O carte pe zi: "Next Up 1. Proză. Antologiile oraşului Bucureşti"

20 de scriitori bucureşteni de vârste diferite, care scriu în genuri şi stiluri diferite, sunt antologaţi în primul volum al "Antologiilor oraşului Bucureşti".

Urmărește
154 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Next Up 1. Proză. Antologiile oraşului Bucureşti"

O carte pe zi: "Next Up 1. Proză. Antologiile oraşului Bucureşti"

La recentele alegeri de la jumătatea lunii aprilie, pentru un nou mandat la conducerea Filialei de Proză Bucureşti a Uniunii Scriitorilor din România, Aurel Maria Baros a prezentat revista de faţă, primul număr dintr-o amplă antologie a oraşului Bucureşti. Este vorba de un proiect lansat în 2017, o serie de 12 volume intitulate "Next UP. Antologiile oraşului Bucureşti", care şi-a propus "să expună starea lucrurilor ce caracterizează proza bucureşteană de astăzi". Acesta este şi motivul pentru care ne ocupăm de revistă în această rubrică - cel care doreşte să afle cum scriu scriitorii bucureşteni de azi ar putea consulta acest volum - şi următoarele, aflate în lucru - pentru a-şi face o idee. Sunt texte semnate de autori foarte diverşi, unii în vârstă, alţii tineri, în toate stilurile şi, probabil, pentru toate gusturile cititorilor.

Câteva precizări: volumul de faţă (şi următoarele) sunt o selecţie propusă chiar de autori, câte un text pe care aceştia îl socotesc reprezentativ; fiecare text (de aproximativ 10-12 pagini) este însoţit de o imagine a autorului şi o scurtă biobibliografie (o jumătate de pagină); au fost invitaţi să participe toţi membrii filialei (care cuprinde 267 de scriitori).

În acest prim volum sunt antologaţi 20 de scriitori: Norman Manea - "Nunţile"; Bujor Nedelcovici - "El, Ea şi…"; Alecu Ivan Ghilia - "Adagio finale"; Ion Lazu - "Jurnal. Septembrie 1990"; Viorel Dianu - "Concert la Palat"; George Arion - "Un dolar găurit din alt secol"; Stelian Ţurlea - "Strălucirea insuportabilă a zilei"; Gheorghe Iova - "Ce e imposibil se rezolvă trăind"; Alina Calina Garaş - "Brâncuşi - Prinţ al formei pure"; Florin Toma - "O vizită la castel"; Nicolae Stan - "Închis pentru expoziţie"; Dan Stanca - "Cine e fata asta?"; Răzvan Petrescu - "Fotografii de nuntă"; Constantin Arcu - "Însemnare a călătoriei mele în America de Sud"; Şerban Tomşa - "O vizită în 1925"; Emil Lungeanu - "În ostrov la marea albă"; Marilena Istrati - "Întoarcerea acasă"; Mihai Hafia Traista - "Ion Negrea"; Adrian Voicu - "Plasatorul de gânduri"; M.B. Ionescu-Lupeanu - "Mina".

"Next Up 1. Proză. Antologiile oraşului Bucureşti". Editura Exigent. 237 pag.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici