- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (04.05.2016, 14:36)
- Katy Marinescu
S-a lansat platforma culturală art7.fm - FOTO
art7.fm, "un feed inspiraţional", un radio cu muzică din toate colţurile şi emisiuni culturale a fost lansat la începutul lunii mai, platforma reprezentând un proiect iniţiat de Ioana Voloacă în colaborare cu Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie – creart.
Urmărește
563 afișări
S-a lansat platforma culturală art7.fm
Începând cu 4 mai, platforma culturală art7 şi-a propus să devine vocea comunităţii creative din Bucureşti şi nu numai.
art7 Radio vrea să reprezinte o agendă, o revistă, şi mai ales, un radio cultural, potrivit unui comunicat creart remis MEDIAFAX.
De asemenea, potrivit informaţiilor, urmează să fie lansată şi o revistă.
"Într-un Bucureşti în continuă schimbare culturală, în care arta şi cultura sunt din ce în ce mai prezente în viaţa oamenilor, într-un Bucureşti în care se creează şi se dezvoltă comunităţi de artişti, hub-uri de creatori cu profesii diferite, dar scopuri comune, nu a existat, cu adevărat, o «voce» a acestora în mediul radiofonic, şi nu numai", a declarat Ioana Voloacă, iniţiatoarea proiectului.
Ioana Voloacă a încercat în noiembrie 2015 să obţină o frecvenţă pentru Radio Art7, prin societatea Brandstorming Services SRL, participând la concursul CNA de acordare de frecvenţe radio disponibile.
Radioul online, platforma art7.fm promite mulţi oameni implicaţi, din zone diverse (profesionişti de radio, artişti, arhitecţi, designeri, curatori, strategi), cu perspective pestriţe; expertiză jurnalistică, artistică şi curatorială, precum şi o abordare unică a problematicii culturale din România şi din străinătate.
Din echipa art7 fac parte Ioana Voloacă, Dan Pleşa (jurnalist), Maurice Munteanu (fashion editor pentru publicaţia Elle din 2004), Marius Chivu (critic literar; colaborator cu Dilema Veche şi Elle; profesor, împreună cu Florin Iaru pentru un curs de creative writing), Electric Brother (Dj), Adina Zorzini (critic de artă şi curator), Cristian Busuioc (fost radio dj, actual partener al companiei One Event) , Silviu Dancu, Eugen Ciurtin (Secretar al Consiliului ştiinţific al Institutului de Istorie a Religiilor-Academia Română), Diana Mainescu (arhitect), Dan Andrei, Lucian Dobrovicescu, Luminiţa Bondrea, Silviu Şerban (jurnalist, profesor), Maria Duda (arhitect), Mihai Tiţa (jurnalist), Amalia Dobre, Ioana Găinuşă, Anca Pavel şi cel mai tânăr membru al echpei, Mihai Cioacă (student în ultimul an al Facultăţii de Jurnalism).
De asemenea, platforma a anunţat că în viitor vor fi organizate o serie de concerte acustice cu nume sonore ale scenei muzicale - "art7 sessions @ creart" - pe scena Teatrelli a creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, cu scopul de a duce acest proiect şi "live", în dialog direct cu publicul.
Potrivit comunicatului, "art7 sessions @ creart" nu va fi un simplu concert, ci un spectacol, de fiecare dată cu alţi actori, dar în acelaşi cadru nonconformist.
Platforma culturală poate fi accesată pe site-ul www.art7.fm.
Rezultatul unui parteneriat benefic pentru spaţiul cultural, platforma art7 este un concept dezvoltat împreună cu Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie – creart, serviciu public de cultură aflat în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti, ce are misiunea de a răspunde nevoilor culturale ale comunităţii locale prin dezvoltarea unor proiecte ce promovează valori culturale româneşti, precum festivaluri naţionale şi internaţionale, ateliere de creaţie, expoziţii, târguri, competiţii, dar şi prin schimburi culturale, artistice, profesionale şi metodologice cu instituţii similare din ţară şi din străinătate.
Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie – creart facilitează accesul publicului la programe ce vizează o latură educativ-formativă, stimulând creativitatea în toate genurile culturale: literatură, muzică, artă populară, plastică, foto şi cinematografică.
Citeşte şi: Wall Street Journal: Compania Elbit Imaging dezvăluie, în SUA, posibile practici de corupţie în Proiectul "Casa Radio"
Citeşte şi: Iliescu: A scăzut nivelul intelectual al dezbaterii publice faţă de ce a fost în 1990. Lumea stătea cu gura căscată la radio şi la televiziune să urmărească dezbaterile CPUN
Citeşte şi: CNA recomandă posturilor TV şi radio să nu difuzeze reclame care conţin greşeli de limba română
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cât a plătit Mohamed pentru 2 prăjituri, 2 dobrogene și 2 ceaiuri la brutăria deținută de Dragoș Bucur și Dana Nălbaru
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o singură felie de pizza în Aeroportul Otopeni acum, în 2025. Românii au crezut că este o eroare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1066. Ucraina modifică sistemul de recrutare pentru a atrage tinerii între 18 şi 25 de ani / Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia / Putin e pregătit să discute cu Trump
-
ieri, 22:53
Incendiu puternic în Crevedia. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert