Paştele pentru turişti: Slujbă de Înviere la mănăstire, spectacol tradiţional, relaxare la herghelie, în Bistriţa-Năsăud

Turiştii ce îşi vor petrece Paştele în Bistriţa-Năsăud vor avea parte de mâncare tradiţională şi programe artistice, vor putea asista la slujba din noaptea de Înviere la mănăstire şi se vor putea relaxa apoi la o herghelie. Oferte de Paşte au şi pensiunile din Cluj, care oferă sejururi all inclusive.

Urmărește
421 afișări
Imaginea articolului Paştele pentru turişti: Slujbă de Înviere la mănăstire, spectacol tradiţional, relaxare la herghelie, în Bistriţa-Năsăud

Paştele pentru turişti: Slujbă de Înviere la mănăstire, spectacol tradiţional, relaxare la herghelie, în Bistriţa-Năsăud (Imagine: Bogdan Stamatin/Arhiva Mediafax Foto)

Un hotel de trei stele situat la câţiva kilometri de Bistriţa, dotat cu sală de fitness şi saună, are în oferta de Paşte trei nopţi de cazare, cu pensiune completă, la preţul de 799 de lei de persoană în cameră dublă şi 950 de lei de persoană în apartament.

Turiştii care aleg această ofertă îşi vor petrece noaptea de Înviere la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Salva, lăcaş ortodox de măicuţe, unde vor ajunge cu autocarul, pus la dispoziţie gratuit de hotel.

În ziua de Paşte, înainte de micul dejun, turiştilor li se va pregăti ritualul de primire a "nafurei" (pâine şi vin sfinţit), după care vor fi invitaţi să ciocnească ouă roşii. După prânz, ei vor avea parte de un program artistic, din care nu va lipsi obiceiul de încondeiere a ouălor, iar seara vor servi o masă festivă cu specialităţi tradiţionale. Proprietarii hotelui le vor oferi un spectacol tradiţional românesc, iar copiii vor fi vizitaţi de "iepuraş".

În a doua zi de Paşte, turiştii vor fi invitaţi să se relaxeze la Herghelia "Caii Lupilor" de la Şieu Sfântu, unde vor putea vizita ferma şi împrejurimile, se vor putea plimba cu trăsura şi vor putea lua ore de echitaţie. Tot la herghelie, vor lua prânzul în aer liber şi vor mânca miel la proţap şi tocăniţă de miel cu mămăligă.

La Hotelul Metropolis din Bistriţa, de cinci stele, pachetul de Paşte costă 165 de euro de persoană. Turiştii sunt aşteptaţi încă de vineri seara, cu cocktail-uri servite în lobby bar, în acorduri de pian.

Sâmbătă, sub sloganul "Love yourself!", ei vor putea servi micul dejun, după care se vor putea bucura de o zi la spa, care include chocotherapy (terapii cu ciocolată), masaj, hydrotherapy (piscină şi jacuzzi) sau detoxifiere prin saună. Seara, toţi oaspeţii vor fi invitaţi în sala de cinema a hotelului să vizioneze un film, după care va începe slujba de Înviere la o biserică situată în imediata vecinătate a hotelului.

În ziua de Paşte, sub sloganul "Feel the Easter!", turiştii vor fi invitaţi la un mic dejun cu preparate tradiţionale de Paşte, ouă roşii, drob şi alte delicatese. La prânz, masa festivă va include drob, miel umplut, pască şi alte bucate specifice acestei sărbători. Pachetul de Paşte se încheie luni după micul dejun.

Turiştii care vor să petreacă în grup Paştele pot închiria, pentru patru nopţi şi cinci zile, o cabană situată la Valea Vinului, în Munţii Rodnei, la preţul de 520 de euro, sau pentru trei nopţi şi patru zile, la preţul de 400 de euro. Capacitatea de cazare a acesteia este de 16 persoane, dar în preţ nu este inclusă mâncarea.

La preţuri între 400 şi 500 de euro pot fi închiriate şi casele de vacanţă de la Colibiţa sau Piatra Fântânele din Pasul Tihuţa. Turiştii au acces la bucătărie, baie, dar nu li se oferă mâncare.

Direcţia Silvică Bistriţa pune şi ea la dispoziţia turiştilor cabanele de vânătoare de la Coldău, Valea Secii, Dealul Negru, Aluneasa, Colibiţa şi de la Herghelia Beclean. Cabanele au între 10 şi 17 locuri şi, în funcţie de confortul fiecăreia, pot fi închiriate la preţuri între 20 şi 35 de lei/pat/noapte. În acest preţ, nu se oferă mâncare.

Cea mai căutată este cabana de vânătoare de la Dealul Negru, din Munţii Călimani, special construită pentru Nicolae Ceauşescu care venea aici la vânătoare de urşi.

Şi pensiunile din judeţul Cluj au pregătit oferte speciale de Paşte, care includ sejururi all inclusive, mese tradiţionale, dar şi plimbări cu căruţe trase de cai.

În comuna Sâncraiu, oferta turistică a pensiunilor include mese tradiţionale, ocazia de a participa la pregătirea ouălor pentru vopsit şi la slujba de Înviere, dar şi plimbări cu căruţe trase de cai.

"Oferim turiştilor, de Paşte, în intervalul 14-17 aprilie, la pensiunile din Sâncraiu, pe lângă cazare şi masă, posibilitatea de a participa la pregătirea ouălor pentru vopsit şi la slujba de Înviere care va fi oficiată la biserica ortodoxă. De asemenea, oferim o excursie la Văleni cu căruţe trase de cai, vizitarea bisericii fortificate din secolul al XIII-lea, dar şi un program cultural care include muzică tradiţională, prezentarea portului popular şi un spectacol de dansuri populare. A doua zi de Paşte, turiştii vor avea parte de program de udat, obicei care este în Transilvania, o excursie prin cheile Văii Stanciului, la cascada Vălul Miresei şi un picnic în aer liber. Preţul este de 128 de euro de persoană", a declarat Vincze Istvan, reprezentant al agenţiei de turism care gestionează locurile de cazare ale celor 45 de pensiuni din Sâncraiu.

El a precizat că, în comună, cazarea se face în pensiuni agroturistice, în camere cu două sau trei paturi.

Pensiunea Orhideea din Valea Drăganului pregăteşte pentru turişti un serviciu special, all inclusive, la preţul de 775 de lei de persoană.

"Oferim turiştilor un serviciu «all inclusive», adică mâncare şi băutură la discreţie. Pregătim meniul tradiţional de Paşte, din care nu va lipsi mielul la ceaun, iar oaspeţii noştri pot participa la înroşirea ouălor şi la slujba de Înviere de la Mănăstirea Ciucea. Avem 20 de locuri de cazare", a precizat Ciprian Ciuhandu, administratorul pensiunii.

La pensiunea "Popasul Iancului" din comuna Mărişel, gazdele vor pregăti meniul de Paşte exclusiv din produse de casă şi oferă plimbări cu căruţa trasă de cai.

"Avem masa tradiţională de Paşte, cu pulpă de miel împănată cu slănină şi usturoi, ciorbă de miel cu măcriş, cozonac şi pască de casă, vin de casă, afinată, dulceaţă din fructe de pădure. Turiştii pot participa la slujba de Înviere la biserica din Mărişel şi pot să facă plimbări cu căruţa trasă de cai până la Crucea Iancului. Pentru trei nopţi de cazare se plăteşte o sumă de 520 de lei de persoană", a explicat Victoria Pleşa, administratorul pensiunii, care dispune de 18 locuri de cazare.

Cei care doresc să închirieze cabane cu 10-20 de locuri de cazare pentru a-şi petrece vacanţa de Paşte în zona de munte a judeţului Cluj o pot face la preţuri cuprinse între 700 şi 2.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici