Un bărbat a distrus sculptura unui artist chinez expusă la o expoziţie din Italia

  • Un bărbat a distrus o sculptură a artistului şi activistului chinez Ai Weiwei.
  • Incidentul a avut loc vineri, în timpul vernisajului expoziţiei de la Bologna, Italia.
  • Poliţiştii l-au reţinut pe bărbat.
Urmărește
104 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a distrus sculptura unui artist chinez expusă la o expoziţie din Italia

Sursa foto: Instagram

Un bărbat a spart sculptura lui Ai Weiwei la deschiderea expoziţiei de artă din Italia, a declarat un purtător de cuvânt al evenimentului, potrivit Reuters.

Imaginile de pe camerele de supraveghere au arătat un bărbat împingând sculptura, rupând-o şi apoi ţinând o bucată din ea deasupra capului. Sculptura vizată a fost „Cubul de porţelan”.

Reprezentantul expoziţiei, Arturo Galansino, a spus că bărbatul este binecunoscut în lumea artei deoarece a mai comis fapte asemănătoare. Totuşi nu se ştie cum a intrat bărbatul în interior având în vedere că la vernisaj accesul a fost pe bază de invitaţie.

Poliţia din Bologna a declarat presei locale că un bărbat ceh în vârstă de 57 de ani a fost reţinut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici