- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (29.04.2019, 10:09)
- Stelian Turlea
O carte pe zi: "Zona invizibilă", de Dean Koontz
"Despre cei care chiar nu puteau fi urmăriţi, ca Jane, dar puteau, prin diferite mijloace, să folosească internetul fără să fie detectaţi, se spunea că erau în 'zona invizibilă'".
Urmărește
196 afișări
O carte pe zi: "Zona invizibilă", de Dean Koontz
"Zona invizibilă', primul volum al seriei "Jane Hawk", este unul dintre cele mai bune thrillere science fiction traduse până acum şi e semnat de Dean Koontz, un scriitor american considerat de revista Rolling Stones drept "cel mai popular autor de cărţi de suspans din Statele Unite", tălmăcite în 38 de limbi şi vândute în peste 400 de milioane de exemplare.
Acţiunea e declanşată de un val de sinucideri. Oameni diverşi, în general bine pregătiţi intelectual sau apreciaţi în meseriile lor, prin urmare oameni capabili să fie lideri şi care aveau toate motivele să trăiască, îşi iau viaţa şi nimeni nu le înţelege motivul. Între ei şi un fost colonel, foarte tânăr, în armata americană. Soţia sa, agent FBI, vrea să afle cine sau ce anume l-a determinat să se sinucidă şi, în ciuda avertismentelor să abandoneze căutările, continuă să cerceteze şi intră într-un păienjeniş uluitor de crime.
Un grup de indivizi, foarte bogaţi, foarte bine pregătiţi vor să schimbe lumea prin eliminarea celor care au alte idei decât ale lor, cu ajutorul unei tehnologii de viitor, "tehnologia unor stăpâni de stup care ar fi ordonat lumea după ideea lor de utopie şi, ordonând-o astfel, ar fi distrus-o". Ei creează un mecanism de control care distruge personalitatea existentă şi şterge amintirile care au contribuit la formarea ei. Rezultatul e un nou nivel de conştiinţă. Mecanismul de control e format din celule disparate injectate "pacienţilor", celule care se asamblează în sânge şi în creier, seamănă cu o tumoare, o pânză de păianjen care acoperă ambele emisfere ale creierului şi iau stăpânire pe individ. Dacă după moartea pacientului se face o autopsie a creierului, la contactul cu aerul, tumora ca o pânsă de păianjen se lichefiază, lăsând puţine dovezi că existase.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Kremlinul dezinformează: Operaţiune militară fictivă la graniţa României cu Ucraina
-
Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
-
Prima amendă prin sistemul e-SIGUR: Permis suspendat pentru vitezoman
Mecanismul de control se instalează în om, îi şterge aproape toate amintirile, aproape toată personalitatea, îl programează să ucidă sau să se sinucidă sau să se supună. O "tehnologie cu efect magic, o magie neagră şi blestemată".
Dar oricât de bine organizaţi ar fi fost membrii reţelei care voiau să pună stăpânire pe lume, prin nanotehnologie, n-ar fi putut reuşi fără recurgerea la dark web, adică internetul ascuns, pentru a cărui accesare îţi trebuie un program special. Adresele dark web nu sunt înregistrate în mod oficial, nu le vede nicio persoană care se ocupă de sistem. "Numele site-ului e format dintr-o lungă serie de litere şi numere alese la întâmplare şi niciun motor de căutare nu te poate duce acolo. Sunt sute de milioane de combinaţii posibile. Să tastezi o adresă atât de lungă din întâmplare e aproape imposibil. Ai nevoie de secole întregi, chiar şi cu un program automat de căutare".
Care e rostul acestui dark web? Acolo poţi face rost de arme, de droguri, de ucigaşi plătiţi, de filme sadice, de victime cu care să-ţi satisfaci cele mai perverse instincte, dacă eşti dispus să plăteşti preţul cerut. Jane Hawk descoperă o întreagă lume care se ocupă şi prosperează în dark web. Fireşte, cu fiecare pas pe care-l face, ameninţarea să fie lichidată e tot mai mare. Dar nu numai inteligenţa o ajută şi cei foarte puţini oameni care rămân de partea ei, ci şi faptul că rămâne în "zona invizibilă". "Despre cei care chiar nu puteau fi urmăriţi, ca Jane, dar puteau, prin diferite mijloace, să folosească internetul fără să fie detectaţi, se spunea că erau în <zona invizibilă>".
O carte care va avea imperios o continuare.
Seria "Jane Hawk" este programată pentru a fi ecranizată într-un serial de televiziune.
Dean Koontz - "Zona invizibilă". Seria "Jane Hawk". Editura RAO. Traducere de Liliana Pelici. 455 pag.
Citește pe alephnews.ro: Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: O carte pe zi: "Pâlpâiri", de Dan Lungu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințul Harry soluționează procesul împotriva tabloidelor lui Rupert Murdoch. News Group Newspapers și-a cerut scuze public
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe