- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (09.10.2012, 14:18)
- Emma Toader ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Radu F. Alexandru îi cere lui Antonescu retragerea lui Săftoiu dintre propunerile pentru CA al TVR
Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru i-a cerut marţi liderului PNL Crin Antonescu "retragerea de urgenţă" a numelui lui Claudiu Săftoiu de pe lista propunerilor pentru noul Consiliu de Administraţie al TVR, arătând că PDL va vota împotriva realegerii lui Săftoiu în fruntea acestei instituţii.
Urmărește
372 afișări
Radu F. Alexandru (Imagine: Andreea Alexandru)
Radu F. Alexandru a precizat într-o conferinţă de presă că PDL îi va propune în noul CA al TVR pe Radu Carp şi Ada Meseşan.
"Domnule Crin Antonescu, retrageţi de urgenţă numele lui Claudiu Elwis Săftoiu de pe lista propunerilor pentru noul CA al TVR! SRTV se confruntă cu o criză de amploare şi o gravitate fără precedent. Este vorba despre criza provocată de către USL în tentativa de a subordona şi controla în totalitate postul naţional de televiziune cu două luni înainte de începerea alegerilor parlamentare. Graţie slugărniciei domnului Claudiu Săftoiu faţă de PNL, care l-a instalat pe funcţia de preşedinte director general, într-o funcţie pe care domnul Claudiu Săftoiu ne dezvăluie adevărata misiune, adică transformarea TVR într-o Antena 4 a USL", a arătat Radu F. Alexandru.
El a spus că Săftoiu este "sluga preasupusă" a lui Crin Antonescu şi a precizat că, dacă Valentin Nicolau ajunge să aibă un număr suficient de voturi pentru a accede la funcţia de director general al TVR, atunci PDL l-ar putea susţine pe acesta.
Parlamentul se va reuni în plen marţi, la ora 15.30, pentru a vota noua componenţă a Consiliului de Administraţie al SRTV, din care vor face parte şi doi reprezentanţi propuşi de PDL, potrivit anunţului făcut de către preşedintele Senatului, Crin Antonescu, după şedinţa Birourilor permanente reunite.
Antonescu a precizat că ambele Camere se vor reuni la ora 15.30, după ce comisiile pentru cultură îi vor audia la ora 14.00 pe toţi candidaţii propuşi de grupurile parlamentare să facă parte din CA al TVR.
Întrebat dacă Claudiu Săftoiu rămâne propunerea PNL pentru CA al SRTV, Crin Antonescu a răspuns afirmativ.
Citeşte şi:
Un nou protest în faţa sediului TVR: Câteva sute de angajaţi ai postului manifestează împotriva concedierilor colective
Liderii grupurilor parlamentare au decis luni ca PDL să aibă doi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al TVR, iar PSD şi PNL să-şi retragă câte un reprezentant, a anunţat liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu.
Actualul Consiliu de Administraţie al Societăţii Română de Televiziune va fi desfiinţat, după ce Curtea Constituţională a admis, în 26 septembrie, sesizarea PDL în cazul hotărârii Parlamentului din 26 iunie de numire a noii conduceri a TVR, în care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL.
Partidul Democrat Liberal a contestat la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului privind noul Consiliu de Administraţie al SRTV, în care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL, susţinând că decizia "nu corespunde algoritmului politic".
Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, declara în iunie că, potrivit algoritmului calculat la numărul de parlamentari, PDL ar fi trebuit să primească în noul CA al SRTV aproape trei locuri, mai precis 2,87, UDMR un loc, UNPR ar fi primit de la PDL un loc, PSD trei locuri, iar PNL două locuri.
Citeşte şi:
Radu Carp, Ada Meseşan şi Ioan Stanomir, propuşi de PDL pentru Consiliul de Administraţie al TVR
În 25 iunie, majoritatea liderilor de grupuri parlamentare au stabilit că în CA al SRTV vor fi câte trei reprezentanţi de la PSD şi PNL şi câte unul de la UDMR şi UNPR.
În 26 iunie, Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a aprobat validarea noilor membri ai Consiliului de Administraţie al TVR.
Cei 13 membri titulari propuşi pentru Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române sunt: Anne Jugănaru, Claudiu Brînzan şi Cristian Nitulescu (PSD), Claudiu Săftoiu, Lucia Hossu Longin şi Irina Radu (PNL), Nicoleta Nicolicea (UNPR), Nagy Zoltan Levente (UDMR), Raico Cornea (Minorităţi), Romina Surugiu (Preşedinţie), Gabriel Tufeanu (Guvern), Valentin Nicolau şi Sorin Burtea (angajaţii TVR).
Membrii supleanţi propuşi sunt: Luminiţa Violeta Ristea, Mihai Cernea şi Vasile Arhire (PSD), Dida Drăgan, Daniela Bârsan şi Cristina Iancu (PNL), Rostas Peter Istvan (UDMR), Andreea Ghiţă-Jalica (Minorităţi), Marius Oblu (Guvern), Mihai Rădulescu şi Ioana Cătălina Popescu (angajaţii TVR).
Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de către Parlament, pe o perioadă de 4 ani.
Citeşte şi:
Irina Radu, Mădălin Voicu şi Cristian Ţopescu, în comisiile de evaluare a personalului din TVR
Conform Legii 41/1994, listele de candidaţi se înaintează Birourilor Permanente ale celor două Camere. Astfel, grupurile parlamentare din cele două Camere înaintează propuneri pentru opt locuri, preşedintele României pentru un loc, Guvernul pentru un loc, personalul de specialitate desemnează, prin vot secret, candidaţi pentru două locuri, grupurile parlamentare ale minorităţilor naţionale, pentru un loc.
Valentin Nicolau şi Sorin Burtea au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Române în Consiliul de Administraţie, în urma scrutinului desfăşurat în 21 iunie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanţii TVR.
Pe de altă parte, Mihai Rădulescu şi Ioana Popescu au fost desemnaţi membri supleanţi ai lui Valentin Nicolau şi Sorin Burtea în CA al TVR, conform rezultatelor alegerilor.
Televiziunea Română a organizat alegeri interne pentru desemnarea reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie în urma hotărârii Comitetul Director din 14 iunie. Decizia a fost luată ca urmare a respingerii de către Parlament a Raportului de activitate şi a contului de execuţie bugetară ale TVR pe 2011 şi demiterea Consiliului de Administraţie, în frunte cu Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al Televiziunii Române.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Un nou protest în faţa sediului TVR: Câteva sute de angajaţi ai postului manifestează împotriva concedierilor colective
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe