- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.01.2013, 18:09)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TVR are un buget de 174 de milioane de lei, iar Radioul Public, de 186 milioane de lei. Sumele, mai mici decât în 2012
Televiziunea Română are o sumă de 174.217.000 de lei de la bugetul de stat pentru a-şi desfăşura activitatea în 2013, în timp ce Radioul Public primeşte de la bugetul de stat 186.094.000 de lei, ambele sume fiind mai mici decât cele primite de cele două societăţi anul trecut.
Urmărește
310 afișări
TVR solicită un buget de 174 de milioane de lei, iar Radioul Public, de 186 milioane de lei. Sumele, mai mici decât în 2012 (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)
Potrivit proiectului de buget al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe 2013, SRTv solicită are de la bugetul de stat o sumă de 174.217.000 de lei, cu 18,26% mai puţin faţă de anul trecut, când instituţia a beneficiat de la bugetul de stat de o sumă de 213.127.000 de lei.
La titlul "Cheltuieli de personal", TVR a solicitat de la bugetul de stat o sumă de 69.000 de lei, cu 18,97% mai mult decât în 2012.
La titlul "Bunuri şi servicii", televiziunea publică a primit o sumă de 173.378.000 de lei, cu 16,43% mai puţin decât în 2012. Din această sumă, pentru "materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional", TVR are prevăzute în proiectul de buget cheltuieli de 173.095.000 de lei, cu 16,45% mai puţin ca anul trecut, în timp ce pentru "deplasări în străinătate", Televiziunea Română are prevăzută în proiectul de buget o sumă de 283.000 de lei, cu 2,91% faţă de anul trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Totodată, la titlul "Active nefinanciare" (maşini, echipamente şi mijloace de transport), TVR a primit de la bugetul de stat o sumă de 770.000 de lei, cu 86,65% mai mică decât cea din 2012.
Pe de altă parte, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) are de la bugetul de stat, pentru a-şi desfăşura activitatea în 2013, o sumă totală de 186.094.000 de lei. Suma este în scădere cu 9,41% faţă de 2012, când Radioul Public a beneficiat de o sumă de 205.426.000 de lei de la bugetul de stat.
La titlul "Bunuri şi servicii" (materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional), Radioul Public are prevăzută în proiectul de buget o sumă de 159.519.000 de lei, cu 10,27% mai mică decât în 2012.
Potrivit Legii numărul 41 din 1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, sursele financiare ale celor două societăţi se constituie din alocaţii de la bugetul de stat, din venituri proprii şi din alte surse.
Veniturile proprii ale Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune provin, după caz, din: sume încasate din realizarea obiectului de activitate; taxe pentru serviciul public de radiodifuziune, respectiv pentru serviciul public de televiziune; penalităţi de întârziere pentru neachitarea la termen a taxelor datorate; sume încasate din publicitate; sume încasate din amenzi şi despăgubiri civile; donaţii şi sponsorizări etc.
Prin legea bugetară anuală se aprobă fondurile de la bugetul de stat, alocate Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune pentru acoperirea unor cheltuieli de dezvoltare, pentru achiziţionarea de echipamente şi piese de schimb radio şi televiziune, materiale consumabile necesare desfăşurării activităţii specifice, precum şi, integral, fondurile necesare pentru utilizarea staţiilor de emisie, a radioreleelor şi a circuitelor video şi fonice, datorate agenţilor economici din sistemul comunicaţiilor; pentru asigurarea pazei, ca obiectiv de interes naţional; pentru achitarea cotizaţiilor cuvenite organizaţiilor guvernamentale internaţionale. Celelalte cheltuieli se acoperă din veniturile proprii.
Finanţarea necesară producerii şi difuzării emisiunilor radiofonice şi de televiziune adresate străinătăţii, precum şi dezvoltării acestei activităţi se asigură din fondurile alocate de la bugetul de stat, se mai spune în Legea nr. 41/ 1994.
Bugetul instituţiilor finanţate de stat va fi discutat în Parlament în următoarea perioadă.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe