- Home
- Cultură-Media
- (14.02.2015, 07:50)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Valentine's Day: GOOGLE îi invită pe internauţi să experimenteze "un sărut ca niciodată" printr-un logo special - VIDEO
Google marchează Ziua îndrăgostiţilor, sâmbătă, printr-un logo animat special prin care îi invită pe internauţi să experimenteze "un sărut ca niciodată"
Urmărește
584 afișări
Valentine's Day: GOOGLE sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor printr-un logo special animat - VIDEO
Noul logo interactiv al Google este realizat sub forma mai multor animaţii, în care literele "o" din numele motorului de căutare se comportă fie ca nişte îndrăgostiţi care, prinşi de ploaie, se adăpostesc sub umbrele, fie ca doi necunoscuţi care se întâlnesc şi se îndrăgostesc, ca două personaje care îşi trimit mesaje de dragoste cu ajutorul telefoanelor şi chiar se sărută, fie ca doi iubiţi care ascultă muzică la aceleaşi căşti. Animaţiile pot fi distribuite pe reţelele de socializare Google+, Facebook şi Twitter.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
De asemenea, de Ziua Îndrăgostiţilor, motorul de căutare Google îi invită pe internauţi să experimenteze "un sărut ca niciodată". Toţi cei care sunt pregătiţi să facă faţă provocării sunt redirecţionaţi pe pagina Google Cultural Institute, unde pot viziona mai multe imagini care ilustrează tablouri, fotografii, sculpturi cu persoane care se sărută.
Cu această ocazie specială, Google a digitalizat la rezoluţie foarte ridicată unul dintre cele mai faimoase săruturi din istoria artei: "Sărutul" lui Gustav Klimt. Tehnologia permite explorarea în profunzime a operei, până la detalii ale tuşei pensulei, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Colecţia reprezintă o călătorie în numeroase ţări, culturi şi perioade, pentru a descoperi iubirea în diferitele ei întrupări artistice. Între lucrările care au fost digitalizate şi care pot fi admirate pe platforma digitală Google Cultural Institute se numără sculptura "The Kiss" (1886), de Auguste Rodin (de la The Israel Museum, din Ierusalim), dar şi tablourile "Garden with courting couples: square Saint-Pierre" (mai1887), de Vincent van Gogh (de la Van Gogh Museum), "Desire and Satisfaction" (1893), de Jan Toorop (de la Musée d’Orsay, Paris), "Allegory of Love, Cupid and Psyche [?]" (1798 - 1805), de Francisco de Goya (de la Museu Nacional d'Art de Catalunya - MNAC, Barcelona), "Happy Union" (în jur de 1575), de Paolo Veronese (The National Gallery, Londra), "Kiss IV" (1902), de Edvard Munch (The Munch Museum, Oslo).
Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
Citeşte şi:
Google Cultural Institute a digitalizat o colecţie de lucrări de artă celebre, de Valentine's Day
Valentine's Day este ziua în care, în fiecare an, îndrăgostiţii din toată lumea îşi fac cadouri dintre cele mai diverse, celebrând astfel dragostea care îi leagă, însă această sărbătoare nu a avut dintotdeauna o importanţă deosebită, ci a prins contur odată cu trecerea timpului.
Citeşte şi:
Valentine's Day: Recomandări pentru weekendul 13-15 februarie. Ce puteţi face în Bucureşti de Ziua Îndrăgostiţilor
Citeşte şi:
MESAJE de VALENTINE'S DAY. Ce urări romantice, amuzante sau citate celebre îi poţi trimite celui drag de Ziua Îndrăgostiţilor
Prima atestare a zilei de 14 februarie a fost în anul 498, când trei sfinţi au fost numiţi de papa Gelasius I, data celebrării acestora fiind această zi.
Însă sărbătoarea rămâne asociată cu numele Sfântului Valentin din Roma, care a fost trimis la închisoare pentru că oficia în secret căsătorii pentru soldaţii cărora le era interzis acest lucru. În timp ce se afla în închisoare, el ar fi vindecat-o pe fiica gardianului său, Asterius. Se pare că, înainte de execuţie, i-ar fi trimis acesteia o scrisoare pe care a semnat-o cu "al tău Valentin", în semn de bun rămas.
Lupercalia, sărbătoare celebrată în Roma antică între 13 şi 15 februarie, reprezintă "strămoşul" Zilei îndrăgostiţilor de astăzi. Această sărbătoare ajuta la purificare şi fertilitate şi implica ritualuri păgâne, inclusiv sacrificarea unei capre şi biciuirea femeilor care îşi doreau să aibă un copil. Interzisă de papa Gelasius I în 494, această sărbătoare a fost înlocuită de Valentine's Day.
În mitologia romană, Cupidon, fiul lui Venus, este zeul dragostei, iar imaginea sa este asociată cu Ziua îndrăgostiţilor. La naştere, Jupiter a vrut să scape de Cupidon, dar mama sa, Venus, l-a ascuns în pădure, unde acesta a învăţat să folosească arcul pe animale, înainte de a-l folosi pentru a lega destinul oamenilor.
La origine, sărbătoarea care celebrează iubirea cuplurilor a fost de fapt cea a celibatarilor. Această zi reprezenta o ocazie pentru fetele tinere de a se ascunde pe aleile întunecate ale satului lor, în speranţa de a fi găsite de bărbaţii singuri. Pasul următor era să se căsătorească.
Primele momente când ziua de 14 februarie a devenit una care celebrează dragostea se înregistrează în secolul al XIV-lea, când au apărut primele scrieri de dragoste. Convinşi că 14 februarie este ziua în care păsările se adună, englezii încep să trimită bileţele de dragoste pe care le numesc "My Valentine". Geoffrey Chaucer menţionează această sărbătoare populară în scrierile sale din 1382.
În Evul Mediu, de Ziua îndrăgostiţilor, atât băieţii, cât şi fetele trăgeau la sorţi un nume dintr-un bol pe care trebuia să îl poarte pe mânecă toată săptămâna următoare.
Prima cutie de bomboane de ciocolată decorată pentru Ziua îndrăgostiţilor a apărut la sfârşitul anilor 1800, iar cel care a venit cu această idee a fost Richard Cadbury, fiul lui John Cadbury, celebrul producător de ciocolată.
O altă curiozitate despre această zi este din epoca medievală, când femeile consumau alimente considerate "bizare" de Ziua îndrăgostiţilor, pentru că, potrivit superstiţiilor, le-ar fi ajutat să-şi viseze viitorul soţ.
De asemenea, în fiecare an, de 14 februarie, în casa Julietei, care se află în Verona, Italia, sunt trimise peste 1.000 de scrisori adresate Julietei Capulet, celebra eroină din opera shakespeariană.
De-a lungul timpului, de Ziua îndrăgostiţilor, au fost dăruite o mulţime de cadouri impresionante. De exemplu, în 1557, Diane de Poitiers a primit din partea lui Henric al II-lea proprietatea regală din Chenonceau. De asemenea, în 1631, împăratul Shâh Jahân a construit Taj Mahal pentru soţia sa, Mumtaz Mahal, care a murit după ce a dat naştere celui de-al 14-lea copil.
Totodată, Ziua îndrăgostiţilor este momentul pe care peste 220.000 de persoane îl aleg în fiecare an pentru a cere în căsătorie persoana iubită.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe