O carte pe zi: „Cartea femeilor care merită mai mult”, de Dr. Shefali

„Cel mai recent cadou oferit de Dr. Shefali lumii este o carte de-a dreptul revoluţionară. Femeile vor fi zguduite şi trezite pentru a înţelege cât de minunată ar putea fi viaţa lor. Fiecare femeie de pe planetă ar trebui să citească această carte!” – Erin T, Amazon Reviews

Urmărește
1723 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Cartea femeilor care merită mai mult”, de Dr. Shefali

Dr Shefali Tsabary este un psiholog care a studiat la Universitatea Columbia, expert în dinamica familiei şi dezvoltarea personală, autoare a patru cărţi, dintre care trei au fost bestselleruri New York Times. Cartea pe care o semnalăm astăzi a apărut chiar anul acesta şi a fost salutată drept revoluţionară. ”Această carte este despre deşteptarea ta – se adresează autoarea tutuor femeilor din lume. Este o odă şi un omagiu pentru sinele tău lăuntric, sinele care aşteaptă să renască.”

Iar editorii români precizează că se adresează tuturor femeilor cărora le lipseşte încrederea în sine şi au tendinţa să se auto-saboteze; se feresc cu orice preţ de conflicte sau discuţii dificile, chiar dacă acest lucru înseamnă tolerarea unor comportamente abuzive; se confruntă cu stări de epuizare cronică, apatie şi confuzie pentru care nu au o explicaţie raţională; pe care teama de eşec sau de respingere le împiedică să îşi asume riscuri calculate în carieră sau în viaţa personală; se simt adesea copleşite de aşteptările celorlalţi şi de propriile lor aşteptări; au nevoie de validare exterioară pentru a îşi aprecia realizările; se tem să-şi exprime opiniile şi să lupte pentru propriile scopuri şi dorinţe în relaţia de cuplu sau în mediul profesional.

„Dr. Shefali îşi foloseşte experienţa îndelungată ca psiholog, dar şi experienţa personală, pentru a te ghida pe calea dificilă a descoperirii şi asumării adevăratei identităţi. Nu este un drum simplu, ci unul dureros, care presupune renunţarea treptată la măştile pe care femeile din toată lumea le poartă pentru a îndeplini fără resentimente sau reproşuri roluri impuse de societate.
Însă, parcurgând această cale, acceptând disconfortul, poţi învăţa să transformi durerea într-o putere care poate schimba vieţi: a ta şi a tuturor celor care te înconjoară.”

O carte care te învaţă să: observi modul în care familia, societatea şi cultura în care te-ai născut ţi-au modelat identitatea; înţelegi că toate măştile impuse de societate îţi împiedică sinele autentic să se exprime şi să se dezvolte: depăşeşti teama de respingere, de conflict, de eşec pentru a-ţi descoperi adevărata identitate; impui limite şi să acorzi timp doar acelor activităţi, relaţii şi oameni care contribuie la dezvoltarea ta: renunţi la rolurile care nu ţi se potrivesc şi să devii creatoarea propriei vieţi: le priveşti pe celelalte femei ca pe nişte surori, nu ca pe nişte concurente.

O carte care te învaţă arta de a fi liber. Bazate pe cele mai recente cercetări şi cele mai bune practici utilizate în terapia cognitiv-comportamentală (TCC) – mai precizează editorii -, tehnicile acestui ghid ne ajută să ne identificăm şi să ne exprimăm clar şi fără scuze nevoile – şi să descoperim soluţii la problemele fundamentale din relaţiile interumane, cum ar fi: codependenţa, lupta pentru putere, anxietatea, epuizarea.

Dr Shefali – Cartea femeilor care merită mai mult. Traducere de Andreea Vrabie. Bookzone. 430 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici