- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (05.04.2013, 18:28)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Octavian Lazăr Cosma a primit marele premiu al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Lista completă a premianţilor
Muzicologul Octavian Lazăr Cosma a primit marele premiu al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR) pe anul 2012, în cadrul unei ceremonii organizate vineri, la Palatul Cantacuzino (Muzeul "George Enescu") din Bucureşti.
Urmărește
297 afișări
Octavian Lazăr Cosma (Imagine: Emil Badea/ Arhiva Mediafax Foto)
Unele dintre cele mai reprezentative creaţii din domenii precum muzica instrumentală, vocală, vocal-instrumentală, uşoară, jazz şi muzicologie au fost onorate, vineri, la ceremonia de decernare a premiilor Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România pe anul 2012, potrivit unui comunicat al UCMR.
Marele premiul al UCMR pe anul 2012 i-a fost acordat lui Octavian Lazăr Cosma. Născut pe 15 februarie 1933, Octavian Lazăr Cosma este muzicolog, profesor şi personalitate a vieţii muzicale româneşti. Este membru corespondent al Academiei Române din anul 2011.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
La secţiunea de Muzică instrumentală şi multimedia au fost decernate: premiul pentru lucrare simfonică - lui Călin Ioachimescu, pentru "Concerto for flute and orchestra"; premiul pentru lucrare multimedia - Dianei Rotaru, pentru "Hypnagogia", pentru grup solistic, orchestră de cameră şi sunete preînregistrate; premiul pentru lucrare camerală - lui Carmen Cârneci, "Doiniri", pentru 2 flaute; premiul filialei Cluj - lui Adrian Borza, pentru "If", pentru oboi solo şi calculator interactiv.
În cazul subsecţiei de fanfară, premiul UCMR a fost acordat lui Octavian Luncan, pentru "Rapsodia Dorului".
La secţia de Muzică vocală au fost acordate mai multe distincţii. Astfel, premiul pentru lucrare vocal-simfonică a fost primit de George Balint, pentru "Opera MAIISM", premiul pentru lucrare vocal-instrumentală - Alexandra Cherciu, pentru "5 Rondeluri pe versuri de Alexandru Macedonski", premiul pentru lucrare corală amplă - Dan Buciu, pentru "Frica - pe versuri de Marin Sorescu".
Totodată, premiul pentru creaţie didactică (secţia Didactică) a fost primit de Irina Odăgescu Ţuţuianu, pentru "Continuum Y, pentru voce şi pian (orgă)"
La secţia de muzică jazz/ pop, au fost acordate trei distincţii: premiul pentru un grupaj de melodii - Jolt Kerestely, pentru "Anii mei flori de tei", "Lacrima", "Prinţesa mea", "De câte ori", pe versuri de Carmen Aldea Vlad; premiul pentru spectacol - Dumitru Lupu, pentru "Cătun Fericit" (comedie muzicală); premiul pentru muzică de jazz sau muzică instrumentală - Mircea Tiberian, pentru "Inside out" (proiect ce cuprinde partituri, comentarii, analize şi un suport audio).
La secţia de muzicologie au fost acordate: premiul pentru istoriografie - Florinela Popa, pentru "Serghei Prokofiev"; premiul pentru sistematică muzicală - Dinu Ciocan, pentru "O teorie semiotică a interpretării muzicale" (volumul al II-lea, partea I); premiul pentru publicistică - critică muzicală - Alexandru Bădulescu, pentru activitatea publicistică şi pentru volumul "Cultura muzicală pe teritoriul Jud. Prahova în sec. XIX- XX".
Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România a fost înfiinţată în urmă cu 90 de ani, la 2 noiembrie 1920, sub numele de Societatea Compozitorilor România. Primul preşedinte al instituţiei a fost George Enescu. În prezent, preşedintele UCMR este compozitorul Adrian Iorgulescu.
Premiile UCMR reprezintă un eveniment anual important în activitatea instituţiei şi a industriei muzicale româneşti, fiind valorizată cu această ocazie activitatea unora dintre cei mai importanţi creatori ai săi, deopotrivă din mediul academic şi din cel al muzicii de divertisment.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care fiii ei nu vor să părăsească vila lui Prigoană
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe