Nicu Alifantis povesteşte în ultima sa carte despre Bob Dylan şi cum i-a marcat acesta existenţa - FOTO/VIDEO

Nicu Alifantis a lansat, sâmbătă seara, la Sibiu, ultima carte, "FaceCarte", dar şi un album cu selecţii de melodii pentru doamne, "Madame Mon Amour", ocazie cu care, în faţa a peste 50 de persoane, a mărturisit despre cum Bob Dylan i-a marcat existenţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
987 afișări
Imaginea articolului Nicu Alifantis povesteşte în ultima sa carte despre Bob Dylan şi cum i-a marcat acesta existenţa - FOTO/VIDEO

Nicu Alifantis povesteşte în ultima sa carte despre Bob Dylan şi cum i-a marcat acesta existenţa - FOTO/VIDEO

Alifantis a terminat facultatea în 2010 şi spune că ar fi trebuit să îşi pregătească licenţa, însă oferta de a cânta în deschidere a concertul lu Bob Dylan a fost mai importantă şi a decis să amâne studiile.

"Am primit oferta de a cânta în deschiderea concetului lui Bob Dylan la Bucureşti. Am stat şi m-am gândit dacă să îmi pregătesc licenţa. I-am dat întâietate lui Bob Dylan. Nu tot timpul în viaţă ai o şansă ca asta", a mărturisit Nicu Alifantis în faţa a peste 50 de persoane.

Cantautorul a spus că abia în 2012 şi-a luat licenţa în management cultural şi s-a înscris la masterat, unde a intrat, la buget, însă a renunţat la loc cu două săptămâni înainte de a începe cursurile. Alifantis a povestit şi despre aventura la Conservator, în 1975, când a picat examenul pentru că „nu aveam ureche muzicală”.

„În 1975 am dat la Conservator. Am dat de două ori şi am picat pe motiv că nu am ureche muzicală. De fapt, picasem la mijloc într-un conflict deschis purtat la acea vrea de Adrian Păunescu şi directorul Conservatorului. Ideea era că ce îmi trebuia mie Conservator, când aveam discuri şi cântam la Cenaclul Flacăra. Mi s-a luat de tot atunci de toată povestea cu şcoala, până la povestea cu Teatrologia", a mărturisit, la Sibiu, Nicu Alifantis.

Artistul a recunoscut că, deşi a făcut facultatea târziu, a profitat de toate bucuriile vieţii de student şi a recunoscut că a şi copiat, însă cea mai amuzantă situaţie a păţit-o în Gara de Nord din Bucureşti când şi-a cumpărat bilet redus ca să se plimbe cu trenul.

"Nu vă ascund că m-am dat cu trenul cu carnetul de student. Am fost o singură dată cu trenul, de dragul de a-mi cumpăra bilet redus. Eu am luat foarte în serios toată treaba asta cu studenţia. Am zis că trebuie să fac la bătrâneţe tot ce nu am făcut la tinereţe. Am fost la cantină cu colegii mei, am stat cu ei pe treptele facultăţii, am copiat împreună, am mers cu trenul cu bilet redus. Casieriţa de la Gara de Nord când m-a văzut m-a recunoscut şi în clipa când i-am pus carnetul de student pe tejghea, s-a uitat când la mine, când la carnet, mi-a dat biletul, mi-a trântit carnetul uitându-se straniu. Şi altceva nu a zis. Asta a fost tot", a spus Nicu Alifantis zâmbind.

Alifantis a fost întrebat ce părere are despre Premiul Nobel acordat lui Bob Dylan, mărturisind că îi cunoaşte muzica încă de la începuturi, când făcea rost de discuri din port, de la Brăila.

"E o personalitate deosebită. Eu îl iubesc foarte mult pentru tot ceea ce înseamnă el, pentru nonconformismul său. Bob Dylan e mai presus de literatură sau muzică. E un fenomen social. A fost tot timpul considerat ca făcând parte dintre acele persoane care au creat fenomene sociale şi culturale, ca şi Beatles, Rolling Stone. Nu cred că decizia a fost strictă pentru poetul Dylan, deşi e un poet bun, cât pentru tot ce înseamnă Bob Dylan”, a povestit Nicu Alifantis. 

În cartea sa, „FaceCarte”, care adună texte scrise pe FaceBook în perioada 2009 – 2014, Nicu Alifanits vorbeşte şi despre cele două întâlniri pe care le-a avut cu Bob Dylan, cartea fiind una în care se găsesc poezii, portrete, dar şi texte care duc la ideea de jurnal.

După ce a răspuns întrebărilor venite din public, Alifantis şi-a luat chitara şi a şi cântat câteva piese în librărie, promiţând un mare concert, la Sibiu, în 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici