O carte pe zi: „Semnalul de alarmă” de John Micklethwait şi Adrian Wooldridge

O carte pe zi: „Semnalul de alarmă” de John Micklethwait şi Adrian Wooldridge. „O evaluare succintă şi convingătoare a disfuncţiilor guvernării occidentale” (Publishers Weekly).

Urmărește
146 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Semnalul de alarmă” de John Micklethwait şi Adrian Wooldridge

O carte pe zi: „Semnalul de alarmă” de John Micklethwait şi Adrian Wooldridge

O carte care vorbeşte foarte convingător despre disfuncţiile guvernării occidentale.

Autorii sunt doi brtianici: John Micklethwait este jurnalist, a fost multă vreme redactor-şef la The Economist, iar în prezent este redactor-şef la Bloomberg News. A publicat mai multe cărţi împreună cu Adrian Wooldridge, aproape toate despre crizele lumii de azi şi necesitatea reinventării statelor.

Adrian Wooldridge este editorialist la The Economist, de formaţie istoric, cu studii şi doctorat la Oxford. Este autor şi coautor al mai multor cărţi, nu doar scrise cu John Micklethwait.

Scriu editorii: „Criza provocată de pandemie se dovedeşte a fi un test pentru democraţiile occidentale – în timp ce unele arată că sunt capabile să-i facă faţă, multe altele înregistrează eşecuri. Pornind de la slăbiciunile guvernelor occidentale pe care pandemia de COVID-19 le-a scos în evidenţă, John Micklethwait şi Adrian Wooldridge fac o amplă analiză a decăderii Vestului în raport cu Estul asiatic. Începuturile acestui declin, ne arată autorii, trebuie căutate încă în anii 1960, odată cu degradarea a ceea ce anterior fusese o veritabilă artă a guvernării. De atunci incompetenţa şi corupţia unui aparat birocratic din ce în ce mai mare şi mai greoi au tot crescut, iar nemulţumirile cetăţenilor faţă de serviciile publice, în frunte cu sistemele de sănătate şi educaţie tot mai deficitare, s-au acumulat. În final, autorii schiţează un plan detaliat pentru o guvernare mai bună, în aşa fel încât liderii occidentali să poată face faţă cu mai mult succes provocărilor cu care se vor confrunta în viitor.”

Şi în final: „Ceasul deşteptător sună. Oare Occidentul se va trezi la timp? Dacă această carte inspiră, provoacă sau înfurie măcar câţiva oameni, făcându-i să ia din nou în serios guvernarea, atunci a meritat să fie scrisă.”

„Cu inteligenţa şi spiritul de observaţie cu care ne-au obişnuit, John Micklethwait şi Adrian Wooldridge dau o nouă interpretare unei teme vechi: declinul Occidentului. Semnalul de alarmă arată că COVID-19 a scos la iveală nu numai neajunsurile unui preşedinte, ci şi degenerarea mult mai profundă a guvernării declanşată cu mult înainte de 2016. Oare pot SUA şi ce a mai rămas din «Occident» să-şi repare sistemele astfel încît să concureze cu alternativele din Asia de Est? O carte foarte interesantă despre consecinţele politice ale pandemiei.” (Niall Ferguson)

John Micklethwait şi Adrian Wooldridge – Semnalul de alarmă, De ce pandemia a scos la iveală slăbiciunea Vestului şi care ar fi remediile. Traducere de Cristina Michaela Tache. Editura Polirom. 183 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici