- Home
- Cultură-Media
- PARIS, (22.10.2008, 14:40)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Presa românească, la fel de liberă ca presa din Coreea de Sud
România se află pe locul 49 în clasamentul anual al libertăţii presei, la egalitate cu Polonia, Coreea de Sud şi Mauritius, potrivit raportului dat publicităţii miercuri şi disponibil pe site-ul organizaţiei Reporters Sans Frontieres.
Urmărește
25 afișări
Presa românească, la fel de liberă ca cea din Coreea de Sud
"Cele mai «închise» ţări din lume, guvernate de cei mai mari duşmani ai libertăţii presei, continuă să facă ce vor cu presa, fără a fi pedepsite, în timp ce organizaţiile de tipul ONU îşi pierd autoritatea asupra membrilor lor", adaugă raportul RSF.
"În contrast cu acest declin generalizat, există state care nu au o putere economică mare, dar care garantează populaţiei dreptul de a nu fi de acord cu guvernul şi de a spune deschis acest lucru", adaugă organizaţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Clasamentul privind libertatea presei realizat anul acesta de RSF este caracterizat prin dominaţia Europei în ceea ce priveşte ţările cu cea mai liberă presă, ce ocupă primele 20 de poziţii ale topului, unde au mai intrat Canada şi Noua Zeelandă.
Anul acesta, în clasament s-au poziţionat respectabil unele state din America Centrală şi Caraibe.
Astfel, Jamaica şi Costa Rica sunt pe poziţiile 21, respectiv 22 ale indexului, urmate de Ungaria, pe 23.
Pe locurile următoare se află Surinam şi Trinidad-Tobago, precum şi Namibia (poziţia 23) şi Ghana (locul 31).
Statele care au fost implicate în conflicte extrem de violente după ce au eşuat să-şi soluţioneze problemele politice, cum ar fi Irak, Pakistan, Afganistan şi Somalia, continuă să reprezinte zone periculoase pentru presă şi locuri în care jurnaliştii riscă să fie asasinaţi, răpiţi, arestaţi în mod arbitrar sau ameninţaţi cu moartea.
Liderii politici consideraţi a reprezenta un pericol pentru libertatea presei în 2008 sunt Zine el-Abidine Ben Ali din Tunisia, Muammar Gaddafi din Libia, Aleksandr Lukaşenko din Belarus, Bashar el-Assad din Siria şi Teodoro Obiang Nguema din Guineea Ecuatorială.
Aceşti lideri îşi au portretele afişate pe panouri outdoor pe străzile din ţările lor, dar şi pe primele pagini ale ziarelor, ceea ce arată că nu există niciun fel de libertate a presei.
Alte zone în care presa nu scrie nimic dacă nu este conform politicii guvernamentale sunt Arabia Saudită şi Laos.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe