- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (31.07.2023, 08:41)
- Stelian Turlea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O carte pe zi: „Credeam că problema e doar la mine”, de Brené Brown
„Abilitatea lui Brené Brown de a explora ruşinea şi rezilienţa cu umor, vulnerabilitate şi onestitate este încurajatoare şi în acelaşi timp eliberatoare. Dacă vrem să ne schimbăm viaţa, relaţiile sau chiar lumea, trebuie să începem prin a înţelege şi a depăşi ruşinea care ne face să rămânem tăcute“.
Urmărește
271 afișări
O carte pe zi: „Credeam că problema e doar la mine”, de Brené Brown
„Abilitatea lui Brené Brown de a explora ruşinea şi rezilienţa cu umor, vulnerabilitate şi onestitate este încurajatoare şi în acelaşi timp eliberatoare. Dacă vrem să ne schimbăm viaţa, relaţiile sau chiar lumea, trebuie să începem prin a înţelege şi a depăşi ruşinea care ne face să rămânem tăcute“ — Jody Williams.
Brené Brown, doctor în asistenţă socială, este profesoară şi cercetătoare în cadrul Universităţii din Houston. Şi a petrecut ultimii 20 de ani studiind curajul, vulnerabilitatea, ruşinea şi empatia şi este autoarea mai multor volume cotate bestsellere de către The New York Times.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
La Curtea Veche Publishing au fost traduse până în prezent Curajul de a fi vulnerabil, Curajul în sălbăticie, Îndrăzneşte să conduci. Discursul ei de la conferinţele TED Houston, „The Power of Vulnerability“, a adunat peste 50 de milioane de vizualizări, numărându se printre primele cinci discursuri TED din întreaga lume.
Cartea pe care o semnalăm astăzi este despre ruşine. „Cu cât înţelegem mai puţin ruşinea şi cum ne afectează emoţiile, gândurile şi comportamentul- scrie Brené Brown -, cu atât exercită mai mai multă putere asupra vieţii noastre. Însă, dacă putem găsi curajul de a vorbi despre ruşine şi despre compasiunea de a asculta, putem schimba modul în care trăim, iubim, ne creştem copiii, muncim şi construim relaţii”. Şi doctoriţa în asistenţă socială scrie o carte despre ruşine. Care oferă informaţii, idei şi strategii precise pentru a îneţelege ruşinea şi a ne clădi „rezilienţa la ruşine”.
Explică editorii: „Ruşinea nu este ceva cu care ne naştem. Ruşinea ne este indusă: de familie, de societate, de noi însene. La fel şi perfecţiunea, care nu este altceva decât o modalitate de a ne ascunde vulnerabilităţile, crezând că imperfecţiunea este sinonimă cu a fi slabă, indezirabilă, inadecvată.
Consumăm timp şi resurse preţioase pentru a ne ridica la înălţimea unor aşteptări care ne-au fost impuse artificial şi pentru a fi ceva ce nu suntem. Brené Brown ne explică de unde provin toate aceste nesiguranţe şi ne arată cum să luptăm cu ruşinea, vinovăţia, criticile şi judecăţile care apar în cadrul familiei, la locul de muncă, în mass-media, între prieteni sau chiar în mintea noastră”.
„Dr. Brown oferă numeroase sfaturi şi strategii pentru a înţelege ruşinea şi a ne elibera de sub dominaţia acesteia, o perspectivă interesantă asupra unei trăiri afective debilitante, cu impact negativ asupra unui număr foarte mare de femei“ — Booklist.
„Aici veţi găsi un studiu bogat in idei şi informaţii cu privire la un subiect care le face pe multe femei să aibă senzaţia că sunt prinse într-o capcană şi că sunt complet neputincioase.“ — Martha Beck
Brené Brown – Credeam că problema e doar la mine. Traducere din engleză de Ruxandra Comşa. editura Curtea veche. 502 pag.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele