Reuters intenţionează să-şi închidă birourile din Washington şi să facă noi restructurări

Agenţia de presă Reuters prevede restructurări "voluntare", precum şi închiderea birourilor editoriale din Washington, a anunţat, joi, sindicatul jurnaliştilor Newspaper Guild.

Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului Reuters intenţionează să-şi închidă birourile din Washington şi să facă noi restructurări

Reuters intenţionează să-şi închidă birourile din Washington şi să facă noi restructurări (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Planul prevede compensaţii financiare mai mari în raport cu contractele standard pentru salariaţii care aleg să plece şi au o vechime în companie de minimum 18 ani, potrivit unui articol publicat pe site-ul sindicatului, care precizează că este vorba de 97 de jurnalişti.

Conducerea a informat în paralel sindicatul despre intenţia sa de a concedia şapte jurnalişti: doi de la New York, care vor fi mutaţi la Bangalore, în India, şi cinci de la Miami, unde agenţia va păstra doar o singură persoană.

Managerii Reuters doresc, de altfel, să închidă birourile din Washington, pentru a-şi concentra activitatea editorială la New York. Actualii editori din aceste redacţii vor avea opţiunea de a se muta la New York sau de a realiza materiale de autor de la Washington, informează sindicatul.

Conducerea vrea să finalizeze restructurările şi închiderea birourilor până la sfârşitul anului.

Reuters a anunţat, săptămâna trecută, că vrea să facă restructurări, o sursă apropiată agenţiei vorbind atunci de 5% din totalul angajaţilor la nivel mondial.

Sindicatul evocă aceeaşi cifră, subliniind că, în timpul unei întâlniri cu reprezentanţii conducerii, care a avut loc miercuri, aceasta "nu a explicat clar dacă salariaţii care doresc să plece vor intra în acest procent".

Reuters News, concurent al Agence France-Presse, are peste 2.800 de jurnalişti, potrivit celui mai recent raport anual al companiei mamă, grupul americano-canadian de presă Thomson Reuters.

Reuters News nu reprezintă decât o mică parte din activităţile Thomson Reuters, care obţine cea mai mare parte din venituri din informaţiile cu specific financiar pe care le difuzează pe monitoare în bănci şi în burse de mărfuri, la concurenţă cu cele ale agenţiei Bloomberg, şi din distribuţia de informaţii specializate, mai ales din domeniile financiar şi juridic.

Thomson Reuters a anunţat în februarie restructurarea a 2.500 de posturi şi din divizia sa "Finanţe şi Riscuri", care se ocupă de monitoarele financiare, iar directorul său general, James Smith, a sugerat, săptămâna trecută, că vor mai avea loc şi alte concedieri în rândul celor aproximativ 60.000 de salariaţi, vorbind cu acea ocazie despre "decizii dificile" care vor fi luate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici