- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (16.08.2016, 15:00)
- Departamentul Cultură-Media
Pascal Bruckner îşi lansează prima piesă de teatru, în premieră mondială, la UNDERCLOUD 2016
Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD aduce, pe lângă cele peste 40 de spectacole româneşti şi internaţionale, o serie de invitaţi de prestigiu din sfera teatrului românesc şi internaţional. Printre aceştia: Pascal Bruckner, Matei Vişniec, Mihai Nănuţiu.
Urmărește
246 afișări
Pascal Bruckner îşi lansează prima piesă de teatru, în premieră mondială, la UNDERCLOUD 2016(Imagine: Mihai Dăscălescu/ Mediafax Foto)
Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD vine cu o ofertă teatrală bogată şi aduce, pe lângă cele peste 40 de spectacole româneşti şi internaţionale, o serie de invitaţi de prestigiu din sfera teatrului românesc şi internaţional. Printre invitaţii de onoare ai acestei ediţii se numără scriitorul Pascal Bruckner, dramaturgul Matei Vişniec şi regizorul Mihai Măniuţiu.
Celebrul scriitor francez Pascal Bruckner îşi lansează, la UNDERCLOUD, prima sa piesă de teatru, scrisă anul acesta şi intitulată „Crăciun la palat”, o comedie politică de situaţie, care face aluzie la Franţa contemporană, dar care ale cărei implicaţii sunt valabile pentru orice context, inclusiv pentru cel haotic şi tulbure al României de azi. Piesa va fi transpusă de Chris Simion într-un sectacol-lectură, care adună o distribuţie de prestigiu formată din Pascal Bruckner, Marian Râlea, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, George Ivaşcu şi Vlad Logigan. Pascal Bruckner, romancier faimos prin scrieri precum „Luni de fiere”, „Casa îngerilor”, „Fanaticii apocalipsei”, este preşedinte onorific al Companiei D’AYA, încă din 1999, când Chris Simion a pus bazele celei mai importante mişcări teatrale independente din România.
UNDERCLOUD 2016 dedică un focus DADA, cu ocazia centenarului celebrei mişcări de avangardă iniţiate de Tristan Tzara. Invitatul special în cadrul acestui focus este dramaturgul Matei Vişniec, care va fi reprezentat de patru montări, atât din ţară, cât şi din străinătate, după piese scrise de el: Chris Simion va realiza un spectacol-lectură după „Cabaretul Dada”, regizorul Alexandru Nagy prezintă spectacolul „Buzunarul cu pâine”, Eric Deniaud, de la compania Collectif Kahraba (Franţa/Liban), vine cu spectacolul de marionete pentru adulţi „Voix dans le noir” (după „Omul-pubelă sau Teatrul descompus”), iar trupa Teatrului „Eugen Ionescu” din Republica Moldova prezintă spectacolul „Istoria comunismului repovestită pentru bolnavii mintal”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Începând cu ediţia din 2015, UNDERCLOUD a adăugat Premiul Teatru Liber – Under Any Cloud, acordat unui teatru de stat sau unui artist din sfera teatrului de stat, pentru contribuţia sa la promovarea actorilor tineri. Anul acest, premiul îi va fi acordat lui Mihai Măniuţiu, directorul Teatrului Naţional din Cluj Napoca, pentru susţinerea constantă pe care o oferă tinerilor artişti şi pentru oportunităţile de dezvoltare pe care le oferă acestora. Mihai Măniuţiu este regizor, profesor şi autori de beletristică şi de critică de teatru şi este cunoscut pentru spectacole precum Richard al II-lea, Experimentul Iov, Lecţia, Timon din Atena, fiind câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale.
Programul complet al festivalului UNDERCLOUD 2016 este disponibil pe http://www.undercloud.ro/program/.
Biletele pot fi achiziţionate on-line, de pe http://www.bilete.ro/cultural/, iar începând cu 17 august vor fi puse în vânzare şi la Casa de Bilete ARCUB-Gabroveni. De pe 17 august, începe şi campania 1+1 VIAŢA FĂRĂ CASH, susţinută de Raiffeisen Bank (la 1 bilet cumpărat cu un card Raiffeisen Bank de la casa de bilete ARCUB-Gabroveni, al doilea bilet este oferit cadou). Preţul unui bilet este de 35 RON.
UNDERCLOUD se desfăşoară sub egida programului european „Europe for Festivals. Festivals for Europe”, un important certificat internaţional atribuit de Comisia Europeană şi Asociaţia Festivalurilor din Europa.
UNDERCLOUD, eveniment organizat de Asociaţia Mişcarea Undercloud, cu sprijinul ARCUB, cofinanţat de AFCN, susţine Bucureşti 2021 – Oraş candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. (Află mai multe pe www.bucuresti2021.ro).
Partenerii şi sponsorii festivalului, fără de care această ediţie nu ar fi putut fi dezvoltată, sunt: Raiffeisen Bank, Staropramen, Emag, Telekom România, Aqua Carpatica.
Festivalul se desfăşoară cu sprijinul agenţiei de creaţie Propaganda, World Class, Hotel Radisson Blu, Novotel, Duke Hotel, Hotel Ibis, Hello Hotels, Editura Nemira, Class Living, Vitantis Mall, Casa de avocatură Sora&Asociaţii, Galeria AraArt şi Ambasada Statului Israel.
Partenerii media care ne sunt alături anul acesta sunt: RADIO GUERRILLA, ELLE, Psychologies, Viva, Glamour, Unica, IQads, LiterNet.ro, Yorick.ro, Ziarul Metropolis, Observator cultural, România Liberă, Academia Caţavencu, Business Review.
Producători: Compania de Teatru D’AYA şi MARLA Image Boutique.
Citeşte şi: INTERVIU cu rapperul Macanache: Am primit o sticlă în cap în timpul unui concert în Vama Veche
Citeşte şi: Ringo Starr este primul dintre Beatleşi care devine străbunic: Nepoata lui a născut un băiat
Citeşte şi: Povestea desenelor animate: Cine se mai uită azi la Scooby Doo, Cow And Chicken sau Spongebob - VIDEO
Citeşte şi: Povestea desenelor animate: Cine se mai uită azi la Scooby Doo, Cow And Chicken sau Spongebob - VIDEO
Citeşte şi: REPORTAJ: Megastarul Rihanna a concertat la Bucureşti. Un show cu lumini şi umbre şi 50.000 de spectatori - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:35
-
astăzi, 11:30
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România