- Home
- Cultură-Media
- BRUXELLES, (20.01.2015, 16:49)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE analizează oportunitatea aplicării unei taxe giganţilor de Internet precum Google
UE analizează dacă să impună o taxă companiilor de Internet din Statele Unite, precum Google, în cadrul unui plan de realizare a unei pieţe digitale unice în spaţiul comunitar, a declarat comisarul pentru economie digitală, Gunther Oettinger, relatează MarketWatch.
Urmărește
192 afișări
UE analizează oportunitatea aplicării unei taxe giganţilor de Internet precum Google (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Oettinger a spus într-un interviu că Europa este în prezent perdantă în sectorul tehnologiei informaţionale, dar că situaţia poate fi schimbată prin investiţii şi prin crearea unui spaţiu comun de operare pentru toate companiile din sectorul digital. El a subliniat totodată importanţa ca Europa să îşi păstreze avantajul în sectorul auto, care pare să fie atacat şi de companiile de Internet.
"Taxarea este o opţiune dar nu o soluţie decisă", a spus Oettinger.
El a precizat, răspunzând unei întrebări, că Google ar putea fi taxată pentru folosirea de materiale aflate sub copyright.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Crearea unei pieţe digitale unice este un element central al eforturilor noii Comisii Europene de a revigora economia UE.
"28 de pieţe fragmentare nu sunt bune pentru investiţii, pentru start-up-uri, pentru crearea de noi locuri de muncă şi nici pentru utilizatori", a arătat Oettinger.
În privinţa companiilor tehnologice străine, dacă operează pe piaţa europeană, putem introduce instrumente care să garanteze că acţionează conform regulilor noastre, a spus oficialul UE. El a criticat companiile americane care intră în Europa cu investiţii în ţări cu un nivel scăzut al protecţiei datelor, soluţia fiind crearea unui set unic de reglementări pentru protejarea datelor personale.
Un element important al planului este crearea unor reguli referitoare la proprietatea intelectuală potrivite pentru secolul 21. Legislaţiile naţionale actuale, care diferă milt de la ţară la ţară, au fost uitate în era gramofoanelor şi compozitorilor de music-hall, consideră comisarul UE.
Diverse state europene au căutat soluţii de taxare a unor giganţi americani din industria tehnologiei, cum este Google.
Germania a sugerat că Google ar trebui să plătească pentru publicarea de fragmente din articolele marilor publicaţii germane, dar compania americană pur şi simplu le-a exclus din rezultatele afişate de motorul de căutare.
Autorităţile fiscale din Franţa au susţinut că Google ar putea datora statului peste 1 miliard de euro, în pofida utilizării, ca şi alte companii, a unei structuri corporatiste care permite protejarea veniturilor de taxarea în ţările în care îşi desfăşoară operaţiunile.
O altă provocare pentru Europa este industria auto, în care producătorii consideră automobilele conectate la Internet drept o oportunitate de modernizare a imaginii şi de atragere a unor noi clienţi.
"Pentru a fi înaintea companiilor din Silicon Valley, producătorii auto europeni trebuie să integreze serviciile Google, Apple şi Facebook, ca să creeze viitoarea generaţie de maşini, dar să nu fie depăşiţi de aceste companii", a spus Oettinger.
El a arătat că este în contact săptămânal cu membri din conducerea companiilor auto şi se aşteaptă ca expertiza producătorilor auto europeni în inginerie să fie un avantaj în faţa Google, Apple şi Facebook.
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian