- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (27.12.2018, 11:47)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai căutate CĂRŢI la editurile româneşti în 2018. Anul în care s-a produs asaltul autorilor români
Cele mai căutate volume la editurile româneşti în 2018 oferă un peisaj amplu al intereselor pe care le manifestă cititorii, într-un an care a fost marcat de o creştere a pieţei de carte, după cum arată cifrele remise de companiile editoriale MEDIAFAX.
Urmărește
2100 afișări
Cele mai căutate CĂRŢI la editurile româneşti în 2018. Anul în care s-a produs asaltul autorilor români
În topul vânzărilor înregistrate de colecţia Humanitas Fiction, pe locul 1 este volumul lui Paulo Coelho „Hippie”, cu 22.100 de exemplare. Volumul, tradus din portugheză de Simina Popa, este cea de-a douăzecea carte scrisă de Paulo Coelho şi este un roman despre găsirea propriului drum, căutarea spirituală şi curajul de a lua decizii.
Pe locul secund se află volumul semnat de Guzel Iahina "Zuleiha deschide ochii", cu 11.900 de exemplare vândute, iar, pe locul al treilea, "Dincolo de iarnă", de Isabel Allende, cu 11.300 de exemplare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
În acelaşi timp, cele mai vândute cărţi Humanitas ajunse în librării în perioada 1 noiembrie 2017 - 15 decembrie 2018 sunt cartea Simonei Tivadar "Medicină, nutriţie si bună dispoziţie", cu 20.200 de exemplare, albumul semnat de Mihaela Noroc "Atlasul frumuseţii. Femeile lumii în 500 de portrete", cu 13.100 de exemplare, şi volumul lui Radu Paraschivescu "Două mături stau de vorbă. Scene româneşti", cu 9.500 de exemplare.
Editura a mai precizat pentru MEDIAFAX că volumul lui Radu Paraschivescu "Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani şi trei premieri", apărut pe 1 noiembrie, a atins deja vânzări de 8.200 de exemplare.
Primele trei titluri cu vânzări de peste 10.000 de exemplare în 2018 de la editura Arthur sunt semnate de J.K. Rowling ("Harry Potter şi Prinţul Semisânge", al şaselea volum al seriei "Harry Potter", tradus din limba engleză de Alex Moldovan), R. J. Palacio ("Minunea", traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu, în colecţia "Smart Blue"), Roald Dahl ("Matilda", cu ilustraţii de Quentin Blake, traducere din limba engleză de Christina Anghelina, serie de autor Roald Dahl), volume editate în 2018, 2013, respectiv 2014.
Asaltul autorilor români
Primele trei volume bestseller pentru editura Nemira în 2018 sunt semnate de Matt Haig - "Cum să opreşti timpul" (roman, în afara colecţiilor), Rosie Walsh - "Bărbatul care n-a mai sunat" (roman, colecţia Damen Tango) şi de Stephen King - "Frumoasele adormite" (roman, din imprintul Armada).
Editura nu a dorit să ofere cifre exacte, dar a precizat că volumele cu cele mai mari vânzări anul acesta de la Nemi au fost "Ghidul micului astronom prin univers", de Adrian Şonka, "Matei o iubeşte pe mami", de Brigitte Weninger şi Eve Thartlet, "Decebal şi un solomonar misterios" (din seria "Istoria României povestită copiilor"), de Simona Antonescu.
Lista primelor trei titluri cel mai bine vândute în 2018 la Editura Litera se deschide cu "Eu, şi totuşi alta", de Jojo Moyes. Un fenomen literar britanic, Jojo Moyes continuă să fie de mulţi ani un autor de bestselleruri pentru cititoarele din România. La Editura Litera au fost publicate până în prezent opt titluri, iar, în 2018, primul loc în top îl ocupă "Eu, şi totuşi alta", cartea a treia din celebra serie "Înainte să te cunosc".
"Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, este pe locul al doilea al încasărilor pentru editură în acest an. Cea mai vândută carte de ficţiune scrisă de un autor român este un thriller istoric, reeditat în colecţia Buzz Books într-o ediţie specială.
Cea de-a treia preferinţă a cititorilor editurii a fost "Povestea mea", de Michelle Obama, declarată cartea anului 2018 din punct de vedere al vânzărilor la scurt timp de la data lansării globale. În memoriile sale, o operă de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecător, Michelle Obama îi invită pe cititori în lumea sa, făcând o cronică a experienţelor care au format-o.
Preferaţii cititorilor
Polirom anunţă că volumele cel mai bine vândute în 2018 îi aparţin lui Yuval Noah Harari. "Sapiens. Scurtă istorie a omenirii" a fost vândut în peste 50.000 de exemplare, iar "Homo deus. Scurtă istorie a viitorului" a înregistrat vânzări de peste 30.000 de copii.
Potrivit cifrelor oferite MEDIAFAX de editura Polirom, volumul semnat de J. D. Salinger "De veghe în lanul de secară" a înregistrat în 2018 peste 10.000 de exemplare vândute, iar turcoaica Elif Shafak a depăşit 7.000 de copii cu romanul său "Cele trei fiice ale Evei". 6.000 de exemplare a atins şi volumul romancierei iraniene Parinoush Saniee "Cel care mă aşteaptă".
Tot literatura străină a fost cea mai căutată şi pentru editura RAO, dar între titlurile vândute cel mai bine s-a strecurat şi o carte dedicată Centenarului Unirii. După "Origini", de Dan Brown şi "Informatorul" lui John Grisham, s-a clasat "Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri", de Bogdan Bucur.
După o lungă perioadă de stagnare, piaţa de carte din România a înregistrat o uşoară creştere în anul 2018. În topul vânzărilor Curtea Veche Publishing pe acest an se regăsesc titluri de non-ficţiune din zona de dezvoltare personală şi profesională.
"După 20 de ani de întâlnire permanentă cu cititorii noştri, titlurile cele mai apreciate de aceştia rămân cele de non-ficţiune; oamenii au nevoie de poveştile de succes şi recomandările specialiştilor în psihologie. Sper ca anul viitor cele mai căutate cărţi să fie cele pentru copii - ei prin lectura, prin cuvinte, îşi întemeiază lumea, iar cuvintele frumoase sunt în cărţile de poveşti", a declarat Iren Arsene Mate, director general Curtea Veche Publishing, pentru MEDIAFAX.
"Cele cinci limbaje ale iubirii" de Gary Chapman este în fruntea clasamentului rezervat autorilor străini, iar, pe locul al doilea, "Puterea prezentului", un volum de Eckhart Tolle. Podiumul este completat de "Tată bogat, tată sărac", de Robert T. Kiyosaki.
"Spovedania unui preot ateu", de Ion Aion, o meditaţie provocatoare pe tema condiţiei umane, dar şi o căutare a divinului, este volumul românesc vândut cel mai bine în 2018, spune Editura Curtea Veche.
Topul cărţilor semnate de autori români ai editurii este completat de "Jamila Cuisine Vol. II Cele mai iubite reţete", de Geanina Staicu-Avram, şi de "Fericirea e un ac de siguranţă", de Răzvan Exarhu.
Fantasy şi pisici războinice
Romanele din seria fantasy "Pisicile războinice", semnată de Erin Hunter, s-au situat şi anul acesta pe primul loc în preferinţele publicului. Cele mai vândute titluri din portofoliul Grupulului Editorial ALL fac parte din domenii variate, de la literatură la dezvoltare personală şi medicină. Seria "Pisicile războinice", inspirată de operele lui J. R. R. Tolkien, J. K. Rowling şi William Shakespeare, cuprinde aventuri ale unor clanuri de pisici sălbatice. Editura ALL a publicat primele două serii (12 volume) şi prima carte din cea de-a treia serie, "Puterea celor Trei - Viziunea".
"Perfecţi", de Cecelia Ahern, continuarea romanului "Defecţi" (rămas pe locul al cincilea în topul vânzărilor ALL în 2018), înfăţişează o societate distopică în care perfecţiunea este obligatorie. Tinerii între 14 şi 30 de ani sunt cititorii pasionaţi de poveştile Ceceliei Ahern şi de aventurile lui Celestine North, eroina declarată "cea mai defectă persoană din ţară". Pe locul al treilea este "Gena", de Siddhartha Mukherjee, povestea uneia dintre cele mai puternice şi mai primejdioase idei din lumea ştiinţei.
Printre titlurile care s-au vândut cel mai bine în 2018 la ALL se numără "Un apartament la Paris" şi "Fata din Brooklyn", de Guillaume Musso, dar şi "Pixi. Marea carte cu poveşti de noapte bună", cu 61 de povestioare Pixi, însoţite de ilustraţii pentru copii de peste 3 ani.
Lista celor de la ALL pentru 2018 continuă cu "Medicină internă pentru cadre medii", o lucrare coordonată de medicul Corneliu Borundel, "Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace", de Stephen R. Covey, şi "Grant. Atlas de anatomie", bestseller la 70 de ani de la iniţierea seriei actualizate în permanenţă şi ajunsă la cea de-a XIV-a ediţie.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe