- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (15.10.2008, 12:31)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proprietarii de site-uri care folosesc muzică ar putea plăti câte 2.000 lei/lună, drepturi de autor
Proprietarii site-urilor sau blogurilor, care utilizează muzică pe internet şi intenţionează să promoveze produse sau servicii, ar putea plăti câte 2.000 lei pe lună, drepturi de autor, UCMR-ADA, potrivit unui proiect de Metodologie privind comunicarea publică a operelor muzicale prin internet.
Urmărește
191 afișări
Proprietarii de site-uri care folosesc muzică ar putea plăti câte 2.000 lei/lună, drepturi de autor (Imagine: Mediafax Foto)
Potrivit unui alt proiect de metodologie, iniţiat de CREDIDAM (Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi) şi UPFR (Uniunea Producătorilor de Fonograme din România), proprietarii de site-uri şi bloguri comerciale trebuie să plătească alte două remuneraţii.
"Este prima negociere care se face pentru domeniul drepturilor conexe. În momentul de faţă nu se plăteşte nimic. Cei care folosesc muzică trebuie să plătească, este un principiu corect, dar nu vrem să afectăm businessul celor care deţin astfel de site-uri", a declarat pentru MEDIAFAX Ştefan Gheorghiu, director general al CREDIDAM.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
El a spus că nivelul remuneraţiei minimale care trebuie plătită de proprietarii de site-uri şi bloguri comerciale solicitat de CRDIDAM şi UPFR este de câte 5.000 de lei/an.
Pe de altă parte, Asociaţia Furnizorilor de Conţinut din Industria de Telecomunicaţii, care susţine că a fost exclusă de ORDA de la negocierea Metodologiilor, la cererea organismelor de gestiune colectivă, solicită rediscutarea acestor proiecte de metodologii.
"Noi dorim rediscutarea acestui proiect aflat în dezbatere în cadrul comisiilor de negociere stabilite de Oficiul Român pentru Drepturi de Autor şi găsirea unor condiţii echitabile pentru toată lumea", a spus Dan Vîrtopeanu, membru fondator al ARONSA.
Reprezentanţii Asociaţiei susţin că un demers similar de majorare a remuneraţiilor pentru drepturi de autor a fost încercat recent în SUA, reprezentanţii autorilor solicitând creşterea remuneraţiilor pentru muzica descărcată cu 66%.
"Acest demers a fost respins la începutul acestei luni chiar de către Autoritatea americană de reglementare pe baza argumentelor prezentate de companiile din domeniu, precum Apple, conform cărora această creştere ar duce la faliment şi implicit la suspendarea acestui tip de activitate", precizează Asociaţia.
Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei, în comisiile de negociere stabilite de ORDA care stabilesc condiţiile de utilizare a operelor muzicale pe internet au fost selectate organismele de gestiune colectivă din domeniul muzical, UCMR-ADA (Uniunea compozitorilor şi muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de autor), UPFR (Uniunea Producătorilor de Fonograme din România) şi CREDIDAM (Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi), pe de o parte si reprezentanţi ai utilizatorilor pe de altă parte.
Metodologiile sunt acele acte normative cu caracter general obligatoriu (aşa numită legislaţie secundară) care stabilesc modul în care se calculează remuneraţiile datorate titularilor de drepturi pentru un anumit tip de utilizare a operelor protejate de copyright.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe