- Home
- Cultură-Media
- CLUJ-NAPOCA, (27.11.2012, 20:21)
- Pacala Dana , Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un fost profesor universitar a lansat o carte despre plagiat. Ce preţ are volumul
Un fost profesor universitar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Dorin Isoc, a lansat, marţi, cartea "Ghid de acţiune contra plagiatului: bună conduită, prevenire, combatere" şi a dat fiecărui cumpărător "un certificat de autenticitate a volumului".
Urmărește
487 afișări
Un fost profesor universitar a lansat o carte despre plagiat. Ce preţ are volumul (Imagine: Shutterstock)
Dorin Isoc a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, la lansarea cărţii sale "Ghid de acţiune contra plagiatului: bună conduită, prevenire, combatere", desfăşurată la o librărie din oraş, că în România plagiatul este, deja, "o boală foarte gravă".
"Această carte este un tratat de doctrină şi practică, în sensul că permite cunoaşterea bunei conduite şi prevenirea plagiatului. În România, plagiatul este, deja, o boală foarte gravă, o sămânţă care a căzut foarte bine pe România. În alte ţări, plagiatul este o plantă foarte bine tunsă, în România a ajuns o pădure foarte mare. Prima lege care face referire la plagiat a apărut în 1872, după care plagiate au fost din belşug, ele au fost şi demonstrate şi aici am rămas, la demonstraţii. De regulă, lucrările demonstrate că sunt plagiate aparţineau unor persoane care au ajuns miniştri sau prim-miniştri. Volumul are o destinaţie bine ţintită, în primul rând se adresează studenţilor, apoi profesorilor şi oamenilor legii - judecători, poliţişti, procurori. Politicienii sunt un segment foarte mic din populaţie şi nu sunt reprezentativi", a spus Isoc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
El a oferit cumpărătorilor cărţii care au fost prezenţi la lansare un "certificat de autenticitate", prin aplicarea unei ştampile pe pagina de gardă cu textul "Ca autor al acestei cărţi, eu, Dorin Isoc, certific autenticitatea ei la data lansării".
"Având în vedere specificul cărţii şi faptul că arareori autorul îşi asigură cititorii că lucrarea este neplagiată, am găsit de cuviinţă ca pentru această carte să se dea la lansare un certificat de autenticitate, care se dă o singură dată. Cu siguranţă va spori valoarea cărţii", a precizat Dorin Isoc.
Volumul are 340 de pagini şi costă 39 de lei.
Dorin Isoc are 58 de ani şi a fost profesor universitar la UTCN, dar a fost "concediat disciplinar" de fosta conducere a universităţii în iulie 2008. Atunci, el a fost acuzat că a jignit public universitatea şi că a încălcat regulamentele prin acordarea de note cu zecimale pentru studenţi.
Din 2008 a lucrat ca director al unei firme de consultanţă, iar în prezent se ocupă de activitatea de cercetare care vizează cibernetica. În primăvara acestui an şi-a depus candidatura pentru funcţia de rector al UTCN, dar ulterior a renunţat la aceasta.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe