O carte pe zi: „Fecioarele” de Alex Michaelides

O carte pe zi: „Fecioarele” de Alex Michaelides. „Alex Michaelides dă o lovitură decisivă cu acest al doilea roman. Fecioarele este un exemplu perfect de carte pe care n-o poţi lăsa din mână.” (David Baldacci)

Urmărește
470 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Fecioarele” de Alex Michaelides

Alex Michaelides, născut în 1977, este un scriitor şi scenarist britanico-cirpiot, cu studii la Londra şi Los Angeles, care a debutat în 2019 cu romanul psihologic „Pacienta tăcută” (tradus şi în româneşte şi prezentat în această rubrică), vîndut în peste un milion de exemplare în peste 50 de ţări. Acesta este al doilea său roman, scris în vreme de pandemie, în izolare, la Londra.

„Alex a reuşit aproape imposibilul întrecând „Pacienta tacută” cu acest thriller literar irezistibil, care-şi captivează cititorul de la începutul pasionant până la finalul sinistru.... O realizare de excepţie.” - Harriet Tyce.

Totul se întâmplă într-un colegiu din Cambridge, unde mai multe studente care formau, împreună cu profesorul lor, un grup exclusivist, sunt asasinate, după ritualuri din tragedia greacă, profesorul este acuzat, fără dovezi, iar finalul, absolut imprevizibil, lasă cititorul total dezarmat.

Ce scriu editorii:

„Edward Fosca e un ucigaş. În privinţa asta, Mariana n-are nicio îndoială. Dar Fosca e intangibil. Profesor de tragedie greacă la Cambridge, chipeş şi charismatic, este adorat de colaboratori şi de studenţi deopotrivă – mai cu seamă de membrele unei societăţi secrete cunoscute drept Fecioarele.

Mariana Andros este o psihoterapeută strălucită, dar aflată la limita echilibrului interior, care devine obsedată de grupul Fecioarelor atunci când o membră a acestuia, prietenă de-a lui Zoe, nepoata ei, este găsită moartă la Cambridge.

Ea însăşi absolventă a acelei universităţi, Mariana bănuieşte că dincolo de frumuseţea idilică a clopotniţelor şi turnurilor, dincolo de tradiţiile străvechi se ascunde ceva sinistru. Şi ajunge la convingerea că, în pofida alibiului său, Edward este vinovat de crimă. Dar de ce şi-ar ucide profesorul una dintre studente? Şi de ce revine el mereu la riturile asociate Persefonei, fecioara arhetipală, şi la călătoria ei în lumea subterană?

Când e găsit un alt cadavru, obsesia psihoterapeutei de a dovedi vinovăţia lui Fosca scapă de sub control, ameninţând să-i distrugă credibilitatea şi cele mai apropiate relaţii. Însă Mariana este hotărâtă să-l oprească pe ucigaş cu orice preţ, chiar şi acela al vieţii sale.”

O intrigă seducătoare, întorsături neaşteptate, o carte de excepţie, cum s-a spus, „un thriller psihologic uluitor”. Este foarte posibil ca multora să le placă mai mult decât „Pacienta tăcută”.

„O cursă palpitantă, care-ţi face inima să-ţi sară din piept. Un triumf extraordinar.” - Stephen Fry

Alex Michaelides – Fecioarele. Traducere din limba engleză şi note de Dana-Ligia Ilin. Editura Litera, colecţia Buzz Books. 380 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici