Sagrada Família dezvăluie prototipul celui mai înalt punct de observaţie din Barcelona

  • Turnul lui Iisus Hristos va fi completat cu o cruce de 17 metri din ceramică şi sticlă, ce va include un punct de observaţie, făcându-l cel mai înalt din oraş.
  • Finalizarea ultimei părţi a turnului este aşteptată până în 2025, iar crucea va fi instalată până în iunie 2026, în conformitate cu aniversarea de 100 de ani de la moartea lui Antoni Gaudí.
  • Lucrările continuă la Faţada Gloriei, dar construcţia scărilor de acces necesită demolarea unor locuinţe din apropiere, ceea ce generează dificultăţi în găsirea unei soluţii.
Urmărește
221 afișări
Imaginea articolului Sagrada Família dezvăluie prototipul celui mai înalt punct de observaţie din Barcelona

Sursa foto: Gerard Escaich Folch

Legendara Basilica Sagrada Família din Barcelona se pregăteşte să completeze cel mai înalt turn, Turnul lui Iisus Hristos, cu o impresionantă cruce de 17 metri, care va include un punct de observaţie, făcându-l cel mai înalt din oraş, potrivit Catalan News. Această etapă semnificativă a construcţiei este aşteptată să fie finalizată până în 2025, cu planuri de instalare a crucii până în iunie 2026, în coincidenţă cu centenarul morţii lui Antoni Gaudí, arhitectul din spatele basilicii.
 
Crucea, realizată din ceramică şi sticlă, va cântări 100 de tone şi se va ilumina noaptea, aducând o notă strălucitoare pe silueta oraşului. Punctul de observaţie va putea găzdui până la unsprezece vizitatori în acelaşi timp, oferind vederi de neegalat ale Barcelonei şi o perspectivă unică asupra Basilicii Sagrada Família.
 
Jordi Faulí, arhitectul şef, a subliniat lucrările în curs, afirmând că ultimele părţi ale bazei turnului vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2024, după care atenţia se va muta pe secţiunea superioară, care va imita turnurile existente ale Faţadei Naşterii. Crucea finalizată va atinge o înălţime de 172,5 metri, intenţionat mai scurtă decât muntele Montjuïc, pentru a onora credinţa lui Gaudí că creaţia sa nu ar trebui să o depăşească pe cea a lui Dumnezeu.
 
În timp ce turnul se apropie de finalizare, lucrările continuă la Faţada Gloriei, intrarea principală a basilicii, care este proiectată să fie terminată între 2032 şi 2033. Totuşi, construirea scărilor de acces ridică provocări din cauza necesităţii de a demola locuinţe din apropiere.
 
În celebrarea festivalului La Mercè, Sagrada Família oferă 20.000 de bilete gratuite în perioada 21-24 septembrie, permiţând publicului să vizioneze lucrările în curs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici