Platforma Twitter - fapte, cifre şi detalii insolite

Cele mai semnificative fapte, cifre şi detalii insolite despre platforma de microblogging Twitter, care şi-a publicat joi proiectul de listare la bursă graţie căruia speră să atragă fonduri de până la 1 miliard de dolari, sunt prezentate într-un articol.

Urmărește
183 afișări
Imaginea articolului Platforma Twitter - fapte, cifre şi detalii insolite

Platforma Twitter - fapte, cifre şi detalii insolite

Twitter a văzut lumina zilei pe 21 martie 2006 atunci când contul cofondatorului său Jack Dorsey a trimis primul mesaj ("tweet"), automat, care anunţa: "am trimis primul meu twttr". A urmat apoi al doilea tweet, primul care a fost expediat "de o persoană adevărată", în care Jack Dorsey şi-a invitat colegii de muncă să i se alăture pe acea reţea.

De atunci, peste 170 de miliarde de tweet-uri au fost scrise de 500 de milioane de utilizatori, potrivit Dashburst.com, un site specializat în monitorizarea reţelelor de socializare.

Cântăreţul canadian Justin Bieber avea cei mai mulţi admiratori ("fallowers") - 45.366.548 abonaţi - pe contul său, joi, la ora 22.00 GMT. Starul canadian este urmat în acest clasament de cântăreţele americane Katy Perry (44.121.468 followers) şi Lady Gaga (40.229.034 followers).

Preşedintele american Barack Obama se află pe locul al patrulea, cu 37.506.026 followers. Mesajul postat pe contul său prin care a confirmat realegerea sa în funcţia de preşedinte, în noiembrie 2012, a fost redistribuit de peste 800.000 de ori.

Twitter revendică 218 milioane de utilizatori activi în fiecare lună. 80% din utilizatori se conectează pe Twitter prin intermediul unor dispozitive portabile.

Utilizatorul mediu de Twitter are 208 urmăritori şi petrece 170 de minute pe lună pe această reţea.

Compania este încă deficitară: Twitter a înregistrat pierderi de aproape 80 de milioane de dolari în 2012, dar cifra ei de afaceri s-a triplat de aproape trei ori într-un an, ajungând la 317 milioane de dolari în 2012.

China este ţara cu cel mai mare număr de utilizatori de Twitter - 35,5 milioane de persoane.

Aproximativ 20 milioane de conturi de pe Twitter ar fi false.

Comanda hashtag (#), care precede cuvântul ce descrie subiectul aflat în dezbatere, a fost lansată în august 2007, fiind propusă de unul dintre utilizatori.

În octombrie 2009, Google şi Microsoft au început să integreze tweet-urile în rezultatele oferite de motoarele lor de căutare.

În ianuarie 2013, Twitter a lansat Vine, un serviciu care permite difuzarea pe această reţea a unor videoclipuri de şase secunde. Aproximativ 12 milioane de astfel de fişiere video au fost de atunci postate în fiecare zi.

Twitter are sediul general la San Francisco, dar are şi birouri la New York, Chicago, Los Angeles şi Washington. Compania are 900 de angajaţi.

Twitter a devenit companie comercială în aprilie 2007 şi îi are ca membri fondatori pe Biz Stone, Evan Williams şi Jack Dorsey.

Primul logo a fost creat de Biz Stone, un fost designer.

Directorul general al companiei, Dick Costolo, este un fost actor care susţinea spectacole de improvizaţie.

Compania americană Twitter a prezentat planuri pentru atragerea a până la 1 miliard de dolari printr-o ofertă publică iniţială, dezvăluind pentru prima dată că veniturile s-au triplat în ultimul an, dar şi că nu a înregistrat niciodată profit în cei şapte ani de la înfiinţare, conform Financial Times.

Analişti, acţionari şi consilieri ai companiei au sugerat că listarea ar putea evalua Twitter la 12-15 milarde de dolari, faţă de valoarea de 8 miliarde de dolari estimată într-un proces de atragere de fonduri în 2011. Veniturile, în mare parte din publicitate, au totalizat anul trecut 316,9 milioane de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici