O carte pe zi: „În căutarea nefericirii” de Ioana Drăgan

Un roman cu un umor amar, foarte bine scris, din care cititorul constată că nimic în lume nu e de dispreţuit.

103 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „În căutarea nefericirii” de Ioana Drăgan

O carte pe zi: „În căutarea nefericirii” de Ioana Drăgan

„Propun cititorilor mei o poveste despre Europa fără graniţe, interculturală, deschisă, în care culturile şi mentalităţile atât de diferite şi de îndepărtate, până mai ieri, se întrepătrund şi relaţionează amar, hazliu sau uneori chiar ridicol. Cercetarea suspicioasă a nefericirii în care sunt angrenate paradoxal personajele mele poate, sper eu, să aducă un plus de claritate cu privire la himerica goană după fericire” - Ioana Drăgan.

Ioana Drăgan este doctor în ştiinţe filologice. A publicat mai multe volume de proză scurtă şi romane pentru care a primit mai multe premii. Anul trecut a publicat acest surprinzător roman despre care criticul Paul Cernat spune, pe ultima copertă: „Reinventându-şi tipologiile, Ioana Drăgan a scris un roman «intercultural» plin de viaţă, insolit şi ataşant, una dintre apariţiile importante ale prozei româneşti de azi”.

Editorii sintetizează: „Un controlor de tren pe ruta Focşani-Panciu…
Un tăietor de lemne din industria forestieră din Finlanda…
Destinele lor se încrucişează pe Facebook şi Skype. Ciocnind virtual pahar după pahar, fiecare visează pătimaş la fericirea sau nefericirea celuilalt.
Gelu se află pe culmile disperării în România. În plin proces de divorţ cu patroana unui salon de cosmetică, dispreţuit de toţi pentru slujba lui modestă, pleacă în Finlanda să descopere reţeta fericirii prietenului său virtual. Se întoarce de acolo dezamăgit în urma unor experienţe şi aventuri traumatizante.
Onni duce aparent liniştit o viaţă fără de probleme în ţara celor mai fericiţi oameni.
Tentat de culoarea locală, îi întoarce vizita prietenului său şi se avântă inconştient şi entuziast în vibranta societate de tranziţie a oraşului de pe malul Milcovului.
Aici află că nefericirile prietenului său se pot metamorfoza în împliniri neaşteptate.
La întoarcere, va lua cu el în Finlanda nu numai aromele de mici şi ţuică ale Crăciunului românesc, dar şi un cadou otrăvit din ţara nefericiţilor urmaşi ai lui Dracula.
Un roman despre mentalităţi şi conexiuni interculturale într-o Europă fără graniţe, despre prietenie, dragoste şi diferenţe, toate adunate într-un fir narativ care leagă îngheţatul nord arctic finlandez de vâlvătaia pasiunilor româneşti”.

Un roman cu un umor amar, foarte bine scris, din care cititorul constată că nimic în lume nu e de dispreţuit.

Ioana Drăgan – În căutarea nefericirii. Postfaţă de paul Cernat. Editura Tracus Arte. 309 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici