- Home
- Cultură-Media
- (15.01.2017, 20:08)
- Oana Filip
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO Filarmonica din Hamburg, o minune a arhitecturii moderne
Filarmonica din Hamburg a fost inaugurată oficial în urmă cu câteva zile şi a atras deja admiraţia vizitarilor de pretutindeni. Elbphilharmonie, după numele german, sau #Elphi după numele Social Media, este concepută ca un spaţiu complex în care muzica, nu doar cea clasică, poate fi ascultată şi apreciată.
Urmărește
6032 afișări
VIDEO Opera din Hamburg, o minune a arhitecturii moderne (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)
Impresionanta clădire a Filarmonicii din Hamburg este deja prezentată de site-ul Trip Advisor ca o locaţie de neratat pentru turişti. Faţada construcţiei este de cărămidă şi datează din anul 1966. De fapt, faţada aparţine depozitului Kaispeicher A, pe locul căruia a fost construită Filarmonica.
Deasupra bazei de cărămidă se ridică o structură de sticlă, cu un acoperiş în valuri. Acest acoperiş este unul din cele mai mari atuuri ale clădirii, fiind admirat atât de turişti, cât şi de arhitecţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
„Piscină municipală". Reacţia turiştilor la înlocuirea temporară a fântânii Trevi
-
19 răniţi în centrul Israelului după lansarea unor proiectile din Liban
-
SUA vor desfăşura mijloace militare suplimentare în Orientul Mijlociu
Filarmonica se mândreşte cu o orgă cu 68 de registre construită de Klais Orgelbau. În clădire va exista şi un centru pentru activităţi educaţionale numit Kaitstudio.
Pasionaţii de muzică vor putea asculta concerte în trei săli. Sala cea mare poate primii până la 2.100 de spectatori. Acustica a fost realizată de celebrul Yasuhisa Toyota, care a instalat aproximativ 10.000 de plăci de rigips care permit suntelui să se disperseze.
Sala de recitale, sau Kleiner Saal, poate găzdui o audienţă de până la 550 de persoane. Aici se cântă muzică de cameră. Kleiner Saal este construită cu ajutorul unor panouri de lemn din stejar franţuzesc, conform publicaţiei Forbes.
„Pan“ din „Cele şase metamorfoze după Ovidiu“, compus de Benjamin Britten, a fost prima operă muzicală ce s-a interpretat în clădire. Concertul de deschidere a fost dirijat de Thomas Hengelbrock.
Ca orice proiect de amploare, Filarmonica din Hamburg nu este lipsită de controverse. Clădirea a depăşit de 10 ori bugetul adoptat iniţial, de 77 miloane de euro.
Până la această dată au fost vândute toate cele 500.000 de bilete disponibile pentru evenimente planificate până în vara acestui an.
Partea estică a clădirii va fi închiriată şi transformată în hotelul Westin Hamburg Hotel. Vor exista 244 de camere şi o parcare cu 433 de locuri.
Aici puteţi face un tur virtual al clădirii.
Citeşte şi: BBC se implică în demascarea ştirilor false. “Nu putem edita tot ce apare pe internet, dar nici nu putem sta deoparte"
Citeşte şi: VIDEO Ziua Culturii Naţionale: Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti recită din "Scrisoarea I" de Mihai Eminescu
Citeşte şi: Recomandări de Ziua Culturii: Mihai Eminescu Remixed. Marii actori români recită din lirica poetului
Citeşte şi: Depunere de coroane la statuia lui Mihai Eminescu şi moment cultural-artistic de Ziua Culturii, la Cluj-Napoca
Citește pe alephnews.ro: SUA întărește prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vedeta din România pe care puțini și-o amintesc! Mama ei e disperată: fiica a renunțat la TV și a căzut pradă substanțelor interzise
CANCAN.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe