- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (12.02.2021, 15:56)
- Stelian Turlea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O carte pe zi: „Istoria nespusă a Statelor Unite ale Americii” de Oliver Stone şi Peter Kuznick
O istorie altfel a Statelor Unite, „bazată pe fapte de netăgăduit.” (Ann Hornaday, The Washington Post)
Urmărește
623 afișări
O carte pe zi: „Istoria nespusă a Statelor Unite ale Americii” de Oliver Stone şi Peter Kuznick
Celebrul regizor Oliver Stone, ajuns la 75 de ani, e cunoscut în toată lumea pentru filmele sale artistice, multe pe teme controversate, încununate cu nenumărate premii, dintre cele mai importante în cinematografie. Dar Oliver Stone a regizat şi/sau produs şi documentare, la fel de captivante – între acestea „Istoria nespusă a Statelor Unite ale Almericii”, o serie în zece episoade lansată în octombrie 2012, la care a lucrat patru ani şi care a fost însoţită de o carte de 750 de pagini, scrisă împreună cu Peter Kuznick, bogat ilustrată şi cu un aparat critic imens.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Stone însuşi aprecia proiectul acesta drept „cel mai ambiţios lucru pe care l-am făcut vreodată”. Filmul, ca şi cartea, au stârnit reacţii diverse, mai cu seamă că Stone avea o viziune revizionistă asupra politicii externe americane. În 2013 a fost lansat un format educaţional al cărţii, destinat liceelor şi universităţilor, în 2014 a apărut o versiune prescurtată a cărţii, din care au fost eliminate mai ales notele bogate, în 2015 - o ediţie în două volume destinate tienrilor, retipărită în 2019.
„Cartea poate fi privită ca o dovadă a libertăţii absolute de exprimare – scrie prefaţatorul ediţiei româneşti, pe care o semnalăm astăzi -, o garanţie constituţională pe care Părinţii Fondatori au înscris o în Primul Amendament. Ar fi greu de imaginat ca un volum similar care să conteste decizii majore de politică internă şi relaţii internaţionale să apară într un regim totalitar sau ca diverse teorii conspiraţioniste să fie ţesute pe seama unor dictatori, pentru ca apoi să fie expuse vizual sau prin pagina tipărită publicului de toate vârstele.”
Scriu editorii: „<<Istoria nespusă a Statelor Unite ale Americii>>, de Oliver Stone şi Peter Kuznick, în care veţi descoperi fotografii tulburătoare şi documente aproape necunoscute, prezintă apariţia imperiului american şi preocupările acestuia pentru securitatea naţională începând din secolul al XIX-lea până în timpul administraţiei Obama. Autorii demonstrează, pas cu pas, că politicile aberante ale administraţiei Bush-Cheney îşi au originea în trecutul acestei naţiuni şi explică de ce i-a fost atât de greu preşedintelui Obama să imprime un nou curs ţării sale. În volumul lor, concis, dar indispensabil pentru studierea istoriei americane, autorii contestă teorii considerate indiscutabile pentru a dezvălui adevărul ascuns până acum despre mărirea şi decăderea imperialismului american.”
Citiţi această carte, veţi avea surprize nenumărate, uneori enorme. Istoria Statele Unite ale Americii poate fi cititră şi în altă cheie decât am fost obişnuiţi.
„Niciodată până acum, concepte promovate de americani, precum «altruismul, mărinimia şi sacrificiul de sine», nu au fost puse sub semnul întrebării cu atâta eficienţă.” Jon Wiener, The Nation
Oliver Stone & Peter Kuznick - Istoria nespusă a Statelor Unite ale Americii. Traducere din limba engleză de Mariana Alexandru. Prefaţă de Octavian Roske. Editura Corint Istorie. 379 pag.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian
-
astăzi, 21:55