Scriitorul Romulus Rusan, soţul Anei Blandiana, a murit la vârsta de 81 de ani. Mesaj de adio emoţionant al scriitoarei

Scriitorul Romulus Rusan a murit la vârsta de 81 de ani. Romulus Rusan a fost scriitor român, fondator al organizaţiei neguvernamentale Alianţa Civică.

Urmărește
8311 afișări
Imaginea articolului Scriitorul Romulus Rusan, soţul Anei Blandiana, a murit la vârsta de 81 de ani. Mesaj de adio emoţionant al scriitoarei

Scriitorul Romulus Rusan, soţul Anei Blandiana, a murit la vârsta de 81 de ani

Scriitorul a fost director în cadrul Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, conducând Centrul Internaţional Pentru Studiul Comunismului.

S-a implicat în construcţia Memorialului de la Sighet, a coordonat colecţia de mărturii şi zeci de cărţi ale rezistenţei l-au avut mentor şi editor, precizează un comunicat al Muzeului Naţional al Literaturii Române.

Ana Blandiana a scris o postare de adio pe pagina sa de Facebook, dar şi o poezie dedicată soţului”, omul pe care l-am iubit mai mult de o jumătate de secol”.

”Nu credeam să învăţ să anunţ vreodată moartea soţului meu ROMULUS RUSAN (1935-2016), omul pe care l-am iubit mai mult de o jumătate de secol şi fără dragostea căruia cu siguranţă nu aş fi supravieţuit”, a postat scriitoarea.

”Două cruci
Tu ai fost crucea mea
Înaltă, subţire,
În stare să mă răstignească
Grindă pe grindă.
Eu am fost crucea ta
Copilărească,
Răsfrântă-n oglindă.
Aceeaşi mişcare
Pentru îmbrăţişare
Şi răstignire,
Pentru mire
Şi pentru mireasă.
Lasă
Vremea să curgă de două ori,
Dinspre seară, şi dinspre zori,
Pentru unul, şi pentru altul,
Să ne asemene,
Şi să ne-acopere sumbră
Cu flori –
Printre care să privim spre înaltul
Desenat cu două cruci gemene:
Una de umbră.”

Rusan a publicat volumele Râul ascuns, 1963; Express 65, 1965; Convorbiri subiective, colaborare cu Ana Blandiana, 1971; O discuţie la masa tăcerii, Editura Eminescu 1976; America ogarului cenuşiu, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 1977; La început n-a fost cuvântul, Editura Meridiane, 1977; Artă fără muză, Editura Dacia, Cluj-Napoca, 1980; Roua şi bruma, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 1982; Cauze provizorii, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 1983; O Călătorie Spre Marea Interioară, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 1986; Exerciţii de memorie, Fundaţia Academia Civică, 1999; Permisul de pietoni, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 2000; România în timpul războiului rece; O zi de toamnă, cândva... 15 Noiembrie 1987 Braşov, Fundaţia Academia Civică, 2012

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici