- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.09.2012, 21:02)
- Departamentul Politic , Adelina Dragomir ,
Proiectul de aprobare a OUG privind trecerea ICR în subordinea Senatului, adoptat tacit la Cameră
Proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind trecerea Institutului Cultural Român (ICR) de sub autoritatea preşedintelui sub control parlamentar a fost adoptat tacit, marţi, în Camera Deputaţilor, termenele pentru dezbatere şi vot final în prima Cameră sesizată fiind depăşite.
Urmărește
172 afișări
Proiectul de aprobare a OUG privind trecerea ICR în subordinea Senatului, adoptat tacit la Cameră (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)
Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 27/2012 privind unele măsuri în domeniul cultural stabileşte că ICR este organizat şi funcţionează ca autoritate administrativ autonomă, cu personalitate juridică, sub control parlamentar.
Guvernul a adoptat, în 13 iunie, Ordonanţa de Urgenţă prin care ICR trece de sub autoritatea preşedintelui în subordinea Senatului, care numeşte atât conducerea operativă a institutului, cât şi membri ai Consiliului de conducere.
Conducerea operativă a Institutului este asigurată de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de doi vicepreşedinţi, cu rang de subsecretari de stat, numiţi şi revocaţi din funcţie de plenul Senatului, cu votul majorităţii senatorilor prezenţi, la propunerea Biroului Permanent al Senatului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia cere NATO să retragă promisiunea de aderare a Ucrainei făcută la Bucureşti, ca condiţie pentru pace
-
Donald Trump ar putea dobândi o putere pe care niciun preşedinte nu a mai avut-o din 1947
-
Reuters: Ceasul ticăie pentru Bucureşti. România luptă pentru a evita retrogradarea la junk, nerecomandată investiţiilor
Numărul maxim de posturi pentru Institut este de 184, exclusiv demnitarii, potrivit textului legislativ.
Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată cu acest proiect de lege, Senatul fiind forul legislativ decizional.
După intrarea în vigoare a OUG 27, au fost numiţi de către plenul Senatului preşedintele ICR - Andrei Marga, precum şi cei doi vicepreşedinţi - Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Orașul din România zguduit de 3 cutremure în doar 16 ore! Localnicii au tras o sperietură soră cu moartea: 'Ne-a zdruncinat!' 😲
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o singură felie de pizza în Aeroportul Otopeni acum, în 2025. Românii au crezut că este o eroare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe