NOAPTEA MUZEELOR, "magnet" pentru vizitatori şi în 2014. Cozi de sute de oameni în Bucureşti

Noaptea Muzeelor continuă să fie o atracţie pentru bucureşteni, care au luat cu asalt, sâmbătă, centrul Capitalei şi au format cozi de sute de persoane pentru a vizita gratuit expoziţii şi a asista la alte evenimente pregătite de instituţiile de cultură.

Urmărește
440 afișări
Imaginea articolului NOAPTEA MUZEELOR, "magnet" pentru vizitatori şi în 2014. Cozi de sute de oameni în Bucureşti

NOAPTEA MUZEELOR, "magnet" pentru vizitatori şi în 2014. Cozi de sute de oameni în Bucureşti

Şi în acest an, vedeta Nopţii Muzeelor pare a fi, cel puţin în primele ore, Muzeul Antipa, unde coada de la intrare, pe trei rânduri, s-a întins pe câteva sute de metri. Bucureştenii sperau să ajungă înăuntru pentru a vizita expoziţia permanentă deschisă la ora 19.00 şi care se va închide la miezul nopţii.

Un alt loc căutat, sâmbătă, de bucureşteni este Muzeul Ţăranului Român, unde oamenii s-au strâns la intrare încă de la ora deschiderii (18.00). Instituţia a invitat publicul la expoziţia permanentă, dar şi la cea temporară "Sarkis - La celălalt capăt al curcubeului - Din zori la asfinţit".

Sute de oameni erau, în jurul orei 20.00, şi la intrarea Muzeului Naţional de Istorie, pentru a vizita expoziţia "Haina îl face pe om. Şase secole de istorie vestimentară", dar şi pentru a vedea, de la 21.00, reconstituiri istorico-militare.

O altă destinaţie a zilei este Muzeul Naţional "George Enescu", unde, în timp ce oamenii aşteptau la coadă, pe uşile clădirii au ieşit mai multe "muze", care au realizat, în curte, o expoziţie de artă vie.

La Muzel Naţional de Artă al României, oamenii s-au strâns la rând pentru a intra să vadă Galeria de Artă Veche Românească şi expoziţia-semnal dedicată Anului Brâncoveanu.

Aglomeraţie şi la Muzeului Satului, unde bucureştenii au avut ocazia să-şi înceapă "noaptea" dedicată muzeelor încă de la amiază, când instituţia şi-a aşteptat vizitatorii cu ateliere de creaţie, spectacole de muzică şi dans popular, dar şi cu un târg.

Biblioteca Centrală Universitară a fost, şi ea, pe traseul celor ieşiţi din casă sâmbătă, aceştia având ocazia de a vizita interiorul clădirii inaugurate în 1895 de regele Carol I.

După ora 21.00, o parte a bucureştenilor care au trecut prin Piaţa Universităţii s-au oprit la expoziţia World Press Photo, ce reuneşte fotografii realizate pentru cele mai cunoscute publicaţii şi agenţii de presă de pe glob.

Ajunsă în 2014 la a zecea ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai - Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM).

Anul acesta, în România, la Noaptea Muzeelor participă peste 150 de instituţii muzeale şi organizaţii de cultură şi educaţie din aproximativ 50 de localităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici