- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (29.05.2022, 07:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Triangle of Sadness", o satiră a celor foarte bogaţi abandonaţi pe o insulă pustie, câştigă Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes
"Triangle of Sadness", un film al regizorului suedez Ruben Ostlund, a câştigat sâmbătă Palme d'Or pentru cel mai bun film la Festivalul de Film de la Cannes, a anunţat festivalul.
Urmărește
677 afișări
FOTO imdb
"Când am început să facem acest film cred că am avut un singur obiectiv - să încercăm cu adevărat, cu adevărat, să facem un film interesant pentru public şi să aducem un conţinut care să provoace la reflecţie", a declarat Ostlund. "Am vrut să îi distrăm, am vrut ca ei să îşi pună întrebări, am vrut ca după proiecţie să iasă în oraş şi să aibă ceva de discutat", a adăugat el.
Explorând noţiunile de frumuseţe şi privilegii, filmul trimite două modele într-o croazieră de lux - doar pentru a le lăsa blocate pe o insulă pustie cu o mână de personal şi oaspeţi miliardari. Îngrijitoarea de la toaletă se dovedeşte a avea cele mai bune abilităţi de supravieţuire, iar structurile sociale sunt date peste cap.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
"Chestia cu Ostlund este că te face să râzi, dar te face şi să te gândeşti", a spus Variety în recenzia filmului. "Indiferent de sfera pe care o abordează, suntem obligaţi să vedem lumea altfel".
Ostlund a câştigat Palme d'Or şi în 2017 pentru filmul său "The Square", o satiră despre un prestigios curator de artă.
Festivalul a acordat Marele Premiu pentru două filme: "Close", un film al regizorului belgian Lukas Dhont despre prietenie şi masculinitate, şi "Stars at Noon", care se petrece în Nicaragua zilelor noastre, al regizoarei franceze de autor Claire Denis.
Premiul juriului a revenit, de asemenea, la două filme, "The Eight Mountains", al regizorilor belgieni Felix Van Groeningen şi Charlotte Vandermeersch, şi "EO", al regizorului polonez Jerzy Skolimowski, care este povestit prin ochii unui măgar.
"Mulţumesc, măgarilor mei", a spus Skolimowski, în discursul său de acceptare.
Starul sud-coreean Song Kang-ho a primit premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul său din "Broker", în timp ce regizorul sud-coreean Park Chan-wook a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor pentru thrillerul romantic "Decision to Leave".
Iranianca Zar Amir Ebrahimi, care a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul unei jurnaliste care urmăreşte un criminal în serie în "Holy Spider", a fost vizibil emoţionată. "Poate că prezenţa mea aici în această seară este doar un mesaj - în special pentru femei, femeile iraniene", a declarat ea la o conferinţă de presă imediat după ceremonie, când a fost întrebată despre o aparentă revărsare de susţinere a ei pe reţelele de socializare, pe care a spus că nu a văzut-o.
Actriţa franceză Carole Bouquet a anunţat un premiu surpriză pentru aniversarea a 75 de ani, pentru a marca ziua de naştere a festivalului. Acesta a fost acordat fraţilor regizori belgieni Jean-Pierre Dardenne şi Luc Dardenne pentru "Tori şi Lokita".
Cu ocazia celei de-a 75-a ediţii aniversare, festivalul şi-a reluat calendarul tradiţional în luna mai, după doi ani de întreruperi cauzate de pandemie, şi a marcat revenirea petrecerilor şi a săruturilor - ambele nepermise anul trecut din cauza protocoalelor stricte ale COVID.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe