- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (27.10.2016, 12:56)
- Katy Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prima televiziune din România despre transport, Trafic TV, a primit licenţă din partea CNA - FOTO
CNA a acordat, joi, licenţă cu difuzare prin satelit societăţii Telestore SRL pentru o televiziune dedicată informaţiilor din trafic oferite în timp real, denumită Trafic TV, care va începe să emită, cel mai probabil, la 1 mai 2017. În România nu mai există nicio televiziune cu acest tip de format.
Urmărește
22481 afișări
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat în şedinţa de joi, 27 octombrie, solicitarea societăţii Telestore SRL de licenţă audiovizuală pentru televiziuna Trafic TV cu format tematic (transporturi-trafic), cu difuzare naţională prin satelit.
Solicitarea a fost susţinută de directorul de programe Teodor Hossu Longin şi de cei doi acţionari ai societăţii: Ionel Bara (50%), care este şi managerul general, şi Răzvan Moldovan (50%), care este şi directorul de vânzări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Potrivit proiectului editorial, Trafic TV va fi o televiziune "de ştiri în direct despre o lume permanent în mişcare, o televiziune de utilitate publică, de informare rapidă, profesionistă şi exactă asupra situaţiei de moment, dar şi a evoluţiei ulterioare a evenimentelor din fiecare judeţ, dar şi din întreaga lume, în domeniul transportului, 24 de ore din 24".
Noua televiziune va difuza informaţii în direct despre trafic şi transport intern şi internaţional, cu domeniile conexe transportului: turism, asigurări, industria de maşini, de carburanţi, de uleiuri, de pneuri şi accesorii auto, construcţii de infrastructură rutieră, feroviară etc.
Astfel, producţia proprie va fi în proporţie de 90%, restul de 10% reprezentând producţiile altor producători (producţii de divertisment), iar programele vor fi preponderent de informare (80%), cu 5% educative – conform datelor CNA.
Trafic TV se adresează mai ales publicului activ, de la oraşe ("all urban"), cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani (publicul comercial), cu studii medii şi superioare. În cadrul şedinţei CNA de joi, reprezentanţii societăţii au declarat că targetul este reprezentat de persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 şi 65 de ani. Totuşi, în proiectul editorial se menţionează că televiziune îşi propune să devină atractivă şi pentru alte categorii de telespectatori.
Data estimată a lansării Trafic TV este 1 mai 2017, conform declaraţiilor reprezentanţilor noii televiziuni, aceştia fiind în negocieri cu toţi operatorii de cablu importanţi. La dosarul depus la CNA a fost anexat şi un acord încheiat cu Digital Sky SRL care garantează încheierea unui contract de furnizare a televiziunii prin satelit.
În primă fază televiziunea va fi liberă la retransmisie şi îşi propune să ajungă în must-carry, după primul an de emisie.
Reprezentanţii televiziunii au declarat că este posibil, la un moment dat, să vina la CNA şi pentru o solicitare licenţă radio (ceea ce presupune participarea la un concurs de acordare de frecvenţe) pentru acelaşi tip de format – informaţii din trafic.
Totodată, cei trei au vorbit despre programele pe care le vor difuza spunând că, pe parcursul zilei, vor oferi informaţii privind: tehnici de resuscitare; ce trebuie să aibă şoferii în maşină (stingător, printre alte lucruri); chestiuni despre siguranţa în trafic; programe cu informaţii educative, nu doar pentru şoferi, ci şi pentru pietoni, turişti (oameni în vacanţă) etc.
Pentru început vor avea zece corespondenţi, în marile oraşe.
Investiţia pentru echipamente a fost estimată la 400.000 de euro, iar valoarea totală a investiţiei, la peste un milion de euro.
"La momentul funcţionării optime şi de maximă performanţă, Trafic TV are în vedere angajarea a peste 100 de oameni – jurnalişti, echipă tehnică, personal de suport, iar investiţia preconizată pentru primele patru luni este de circa un milion de euro", se afirmă în proiect.
Sursele principale de finanţare sunt reprezentate de investiţia celor doi acţionari ai societăţii Telestore SRL, dar şi publicitatea pe care o va difuza televiziunea.
Licenţa audiovizuală a fost acordată cu unanimitate de voturi. Şedinţa CNA de joi, 27 octombrie, se desfăşoară în prezenţa a opt membri: Florin Gabrea, Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu (vicepreşedintele CNA) şi Călin Cristea.
În aceeaşi şedinţă, Consiliul a aprobat (în unanimitate) solicitările Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) de prelungire a valabilităţii licenţelor radio cu difuzare prin satelit pentru pentru Radio România Acualităţi şi Radio România Cultural.
Citeşte şi: "Día de Muertos" se sărbătoreşte în Bucureşti pe 2 noiembrie cu proiecţia animaţiei The Book of Life - VIDEO
Citeşte şi: Cronica FNT: Poveştirile coregrafice ale lui Carolyn Carlson: de la unitate la fluiditatea apei şi arderea focului
Citeşte şi: VIAŢĂ de VIP. Dimitrie Cantemir, pamfletar. Partidele din Ţările Române, Inorogii şi Corbii de azi - FOTO/VIDEO
Citeşte şi: Televiziunea Română, după eliminarea taxei radio-TV: este prioritară "clarificarea statutului instituţiei”/ SRR: Radioul public riscă să intre în cea mai profundă criză din istoria sa
Citeşte şi: Corina Dorobanţu, liveincolors.ro: ”Colorează cărţi, alungă anxietatea, cunoaşte-te mai bine” - GALERIE FOTO
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20