Un documentar despre manele realizat pentru BBC a avut premiera la AFF: "The New Gypsy Kings" - VIDEO

Un documentar inedit produs de Liviu Tipuriţă pentru BBC, a avut premiera naţională la Astra Film Festival (AFF) de la Sibiu."The New Gypsy Kings" introduce în centrul lumii incredibile a romilor superstaruri din România, o lume populată de bolizi şi palate luxoase.

Urmărește
3219 afișări
Imaginea articolului Un documentar despre manele realizat pentru BBC a avut premiera la AFF: "The New Gypsy Kings" - VIDEO

Un documentar despre manele realizat pentru BBC a avut premiera la AFF - VIDEO

"The New Gypsy Kings" introduce în centrul lumii incredibile a romilor superstaruri din România, o lume populată de bolizi şi palate luxoase.

Comunitatea romă e una dintre cele mai marginalizate şi sărace din Europa şi timp de foarte mulţi ani muzica tradiţională ţigănească era singura lor marfă de export. A apărut însă un sound nou - manele - care a invadat întreaga ţară. Maneliştii-vedete pot câştiga şi 20.000 de euro pe seară, la nunţi opulente, unde invitaţii aruncă literalmente cu bancnote asupra lor. Postările lor pe youtube adună milioane de vizualizări.

Muzicanţii tradiţionali, precum celebrul Taraf de Haiduci, care au cântat pentru Johnny Depp şi care au apărut în mai multe producţii cinematografice, se plâng că manelele i-au adus la faliment şi că vor distruge muzica ţigănească. Acest documentar analizează soundtrackul unei schimbări sociale şi culturale de excepţie. Documentarul prezintă aspecte din culisele industriei prospere a manelelor.

"The New Gypsy Kings" a fost proiectat pe 20 octombrie, în premieră în România, la Astra Film Festival 2016. Filmul a fost urmat de o sesiune de Q&A la care au participat regizorul Liviu Tipuriţă şi personaje din film: Dan Bursuc & Trupa Kana Jambe, Taraful de Haiduci şi Puiu Iosif Gheorghiu, impresarul superstarului Florin Salam.

Cea de-a 23-a ediţie a Astra Film Festival a avut loc între 17 şi 23 octombrie, la Sibiu, prezentând peste 100 de filme, de la filme de autor, premiate şi apreciate în întreaga lume, la formate noi experimentate azi în producţia de film care prezintă o situaţie a cinematografiei contemporane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici