declarat el vineri la emisiunea Liveline a postului de radio irlandez RTÉ.
El a adăugat că figura arăta „între un manechin şi ceva din Thunderbirds”.
Muzeul a declarat: „Ca răspuns la feedback-ul publicului cu privire la figura de ceară, recunoaştem că reprezentarea actuală nu a îndeplinit standardele noastre înalte sau aşteptările fanilor devotaţi ai lui Sinéad. Am ascultat cu atenţie reacţiile şi suntem de acord că figura nu surprinde pe deplin prezenţa şi esenţa unică a lui Sinéad, aşa cum ne-am propus”.
Muzeul a declarat că impactul lui O'Connor asupra muzicii este „incomensurabil”, iar scopul său a fost să o onoreze pe regretata cântăreaţă în „cel mai potrivit şi respectuos mod”.
„Având în vedere acest lucru, ne-am angajat să creăm o nouă figură de ceară care să reflecte mai bine adevăratul spirit şi imaginea iconică a lui Sinéad O'Connor”, a adăugat muzeul.
„Echipa noastră de artişti calificaţi va începe acest proiect imediat, asigurându-se că fiecare detaliu este meticulos creat pentru a celebra moştenirea ei în mod corespunzător”.
Acesta a declarat că muzeul aşteaptă cu nerăbdare să dezvăluie o nouă figură care o „onorează cu adevărat” O'Connor şi „impactul său extraordinar”.
Sinéad Marie Bernadette O'Connor s-a născut la 8 decembrie 1966 în suburbia înstărită Glenageary din Dublin.
Albumul ei de debut din 1987, The Lion and the Cobra, a avut un succes fulminant, aducându-i O'Connor o nominalizare la Grammy pentru cea mai bună interpretare vocală feminină rock.
Însă single-ul Nothing Compares 2 U, cover după Prince din 1990, a catapultat-o spre faima mondială.
O'Connor a vorbit deschis despre subiecte precum religia, drepturile femeilor şi rasismul.
În 1992, ea a rupt o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea în timp ce cânta la emisiunea de televiziune americană Saturday Night Live, în semn de protest faţă de abuzurile sexuale asupra copiilor în Biserica Catolică.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. Dispozitivele erotice smart sunt vulnerabile la atacuri cibernetice
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Un român a condus orchestra ce a intonat imnul olimpic la ceremonia de deschidere a Paris 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe